Po dlouhém porovnávání a čtení diskuzí jsem vybral tyto dva kandidáty: GoPay a PayU.
A chtěl bych se zeptat:
1) máte nějaké zkušenosti (čerstvé - na diskuzích jsem našel jen zkušenosti z roku 210-2012)? Co je u nich dobré/špatné?
2)Prošel jsem si API/manuál (ke stažení zde:http://www.payu.cz/sites/czech/files/do ... ablona.pdf a zde:https://test.gopay.cz/download/GoPay-in ... 2_4_CZ.pdf)
a chtěl bych se zeptat, zda jsem správně (+-) pochopil jak to celé funguje (postup platby):
Děkuji za rady...Obě služby v základu fungují na podobném principu:
1. Uživatel (zákazník) vybere zboží/službu a vloží do košíku
2. pře výběrem metody platby se objednávka uloží do DB a přiřadí unikátní číslo objednávky (order_id) + vygeneruje se tzv. session_id (služba GoPay má na generování připravenou vlastní metodu, payU má jako doporučenou metodu tento postup: session_id=order_id+'-'+časové_razítko)
3. po vygenerování session_id následuje:
u služby GoPay:
3.1. přesměrování na spec. Adresu GoPay, kde uživatel vybere metodu placení
3.2. uživatel vyplní potřebné údaje a potvrdí platbu
3.3 Pokud platba proběhla úspěšně, dojde k redirectu na tzv. Správnou návratovou adresu (+ předání parametrů včetně session_id), kde bude uživateli zobrazeno potvrzení o úspěšné platbě a pod...
3.4. Pokud platba neproběhla úspešně, dojde k redirectu na tzv. Adresu pro oznámení statusu. Zde může uživatel znovu zvolit, zda se pokusí o platbu – je nutné znovu vygenerovat session_id (order_id se nemění) a opakuje se krok 3.1.
u služby PayU:
3.1. zobrazí se PayU přepřipravený formulář , kde uživatel vybere metodu platby (+ ve formuláři se vloží hidden pole s dalšími údaji o platbě včetně session_id (viz. Manuál str. 19-20))
3.2. po odeslání formulře zpracuje PayU požadavek a provede redirect dle vybrané platební metody...
3.3. uživatel provede platbu
3.4. Pokud platba proběhla úspěšně, dojde k redirectu na tzv. Správnou návratovou adresu (+ předání parametrů včetně session_id), kde bude uživateli zobrazeno potvrzení o úspěšné platbě a pod...
3.5. Pokud platba neproběhla úspešně, dojde k redirectu na tzv. Adresu pro oznámení statusu. Zde může uživatel znovu zvolit, zda se pokusí o platbu – je nutné znovu vygenerovat session_id (order_id se nemění) a opakuje se krok 3.1.
4. Zároveň musí být na webu script pro příjem potvrzení o platbě (pro platby, které neprobíhají hned apod...)