Používání dvou modemů

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
jenik95
Nováček
Nováček

Používání dvou modemů

Příspěvek od jenik95 »

Ahoj lidi
žádám vás o radu jak používat v domácnosti dva modemy,protože na náš modem je připojená televize,stolní počítač,můj notebook,a na wifi občas moje sestra přes tablet.
Když hraju tak mám vyšší ping než obvykle,což by nebyl takový problém,ale problém je ten,že mi začne kolísat,tudíš mám kupříkladu 85 ping,a pak v intervalech mi stoupá třeba až k 500 a zase klesá a pak zase se zvedá.Tak mě napadlo že to bude také tím že je ten modem nestíhá a mám ještě jeden,tak bych ho rád využil aby na to ten jeden nebyl sám jenže nevím jak.Takže bych byl velmi vděčný za detailní instruktáž jak propojit tyto dva modemy a jak je nastavit aby frčeli a každý by si vzal na sebe jeden počítač.
Internet mám od O2,Hlavní modem je comtrend vr-3026e a další je zyxel 870hn 51b.
Děkuji vám předem za ochotu a pomoc =).
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Používání dvou modemů

Příspěvek od Weslo »

Nejde to. Kolísání bude nejspíš na druhé straně (server) nebo po cestě. Ani s jedním nejde nic dělat. Ověřit modem můžeš i sám, prostě všechno mimo tvého pc na chvilku vypni.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Chalesnik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Chalesnik »

kup si nejaky, acces point alebo router, kde mozes redukovat rychlosti tym zabezpecis ze tebe pojde net najrychlejsie a im ho trosku obmedzis ;)
jenik95
Nováček
Nováček

Příspěvek od jenik95 »

Tak sem ty dva modemy zapojil a internet mi běží.Jen se chci ještě zeptat tedy jak mám vyredukovat to aby mě šel internet nejrychleji ?U jakého modemu musím do nastavení routeru?A co tam mám provézt?
Chalesnik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Chalesnik »

neviem naco tam mas 2 zariadenia ??... dostan sa do nastaveni neviem aku mas siet zistis to podl adresy getwayu vacsinou 192.168.1.1 alebo 0.1 a hladaj si tam tu funkciu neviem ci tie tvoje zariadenia t opodporuju
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“