Ovlivňují Ram fps ve hrách ?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Drbalji
Nováček
Nováček

Ovlivňují Ram fps ve hrách ?

Příspěvek od Drbalji »

Ehm dobrý den,
obracím se na vás s takovým lehce přitroublým dotazem... jelikož jsem ve věcech co se týče počítačů dost ineznalý tak se vás chci zeptat. Ovlivňují paměti Ram nějak plynulost her na pc ? koupil jsem si novou gtx 760 procesor mám i5-760 a 4gb ram kingston ted nevim jestli frekvence 1600 nebo nizsi. Kazdopadne mi spravce uloh kolikrat pri hrani ukazuje ze jsou ram plne vytizene a u nekterych her jako crysis nebo metro last light mám pocit že pc vzhledem k procesoru a grafické kartě nepodává výkony jaké by měl.

Takže ovlivnila by koupě dalších 2x2GB ram nějak výkon ve hrách ?

Předem děkuji za odpověd :))
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovlivňují Ram fps ve hrách ?

Příspěvek od Exp »

4 GB paměti je na dnešní poměry bída. 8 GB je víceméně základ solidního počítače.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Procesor je přetaktovaný? Pro plné využití karty by měl být.

Vytížení RAM znamená zaplnění z hlediska kapacity. Ano, další RAM by ti mohla pomoct.
Na frekvenci dnes záleží minimálně, jsou to obvykle jednotky procent a rozdíly jsou vidět skoro jenom v syntetických testech a v komprimaci/dekomprimaci (WinRAR).
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

podle toho v jakých hrách...u 560 Ti mě bralo C3 i 5gb paměti ted u 760tky to vezme 2,7gb paměti nastavení je přitom vyšší než u 560tky to je jasné...
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

stacilo by ti aj 6 GB , ale ako sa pise hore:
Herne PC = 8 GB a mas pokoj
Odpovědět

Zpět na „Paměti“