Grafická karta pro rendering

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
penzista
Nováček
Nováček

Grafická karta pro rendering

Příspěvek od penzista »

Dobrý den, nejprve poprosím všechny odborníky, aby se zdrželi veškerých komentářů, které nebudou odpovědi na položenou otázku. Protože vše okolo grafické karty je spojováno s hraním her, a da se říci že ani nic jiného neexistuje, dovolím si podotknout že hry nehraji !!. A teď mi odpusťte mou troufalost, dovolím si položit otázku, na kterou očekávám seriózní odpověď.
Sestavil jsem si počítač s OS Windows 8.1 a prozatím používám pro renderování domácího videa v Movie Studiu 12 (64-bit) integrovanou grafiku Intel HD 4000. Jsem v situaci, kdy bych si mohl dopřát grafickou kartu nejlépe od NVIDIE. Teď mi poraďte jakou grafickou kartu koupit, aby vzhledem k integrované grafice měla optimální, nezanedbatelně vyšší výkon pro renderování (omlouvám se že jsem neuvedl CPU i5-3570K) domácího videa a editaci RAW fotografii.

Děkuji
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Grafická karta pro rendering

Příspěvek od X-COM »

Pokud nemáš 10bitový monitor, bude ti stačit jakákoliv současná grafická karta. Pokud máš, tak Quadro, které ale mají výrazně nižší výkon vzhledem ke své ceně proti GeForce.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
penzista
Nováček
Nováček

Příspěvek od penzista »

X-COM píše:Pokud nemáš 10bitový monitor, bude ti stačit jakákoliv současná grafická karta. Pokud máš, tak Quadro, které ale mají výrazně nižší výkon vzhledem ke své ceně proti GeForce.
To X-COM, uhodl jsi, ještě jsem se nezmohl na monitor který by podporoval zobrazování v 10bitové barevné hloubce. To ale nebrání tomu, abych mohl využívat grafickou kartu pro zrychlení výpočtů právě pomocí GPU. Jenom pro informaci, HD Graphics 4000 má taky podporu Open CL, to je něco takového jako u Nvidia CUDA. To ale nic nemění na faktu, že jsi mi neporadil nějakou konkrétní, současnou, cenově a výkonově výhodnou grafickou kartu na mnou uvedené činnosti, například renderování při využití GPU. (uvažoval jsem o GTX 660)

Děkuji
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Keplera pod 770GTX asi ne, tam je pocet jadier len tretinovy...
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

kolik do ty grafiky chces vrazit ?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Bez uvedeni rozpoctu je to dotaz o nicem. Jakykoliv Quadro jsou vyhozeny peníze. Tohle je nekde na domaci video a uprime GPU je tam taky většinou k prdu vzhledem k porizovacim nakladum. U domácího videa je i uplne fuk nejaky 10 bit vystup. Pokud je to jen na videa z dovoleny atd...a na zadny narocny komercni videa s tunou efektu, staci ten integrovany Intel. Hlavni zatez je na CPU. GPU (u nV) tomu prida při renderovani beznyho videa tak 15% dle typu GPU. GTX660 je v tomhle horsi, nez moje stara GTX470, které tomu da tak 10% navíc. Nemá to cenu, když se na tom PC nehraje. Pokud ale přes to chcete trvat na GPU, tak R9 270x. nV je na tom ve Vegas blbe.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

penzista píše:To ale nic nemění na faktu, že jsi mi neporadil nějakou konkrétní...
Hladis píše:Bez uvedeni rozpoctu je to dotaz o nicem.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“