Radeon 9000Pro instalace driverů Catalyst
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- mhers
- Nováček

-
Radeon 9000Pro instalace driverů Catalyst
Pořídil jsem si Radeon 9000Pro a windousyXP si samy nainstalovaly Micorosoftí drivery. Všechno jelo v pohodě, ale teď chci zkusit catalysty od Ati, jenže je nemůžu nainstalovat. Vždycky se chvilku něco kopíruje, a pak to řekne "Instalační program nemohl dokončit instalaci. Před spuštěním instalačního programu zkuste nainstalovat svůj zobrazovací adaptér se standardním ovladačem VGA." Zkusil jsem všechno možný, ale ať dělám co dělám, vždycky skončím u této hlášky. Když to vezmu přes Hardware - Aktualizovat ovladač, tak zase vyskočí chyba"Soubor nebyl nalezen." Nesetkal se s tím někdo?
- Jája
- Středně pokročilý

Před instalací catalystů zkus nejdřív ve správci zařízení tu grafiku odebrat (odinstalovat) a pak hned potom bez restartu spusť instalátor ovladačů, popřípadě to vyzkoušej v nouzovém režimu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- mhers
- Nováček

-
Bohužel nic nefunguje. Ať dělám co dělám, vždycky to skončí stejně. I v nouzovým režimu. Ze začátku to vypadá dobře. Při instalaci mu podstrčím umístění c:\ATI\... kam si rozbalil instalační soubory, všechno zkopíruje a na konci oznámí, že instalace selhala, protože soubor nebyl nalezen. Už to vypadá, že snad jediný řešení bude reinstalace winXP. To su opravdu jedinej, komu se to stalo?
- FERRO
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já bych ti řek zkus omegy já používám a jsem naprosto spokojen!Tady máš link: http://blaze.ausgamers.com/utopiatech/drivers.php
PC: CPU Intel i9 9900k, MB MSI Z390 Tomahawk, RAM Crucial
Ballistix Red 32GB , GPU GeForce GTX 1070, HDD Samsung 970 EVO PLUS, zdroj SEASONIC 850W
NTB: Asus K73S CPU
Tel: Samsung Galaxy S10+
Ballistix Red 32GB , GPU GeForce GTX 1070, HDD Samsung 970 EVO PLUS, zdroj SEASONIC 850W
NTB: Asus K73S CPU
Tel: Samsung Galaxy S10+
- mhers
- Nováček

-
- AberF
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To mu nepomůže. Je nutné tu kartu odebrat, to sice jo, ale nainstalovat ogirinální ovladače od výrobce karty a teprve pak instalovat CATALYSTY. Měl jsem dřív podobné problémy s 9100.Jája píše:Před instalací catalystů zkus nejdřív ve správci zařízení tu grafiku odebrat (odinstalovat) a pak hned potom bez restartu spusť instalátor ovladačů, popřípadě to vyzkoušej v nouzovém režimu.
2mhers: XP ti ukazuje R9000, nebo standart VGA adaptér?
- Rajče
- Mírně pokročilý

Měl sem úplně stejnej problém a jednu chvíli mi to hlásilo úplně stejnou hlášku a taky sem s tim nic nenadělal a protože sem měl čerstvě instalovaný WIN, tak sem je jednoduše přeinstaloval znova(respektive format c: a přeinstal), ale je mi jasný, že je to dost radikální řešení-já se s tim moc ne...u
Jo a myslim si, že jiný ovladače zkoušet nemusíš, protože Ti to bude hlásit to samý s jakejkoliv jinejma
Jo a myslim si, že jiný ovladače zkoušet nemusíš, protože Ti to bude hlásit to samý s jakejkoliv jinejma
- AberF
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Noo, víš co , tam postačí odebrat kartu ze systému (tím myslím ze správce zařízení). XP ti pak vyhodí hlášku že je nalezen nový hardware. Naistaluješ ho jak ti ho vyhodí (tzn. standard VGA). Pak vypneš comp a kartu vytáhneš a vrátíš zpět. No a pak už jen korektně nastavíš a naistaluješ požadovanou kartu (je potřeba mít ovladače přímo od výrobce!!!) a vše by mělo být v cajku. Takhle sem docílil že bylo tedy vše v pořádku, protože FORMAT C: mi přišlo moc krutýRajče píše:Měl sem úplně stejnej problém a jednu chvíli mi to hlásilo úplně stejnou hlášku a taky sem s tim nic nenadělal a protože sem měl čerstvě instalovaný WIN, tak sem je jednoduše přeinstaloval znova(respektive format c: a přeinstal), ale je mi jasný, že je to dost radikální řešení-já se s tim moc ne...u![]()
- Rajče
- Mírně pokročilý

- Jara
- Začátečník

Měl jsem podobný problém s Ati 9600 a ovladači na CD mi to při instalaci hlásilo, že instalaci nelze dokončit a je třeba nejdříve nainstalovat standartní ovladač VGA. Toto bohužel nepomohlo. Takže jsem to nainstaloval ručně, nejprve drivery, pak control panel, hydry vision a už to tam šlo. Ale nakonec jsem přešel na omegy protože jsem měl problém s obnovovací frekvecí monitoru a v Omega to bylo OK.
NAS4Free:Procesor: Atom 330, MB:Zotac IONITX A-E, RAM: 2x2GB Zeppelin Gold 800MHz, 2TB HDD:,