Zamrzání, černání obrazovky

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
dejf9
Začátečník
Začátečník

Zamrzání, černání obrazovky

Příspěvek od dejf9 »

Zdravím,

na notebooku mé sestry se vyskytl problém se zamrzáním, kdy notebook kompletně zamrzne, ani myš nesvítí. Prostě na obrazovce zůstane obraz, ale notebook je zaseknutý, pomůže vypnutí a zapnutí natvrdo. Také se stává, že obrazovka z ničeho nic zčerná a opět je třeba notebook vypnout a zapnout. Zkoušel jsem projet paměti memtestem, ale při prvním pokusu se asi po cca 10 minutách sám restartoval, na internetu jsem našel, že za to může prach. Tak jsem celý notebook vyfoukal kompresorem a nechal memtest běžet přes noc, nic nenašel. Dále jsem zkontroloval harddisk pomocí HD Tune a také v pohodě. SMART jsem kontoloval podle článku na pct a taky vše OK. Já fakt nevím, nic jiného mě už nenapadá.

Jedná se o tento notebook: http://www.alza.cz/acer-emachines-e642- ... .htm#popis. Já vím, je to levnej šunt naprosto vyhovující přísloví "Tak dlouho se chodí s Acerem, až se víko utrhne," ale tohle jsem fakt nečekal.

//OS je Win7
Nemá cenu bojovat s windows... vždycky vás vypeče Bluescreenem
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

Re: Zamrzání, černání obrazovky

Příspěvek od UberDiablo »

kromě vyčištění to chce i vyměnit pastu, předtím starou opatrně, ale důkladně očistit třeba benzínem.. chlazení se dá jednoduše otestovat, grafiku programem furmark, cpu programem prime95 nebo cpuburn (spustit pro kazde virtualni jadro) a teplotu kontroluj coretempem, přes 80°C bych asi čuchal problém, ale záleží to hodně od typu ntb..

u tohohle problému bych ale tipnul, že odchází grafika/čipset vlivem tepla a nekvalitního zpracování, kór jestli jsi ho vyčistil až po několika letech paření..
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“