Problém se samovolným vypínáním HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Plasma
Nováček
Nováček

Problém se samovolným vypínáním HDD

Příspěvek od Plasma »

Dobrý den,

již delší dobu se potýkám s poměrně nešťastným problémem. Mám Athlon XP 2700+ BOX, Epox 8K9A2+, 3xHDD Western Digital (20,60,120GB-SATA), CD-RW-ROM a DVD-rom a 350W zdroj. Po zhruba 3 měsíčním používání Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800Pro 128MB se mi objevil následující problém. Při hraní her, ne všech, se stává, že jeden z harddisků (asi 60GB-na něm mám systém XP) přestane fungovat-hra se zastaví (je slyšet zvuk-cvaknutí, jako když přechází ze "spánku" do provozu). Zastavení trvá asi 7 vteřin a pak vše zase šlape tak jak má, ale stává se to velmi často. Je možné že je problém se zdrojem, jako kdyby nemohl utáhnout všechna zařízení.Před Radeonem jsem měl GForce 2MX, která nepotřebovala vlastní napájení. Stává se to pouze u 3D her, jinak u 2D strategií ne. Možná že je to také ovladačema, protože když jsem měl Catalyst 4.5, tak se mi to téměř vůbec nestávalo (ani u Dooma 3) a nyní mám Catalyst 4.10 a stává se to u všech her - True Crime, Warcraft3, Unreal 2, America's Army atd.
Jestli jste někdo měl podobný problém, porad'te prosím. Díky
Vodny
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

ja myslim ze mas moc slabej zdroj ... oemko 350ka ti neutahne 3 disky, 2mechaniky a 9800procko ... muj zdroj je totez a mam to na hrane kdy mi to jeste jede :lol: ... takze kup nakou poradnou 400ku (poradnou=znackovou) a mel bys mit vystarano, popr. zkus starsi drivery na gfx (jeste pred tim) :wink:
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“