Vypnutí virtuální paměti

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
GenuineOver
Začátečník
Začátečník

Vypnutí virtuální paměti

Příspěvek od GenuineOver »

Zdar, jak mohu vypnout virtuální pamět? děkuji.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Vypnutí virtuální paměti

Příspěvek od LoCo99 »

čau, chceš jí vypnout kvuli tomu že máš SSD nebo hodně ramky nebo proč ? jde to vypnout http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... =windows-7 ale spousta věcí přestane pak fungovat správně, třeba hra Battlefield 4 nefunguje bez stránkovacího souboru
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

LoCo99 píše:čau, chceš jí vypnout kvuli tomu že máš SSD nebo hodně ramky nebo proč ? jde to vypnout http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... =windows-7 ale spousta věcí přestane pak fungovat správně, třeba hra Battlefield 4 nefunguje bez stránkovacího souboru

no to mě povídej mám to vypnuté a nevím o tom že bych BF4 nesehrál ...
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

..já mám permanentně vypnutý stránkovací soubor už cca přes rok (do toho už 3x čistý format a install win) a vše včetně her a přehrávání mi funguje výborně, píšu to sem proto, protože uživatel LoCo99 tady píše, že může nastat problém při hraní určitých her (na druhou stranu jsem normálně dohrál na svém PC BF3, nehrál jsem BF4, o čtyřku jsem se zatím moc nezajímal, ale neměla by být ta hra postavená na stejným engine?) :arrow: ..
Jinak bydlím teď s tielkem na čulaku :mrgreen: už půl roku - je to můj soused a má barák kousek ode mě :lol: a bez stránkovacího souboru mi to prostě všechno jede jak má a dokonce i rychleji, než když nechám ve Win7 aktivovaný stránkovací soubor, jo taky mám 8GB RAM a pokud si to pořád dobře pamatuji, tak od 8GB se to může deaktivovat 8)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já jsem dosud narazil na 1 hru kde to dělalo problém když byl swapák off. Roller coaster tycoon ve windows 98. :)
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

kotas píše:..já mám permanentně vypnutý stránkovací soubor už cca přes rok (do toho už 3x čistý format a install win) a vše včetně her a přehrávání mi funguje výborně, píšu to sem proto, protože uživatel LoCo99 tady píše, že může nastat problém při hraní určitých her (na druhou stranu jsem normálně dohrál na svém PC BF3, nehrál jsem BF4, o čtyřku jsem se zatím moc nezajímal, ale neměla by být ta hra postavená na stejným engine?) :arrow: ..
Jinak bydlím teď s tielkem na čulaku :mrgreen: už půl roku - je to můj soused a má barák kousek ode mě :lol: a bez stránkovacího souboru mi to prostě všechno jede jak má a dokonce i rychleji, než když nechám ve Win7 aktivovaný stránkovací soubor, jo taky mám 8GB RAM a pokud si to pořád dobře pamatuji, tak od 8GB se to může deaktivovat 8)

já už ale půl roku bydlím na Slovensku a mám lod na zahradě u Blaha .... :lol:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

:lol:
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no já si ale nevymejšlim, když vypnu stránkovací soubor tak se začne objevovat DX 11 chyba a hra padá, klidně vám to natočim
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

tož sem tu chybu postni no ....
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

zatim hraju a nic, ale přísahám že minule když jsem to vypl na obou discích tak byl problem, uvidim, třeba to ještě vyhodí error

měl jsem uplně stejnou myšlenku, že nepotřebuju virtuální paměť když mam 8 gb ram, ale musel jsem to hodit zpět právě kvuli tomu battlefieldu
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

A ted tu o červené karkulce at se mě na Slovensku dobře usíná.... :roll:
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

já totiž projíždim všechny thready tady na foru a huntim posty abych dostal další větráček a jednou budu moct bejt moderátor !

ke všemu si něco vymyslim a pak vypadám chytře !
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

8GB RAM je na provoz bez swapu docela malo. Ja jsem dva roky provozoval win7 na 16GB RAM (z toho 2GB ramdisk) a bez problemu. Zadna aplikace s tim nemela problem. Horsi je, pokud se TEMP nasmeruje na nejaky neexistujici uloziste... to pak nejde spustit prakticky nic a vsechno vyhazuje nejruznejsi chyby. :)
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Jestli ti to hazi tu hlasku z druheho screenu, tak mas proste malo volne RAM... vsak rikam, ze 8GB nestaci na rozumny provoze bez swap. Jinak hral jsem bez swapu BF3 a nikdy nebyl problem, ale BF4 nemam, takze nemuzu hodnotit.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

vševěd kotas mi tu ale tvrdí že 8 GB RAM je spása a stačí to na vypnutí stránkovacího souboru, teda zároveň mě i informuje o tom kdo ho po večerech navštěvuje přestože to neni k tématu
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Proc by mel mit malo RAM? Out ouf memory muze nastat i v pripade 64GB RAM bez ohledu na pouzivanou RAM. Cely omyl tkvi v tom, ze nechapete vyznam pagefile, nebo-li strankovaciho souboru.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

To nevim, mne tahle hlaska vzdycky vyskakovala pri zaplneni 3/4 RAM (na NTB se 4GB). Na desktopu se 16G jsem se s tim nesetkal nikdy.

Vyznam pagefile je celkem jasnej - presypou se tam nejstarsi/nejmene pouzivana data z RAM... coz vede k extremnimu zpomaleni, az nepouzitelnosti PC, kdyz je potreba k nim pristoupit. Nejhorsi to je pri obnoveni aplikace z listy treba po nekolika dnech necinnosti.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

LoCo99 píše:vševěd kotas mi tu ale tvrdí že 8 GB RAM je spása a stačí to na vypnutí stránkovacího souboru, teda zároveň mě i informuje o tom kdo ho po večerech navštěvuje přestože to neni k tématu
8GB ram ve kterém OS, ono totiž pod W7 to fakt nestačí...na BF4, pod W8 kupodivu stačí bohatě.
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Omyl!

Do pagefile uklada spravce pameti OS inicializovane a nepouzivane datove struktury, ktere se pouzivaji castecne napr.: pouze pri spusteni SW, nebo vubec bez ohledu na to, jestli dojde RAM, nebo zustava treba 90% nevyuzito. Kdyz je SW napsan tak, ze vyuziva treba 100MB pro datove struktury, spravce (nejnizsi uroven jadra) pameti musi zajistit souvislost bez ohledu na stav a fragmentace adresovaneho pametoveho prostoru jadernymi komponentami (treba Truecrypt, Antivirus, systemova sprava), nebo proste jen nejaky dalsim SW. Kdyz nepouzije pagefile, zakonite vzrusta v alokovane pameti zaplneni a spravce pameti musi operovat s pameti jinych procesu mnohem intenzivneji a vznikaji chyby = pady SW "OUT OF MEMORY" i kdybys mel 100GB volna. Tim, ze zakazes Pagefile (strankovaci soubor) jen zvysis riziko chyby, intenzitu vyuzivani RAM a s tim souvisejici problemy. Windows i dalsi nizkourovnovy SW muze totiz pristupovat, cist a take prepisovat pametovy prostor ostatnich, coz je vlastnost Windows kernel.

Jeste k autorovi dotazu. Z principu Windows Kernel pouzity od Windows 8 neni SpeedFan a jeho systemove komponenty kompatibilni. Strucne receno, nefunguje spravne.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Odpovědět

Zpět na „Paměti“