Výměna Kondenzátoru

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
kani23.cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výměna Kondenzátoru

Příspěvek od kani23.cz »

Ahoj nedávno jsem tady četl téma o výměně(upgradu) Kondenzatoru . Již mi prošlo rukama pár pc které se chovali divně s tím bych chtěl taky zkusit zaexperimentovat (minimalně s výměnou) proto by mě zajímalo
1. Jak poznam špatný kondik když není nafouknuty
2.U jakých značek kondiku nemusím přemýšlet a rovnou měnit :D
3.Jsou kondiky i na ntb deskách? Takove ty klasicke válcovite tam pochopitelně kvuli mista nebudou to je mi jasné.
4.Muže přidáni kondiku do volných pozic "odemknout" funkce desky/biosu ?
5.Když ma deska volné pozice co udává jaké tam mužu nacpat ?(datasheet desky? )
termit256
Začátečník
Začátečník

Re: Výměna Kondenzátoru

Příspěvek od termit256 »

Vymena kondenzatoru je jakysi novodoby fetis lidi kteri tomu vetsinou prd rozumi, ale s o to vetsim elanem o tom vypisuji na nejruznejsich forech. Tahle soucastka se stala necim jako "kapacitor s modrym displejem" pro autohifisty, civka medeneho dratu pro stroje jedouci na MEG apod. Kdyz mas zavirovany comp, vymena kondiku opravdu nepomuze, nicmene to nic nemeni na faktu ze elektrolyticky kondenzator je asi nejporuchovejsi soucastkou dnesni elektroniky.

1. Spatny kondik poznas tak ze ho zmeris, vetsinou staci kapacita a ESR
2. Nejprve zmerit pak menit.
3. Byvaji i tam, jen jsou mensi. Byva tam vic keramickych kondenzatoru u kterych z zivotnosti neni problem.
4. Nesmysl.
5. Nic tam necpi, pokud jsou kondiky na desce v poradku niceho tim nedosahnes, kdyz budes mit smulu, muze se stat ze deska pojede hur/vubec.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“