Nejlepší miniaplikace (gadgets)

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Rossano
Nováček
Nováček

Nejlepší miniaplikace (gadgets)

Příspěvek od Rossano »

Zdravím, používáte ještě někdo miniaplikace (gadgets) ve Win7? Já ano, a to celkem 3:
- All CPU Meter (historie vytížení CPU, RAM)
- Network Meter (info o síti, historie vytížení sítě)
- Hermes (RSS čtečka, s plynulým posouváním)

Výše první dvě uvedené miniaplikace jsem sehnal zde: http://addgadgets.com/
Pokud jde o současný stav miniaplikací, píšou o tom zde: http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/gadgets

Zásadou je samozřejmě používat ověřené miniaplikace. Spíše než bezpečnostní riziko představují úbytek výkonu PC (v řádech jednotek procent). Řekl bych, že se na tom nejvíce podílí čtečka RSS Hermes - plynulé posouvání klade o fous vyšší nároky na vykreslování. Neznáte proto nějakou jinou RSS čtečku, která by případně byla ještě lepší jak Hermes, zejm. co do šetrnosti k výkonu PC? Lepší čtečku jak Hermes jsem zatím nesehnal. Je skutečně velmi přehledná a má bohaté nastavení. :-)
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nejlepší miniaplikace (gadgets)

Příspěvek od Jey »

Nemáš třeba nějaký printscreen své plochy :razz: ?

já gadgets považuju za neužitečnou blbost :D (takže vypnuto) cpu meter mám ve win, network meter taky, rss čtečku v prohlížeči, nějak nemám důvod si toto ještě cpát na plochu, kterou stejně 90% času nevidím. (ano vím že win má tlačítko a kl. zktratku "zobrazit plochu")
Rossano
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rossano »

Pokud je zájem o printscreen, zde přikládám:

Obrázek

Malý dotaz, kde máš ten CPU a network meter? Já se přiznám, že na plochu v klidovém režimu často přepínám, kdy právě často takto náhodně zahlédnu nějakou projíždějící zprávu z RSS. A pokud mám podezř., že PC jede pomalu, okamžitě zobrazím plochu a podívám se, co se děje s CPU. Líbí se mi ta rychlá dostupnost...
Naposledy upravil(a) Rossano dne ned 22. čer 2014, 22:25, celkem upraveno 1 x.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Levá půlka screenu se ti bohužel někam ztratila 8)

Já kliknu pravým myšítkem na taskbar a zmáčknu "správce úloh", pak svítí vytížení cpu i v trayi liště (vedle hodin), to je na 2 kliknutí. Se sítí to dělám stejně (nebo koukám přímo na traffic na access pointu). RSS novinky vidím přímo v prohlížeči, kde se neustále pohybuji + v Notepadi++ a v editoru na grafiku, (testuji, opravuji, předělávám a vytvářím lidem nové/staré weby).
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Osobně používám Rainmeter a klasickej Desktop Sidebar, člověk si může přesně nakonfigurovat co ho napadne, dle mě 100x lepší volba.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

All CPU Meter, in-pocasi.cz a HODINY(!) - ty první s číslicemi a bez vteřinovky :inlove: .
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“