heat-spreaders sundani

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

heat-spreaders sundani

Příspěvek od Shaquille »

Zdravim,

mate nekdo zkusenost se sundavanim heat-spreaders u RAM?
Zajimaji me predevsim http://www.alza.cz/crucial-8gb-kit-ddr3 ... 370508.htm
ale nebranim se samozrejme ani obecnym radam.

Diky
Shaquille
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: heat-spreaders sundani

Příspěvek od pbjun »

No zkusenosti mam. Sundal sem, blbe se to cistilo, ramky za mesic shorely... Byly to teda DDR1. Spíše důvod proč to chceš udělat?
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Dal bych na ne vodni bloky...
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no já ti nevim, ale neni to malinko zbytečný ? imho ten chladič sám o sobě je zbytečnej

ale třeba z evolve zeppelin gold DDR2 šel ten chladič normálně sundat , je to jen ohlej kus plechu
mirdase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirdase »

Já jsem takhle zničil jednu 2GB ramku taky jsem odlepoval chladič a zůstala na něm přilepená jedna paměť. :) takže bych se na to být tebou vykašlal je to zbytečné.
CPU: i7 7700K 4.8/4.5GHz 1,28V,+SCYTHE Grand Kama Cross 2,MB: ROG STRIX Z270E GAMING GPU:GTX 970 Gaming 4GB,RAM: Kingston HyperX Savage 16GB,Zdroj:Enermax 500W,SSD 128GB A-DATA.
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

kašli na to, mít RAM na vodě je nehorázná blbost
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

O zbytecnosti bych uplne nemluvil. Ram jsou v PC "schovane" za expou. I dyz mam 2x in a 1x out (+ zdroj) vetraky, tak maji pameti bezne pres 60°, mam pod heat-spreaderem teplotni cidlo (mam starsi Crucialy, jeste s napetim 1,65V).
Pri OC se dostavaji k 70°. Resim, jestli nad ne umistit 12cm vetrak, nebo je rovnou "zavodnit". Ty bloky jsou univerzalni, pujdou i na jine ram. Jeste je nekupuju.
PC obcas spadne, OCCT na CPU projde v pohode. Memtest sice taky (2h), ale mam podezreni, ze to dela prave teplota pameti.
Jaka je vubec optimalni/maximalni teplota pameti DDR3?

mirdase
To jsi je asi malo zahral, kdyz zustal na chpadici cip. Podobne jsem kdysi sundaval studeny chladic z PC a vytahl jsem ho i s nalepenym CPU )
Na zahrati se da pouzit fen, trva to docela dlouho - ale to je teorie co jsem cetl, chtel jsem spise nekoho s praktickyma zkusenostma. Kadzopadne diky za info
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

cameroncz píše:kašli na to, mít RAM na vodě je nehorázná blbost
duvod?
Odpovědět

Zpět na „Paměti“