Náhodné probouzení z hibernace NAS Synology ds213j

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Volibear
Nováček
Nováček

Náhodné probouzení z hibernace NAS Synology ds213j

Příspěvek od Volibear »

Ahoj, chci se zeptat, můj nas Synology DS213j se náhodně probouzí z hibernace, nevím proč, neumíte někdo poradit?

V logu nevidím žádný přístup ze sítě.

Aktualizace automatické jsou vypnuté.

Wake on LAN je vypnutý.

Hibernace je nastavena po 10min uspat disky.
k-dave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhodné probouzení z hibernace NAS Synology ds213j

Příspěvek od k-dave »

Našel jsem na netu podobné téma zkus se podívat:
http://forum.wegotserved.com/index.php/ ... -whs-2011/

Jak přesně je to probouzení náhodné ?

Je vůbec nutné ty disky uspávat ? Je spotřeba drahá ?
Pro životnost disků je lepší když se moc často nevypínají.
Práce: DELL Inspiron 5720, i7, 8GB, nvidia GT 630 M, Kingston SSD, WinIndex = 6,8... Doma: Digitální domácnost vytvořena síťovým propojením různého, jakžtakž funkčního haraburdí.
Volibear
Nováček
Nováček

Příspěvek od Volibear »

No probouzení je doopravdy náhodné, někdy 4 hodiny spí, někdy 12 hodin spí, někdy se probudí 1 za hodinu nebo i dvakrát, někdy se probudí když jsem v posteli z ničeho nic a mám i vypnuté pc.

No ve spícím režimu má odběr 3W, když je probuzen má spotřebu 12W. Roční rozdíl v ceně 120,- vs 500,-

V NASu jsou 2 disky western digital red 4TB (WD40EFRX) - http://www.czc.cz/wd-red-efrx-4tb/136359/produkt

Někde jsem se dočetl, že by to mohl dělat router, když hledá nové zařízení v síti, mám D-link dir 645, ale nevím co je na tom pravdy a co s tím.

Ano četl jsem, že časté vypínání/zapínání disků škodí, ale také jsem četl, že dlouhodobý provoz, také není dobrý, teď je otázkou co škodí víc...
k-dave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k-dave »

Asi to bude ten router.
To se dá zjistit, když si jednou na noc zkusíš odpojiť síťák od NAS nebo odpojit router..

Možná by pak bylo řešení, přepojit NAS napřímo s PC (kterej by pak musel bejt hold furt zaplej) a nastavit nějaký směrování.

Nebo zkoušet jiný routery.
Nevím čím by to přesně mohlo být, možná nějaké hello packety, ale zas je divné že by je router posílal tak nepravidelně. Dalo by se to zjistit programem WIRESHARK.
Možná to taky může mít něco společného s WiFi, když se nějaký zařízení odpojuje\připojuje, router o tom může něco rozesílat na ethernet.
Práce: DELL Inspiron 5720, i7, 8GB, nvidia GT 630 M, Kingston SSD, WinIndex = 6,8... Doma: Digitální domácnost vytvořena síťovým propojením různého, jakžtakž funkčního haraburdí.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“