Nelze zapnout PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Uhlak
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nelze zapnout PC
Ahoj, mám desku Gigabyte GA-H81M-D2V, procesor Intel G3420 a Corsair 4GB paměť. Zdroj je Eurocase ATX-450 JSP.
Problém je takový, že nejde vůbec zapnout PC. Vůbec nic se neroztočí a ani nesvítí. Problém bude pravděpodobně v zapojení konektorů na F-panel základní desky. Ze skříně mi vedou tyto konektory: Power Led+, Power Led-, Sleep SW, Reset SW a H.D.D Led. Na základní desce je 8 pin ATX 12v 2x4 konektor na napájení. Zdroj bohužel takový konektor neobsahuje, obsahuje pouze 4 pin a 6 pin.
Ať se snažím sebelépe, bohužel se mi nedaří PC zprovoznit. Vyzkoušel jsem snad všechny možné varianty zapojení a zatím bez úspěchu. Prosím o jakoukoliv radu, předem díky.
Hladis//Spatna sekce. Presun
Problém je takový, že nejde vůbec zapnout PC. Vůbec nic se neroztočí a ani nesvítí. Problém bude pravděpodobně v zapojení konektorů na F-panel základní desky. Ze skříně mi vedou tyto konektory: Power Led+, Power Led-, Sleep SW, Reset SW a H.D.D Led. Na základní desce je 8 pin ATX 12v 2x4 konektor na napájení. Zdroj bohužel takový konektor neobsahuje, obsahuje pouze 4 pin a 6 pin.
Ať se snažím sebelépe, bohužel se mi nedaří PC zprovoznit. Vyzkoušel jsem snad všechny možné varianty zapojení a zatím bez úspěchu. Prosím o jakoukoliv radu, předem díky.
Hladis//Spatna sekce. Presun
- tielka
- Středně pokročilý

Re: Nelze zapnout PC
ten zakroužkovaný 4 pin je do desky ty konektory mají stejný tvar jak na desce jinak to tam ani nelze dát a 6 pin je na grafiku...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Uhlak
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za obrázek. 4 pin mám zapojený do desky, ale nic nefunguje, vůbec nic se nezapne.
- pilarius
- Začátečník

Musíš zapojit ze zdroje 24pin a 4pin. Pak správnej 2pin napojit k bedně na zapínací tlačítko (můžeš zjistit tak, že zkusíš ty piny propojit špendlíkem, když to nepochopíš z manuálu). Když se to nezapne a neudělá to vůbec nic, je KO deska nebo zdroj.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- PKBO
- Moderátor

A power SW tam nemáš ? Ještě můžeš zapojit RESET SW do POWER SW na desce a zkusit to zapnout přes tlačítko reset.
Když nepojede tak to vymontuj, polož desku na krabici, zapoj nutné komponenty a spoj piny na desce POWR SW, když to nepojede bude mrtvá deska nebo zdroj.
Když nepojede tak to vymontuj, polož desku na krabici, zapoj nutné komponenty a spoj piny na desce POWR SW, když to nepojede bude mrtvá deska nebo zdroj.
- tielka
- Středně pokročilý

na zapnutí by měl být power switch stáhni si manuál proštuduj to...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Uhlak
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel Power Switch nemám, mám tam jenom Sleep SW. Deska je nová a zdroj bude asi už hodně starý.
- tielka
- Středně pokročilý