Tahle "dockina" používáš DisplayLink technologii a funguje jako zobrazovač. Mám k ní připojen externí monitor, který používám jako sekundární a TV. Obojí FullHD, stejně tak jako display v mém notebooku (Dell Inspiron 7720, Windows 7 64-bit).
Přišel jsem na problém, bohužel až po čtrnáctidenní lhůtě, kdy bych mohl zařízení vrátit bez údání důvodu, takže smůlička.
Díky obslužnému softwaru, ovladačům nebo nevím čemu, mám problémy s hraním her. Hraji samozřejmě na primárním monitoru na svém notebooku, takže by mělo jít vše mimo DisplayLink, ale bohužel tomu tak není. Setkal jsem se dvěma projevy. První je ten, že hra nejde vůbec. Hodí chybovou hlášku specifickou pro engine, který používá a tím to končí. Když se mi to stalo u jedné hry, tak jsem to neřešil. Hledal jsem chybu v kontextu se hrou a ne v kontextu s Dynadockem. Když se to stalo u další hry, tak jsem si řekl, že je třeba přeinstalovat systém. Chystal jsem se na to, stačilo najít čas. Mezitím jsem úspěšně pokořil BioShock Infinte, Tomb Raider a problém jsem zaznamenal jen se hrou Shadow Warrior a State of Decay. Shadow Warrior šel jen v okně, State of Decay vůbec. Drobný problém jsem měl u Metro: Last Light, kde zlobil 5.1 zvuk, který obsluhuje také dockina. Každopádně jsem to vyřešil odpojením dockiny. Stane se.
Když jsem dlouhou nutnu šichtu v práci, tak jsem si přeinstaloval počítač. Čistý Windows, poslední drivery. Nainstaloval jsem vše krom dockiny, protože jsem ji neměl doma. A vše frčelo jak mělo (jmenovitě Shadow Warrior a State of Decay). Přijel jsem dom, nainstaloval jsem DisplayLink Core Software a bum, Shadow Warrior jeden jen v okně a State of Decay nejde vůbec.
Začal jsem se pídit dál po problému. Vyzkoušel jsem Brothers: A Tale of Two Sons - chyba D3D, Call of Juarez Gunslinger se vůbec nespustí. BioShock Infinte funguje ok.
Vyzkoušel bych další hry, ale asi to bude zbytečný ztráta času a nechci si tím patlat zbytečně systém. Problém jsem si potvrdil na fóru DisplayLinku, vím tedy, že problém zde je.
http://www.displaylink.org/forum/showthread.php?p=72992
http://www.displaylink.org/forum/showthread.php?p=72985
Vzhledem k tomu že se ozvali lidé s informací, že po odinstalaci ovladačů vše funguje tak, jak má, tak jsem se začal pídit potom, jak je nějakým způsobem dočasně deaktivovat. Zastavení služby ve správci zařízení sice vypne připojené monitory a předpokládám, že i odstaví kompletně software z chodu, ale bohužel, problém to neřeší.
Potřeboval bych tedy poradit, jak situaci řešit. Mám de facto dvě možnosti, když pominu možný update softwaru, který co jsem tak studoval, nic nevyřešil již někdy od záři. První možností je vždy nějak dočasně "unloadnout" driver, který zapříčiňuje tuto situaci. Ale zde netuším ani kde začít. Jak jsem psal výše, ukončení procesu nepomůže.
Druhá možnost je zkusit to třikrát reklamovat a pořídit si jinou mašinku. Mám ale pocit, že jiná možnost jak připojit k notebooku dva další monitory mimo DisplayLinku neexistuje. Bohužel, ač mám jak HDMI tak VGA výstup, tak je mi dovoleno použít pouze dvě zobrazovací zařízení najednou, nikoliv tři. Proto jsem přistoupil na řešení v podobě replikátoru portů běžícího na USB3, který má vlastní grafický adaptér.
Takže pěkně prosím, perte to do mě