PC nejde zapnout :(

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

PC nejde zapnout :(

Příspěvek od SnowManCZ »

Ahoj,
Koupil jsem si od CZC PC asi před týdnem mi přišel, ale dnes ráno, když sem ho chtěl zapnout, tak nešel nevím čím to je :((

Ale pak když jsem to chtěl jednou ještě zkusit zapnout tak okorád probliklo světílko u čudlíku a to bylo celí ....

Muj zdroj je: http://www.czc.cz/ocz-zs-series-550w/93342/produkt
(to jen kdyby byl možná problém ve zdroji)

Také jsem zkoušel dávat to do jiné zásuvky a měnit kabely, protože jich mám více a ještě jsem zkoušel zapojit staré PC to fungovalo vpohodě ... :(

//PET5: Přesun do správné sekce
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: PC nejde zapnout :(

Příspěvek od leonin »

Ahoj netaktoval jsi něco?
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnowManCZ »

leonin píše:Ahoj netaktoval jsi něco?
nn je týden starý nic jsem tam nedělal.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Kupovals to jako sestavu, tak to jdi reklamovat jako sestavu a netrap se řešením toho, co konkrétně je špatně. Vzhledem k tomu, že se to nezachovalo při různých pokusech stejně, to ale nejspíš bude ten zdroj.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Ahoj, může být špatný zdroj, může být špatná deska, ale taky to může být uvolněným kabelem ze zdroje do desky nebo i vypínacím čudlíkem.

Aby jsi pozjišťoval co s tím tak se asi neobejdeš bez druhého PC ze kterého si budeš pučovat díly.

Přesto je pár věcí, které udělat můžeš, do desky vede ze zdroje tlustej kabel s e 24 kebly, odpoj ho a připoj, to samé udělej se čtyřkabelovým konektorem který je někde u CPU, následně vyndej baterku ze základní desky a kontakty pod ní na chvilku spoj třeba šroubovákem, to všechno samozřejmě dělej s odpojeným zdrojem ze zásuvky.
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnowManCZ »

pilarius píše:Kupovals to jako sestavu, tak to jdi reklamovat jako sestavu a netrap se řešením toho, co konkrétně je špatně. Vzhledem k tomu, že se to nezachovalo při různých pokusech stejně, to ale nejspíš bude ten zdroj.
ne sám jsem si vybral díly a oni mi to sestavili.
PBKO: díky za radu :) snad to rozjedu no uvidim ... :)

Ale vrtá mi hlavou, že to včera už blblo, ale zapnul jsem to dneska už to nejde :(((
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

Mi takhle umrela grafika, kdyz jsem odpojil pridavne napajeni tak zapnout slo (samozrejme nefungovalo bez grafiky).
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnowManCZ »

Už asi vim příčinu...
Je vadná základní deska
mám tuhle : http://www.czc.cz/gigabyte-ga-z87-hd3-i ... g61b4if0a1
Ale nevim jak bych mohl resetovat bios ... tak radši zítra pojedu asi do Příbrami, aby mi to opravyli.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Jsem ti psal viz: vyndej baterku ze základní desky a kontakty pod ní na chvilku spoj třeba šroubovákem, to všechno samozřejmě dělej s odpojeným zdrojem ze zásuvky.
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnowManCZ »

PKBO píše:Jsem ti psal viz: vyndej baterku ze základní desky a kontakty pod ní na chvilku spoj třeba šroubovákem, to všechno samozřejmě dělej s odpojeným zdrojem ze zásuvky.
Už jsem to zkusil a pořád to samí když to zapnu větráček se na 1sec zapne a pak se zase hned vypne
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

tom případě je mrtvá deska nebo ten zdroj.

Ještě můžeš zkusit sundat chladič CPU, přepastovat a znovu nandat, je možný že se vypne kvůli ochraně proti přehřátí, ale moc tomu nevěřim...
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Haswel má pod IHS taky na ho*no pastu?
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

AllowedCry píše:Haswel má pod IHS taky na ho*no pastu?
sice má ale to nebude tenhle problém, já si na haswell stejnak nestěžuju, na 100 stupnů to neleze tak co :lol: full load 65, nepotřebuju mít 55 abych kvůli tomu sundaval IHS.... 200 mhz který tim člověk získá mě za to nestojí..., ale to je dost OT.
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnowManCZ »

PKBO píše:
AllowedCry píše:Haswel má pod IHS taky na ho*no pastu?
sice má ale to nebude tenhle problém, já si na haswell stejnak nestěžuju, na 100 stupnů to neleze tak co :lol: full load 65, nepotřebuju mít 55 abych kvůli tomu sundaval IHS.... 200 mhz který tim člověk získá mě za to nestojí..., ale to je dost OT.
a když vždycky když to zapojim do elektřiny a zapnu a jen to problikne čím to je ??
asi základní deskou ne ?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

deska nebo zdroj nebo špatně vložené CPU/chladič - jestli jsi s tim nemanipuloval tak tuhle možnost můžeš nejspíš vyloučit...
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnowManCZ »

PKBO píše:deska nebo zdroj nebo špatně vložené CPU/chladič - jestli jsi s tim nemanipuloval tak tuhle možnost můžeš nejspíš vyloučit...
radši sem to dovezl do czc a oni se prej na to mrknou...
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“