Platební brány - zkušenosti + mám správně postup?

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Platební brány - zkušenosti + mám správně postup?

Příspěvek od Václav Sedlář »

Ahoj, v brzké době budeme potřebovat na náš web napojit platební bránu, aby lidé mohli bez komplikací platit online.

Po dlouhém porovnávání a čtení diskuzí jsem vybral tyto dva kandidáty: GoPay a PayU.

A chtěl bych se zeptat:
1) máte nějaké zkušenosti (čerstvé - na diskuzích jsem našel jen zkušenosti z roku 210-2012)? Co je u nich dobré/špatné?

2)Prošel jsem si API/manuál (ke stažení zde:http://www.payu.cz/sites/czech/files/do ... ablona.pdf a zde:https://test.gopay.cz/download/GoPay-in ... 2_4_CZ.pdf)
a chtěl bych se zeptat, zda jsem správně (+-) pochopil jak to celé funguje (postup platby):
Obě služby v základu fungují na podobném principu:
1. Uživatel (zákazník) vybere zboží/službu a vloží do košíku
2. pře výběrem metody platby se objednávka uloží do DB a přiřadí unikátní číslo objednávky (order_id) + vygeneruje se tzv. session_id (služba GoPay má na generování připravenou vlastní metodu, payU má jako doporučenou metodu tento postup: session_id=order_id+'-'+časové_razítko)
3. po vygenerování session_id následuje:

u služby GoPay:
3.1. přesměrování na spec. Adresu GoPay, kde uživatel vybere metodu placení
3.2. uživatel vyplní potřebné údaje a potvrdí platbu
3.3 Pokud platba proběhla úspěšně, dojde k redirectu na tzv. Správnou návratovou adresu (+ předání parametrů včetně session_id), kde bude uživateli zobrazeno potvrzení o úspěšné platbě a pod...
3.4. Pokud platba neproběhla úspešně, dojde k redirectu na tzv. Adresu pro oznámení statusu. Zde může uživatel znovu zvolit, zda se pokusí o platbu – je nutné znovu vygenerovat session_id (order_id se nemění) a opakuje se krok 3.1.

u služby PayU:
3.1. zobrazí se PayU přepřipravený formulář , kde uživatel vybere metodu platby (+ ve formuláři se vloží hidden pole s dalšími údaji o platbě včetně session_id (viz. Manuál str. 19-20))
3.2. po odeslání formulře zpracuje PayU požadavek a provede redirect dle vybrané platební metody...
3.3. uživatel provede platbu
3.4. Pokud platba proběhla úspěšně, dojde k redirectu na tzv. Správnou návratovou adresu (+ předání parametrů včetně session_id), kde bude uživateli zobrazeno potvrzení o úspěšné platbě a pod...
3.5. Pokud platba neproběhla úspešně, dojde k redirectu na tzv. Adresu pro oznámení statusu. Zde může uživatel znovu zvolit, zda se pokusí o platbu – je nutné znovu vygenerovat session_id (order_id se nemění) a opakuje se krok 3.1.

4. Zároveň musí být na webu script pro příjem potvrzení o platbě (pro platby, které neprobíhají hned apod...)
Děkuji za rady...
Naposledy upravil(a) Václav Sedlář dne pon 17. úno 2014, 15:12, celkem upraveno 1 x.
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Paltební brány - zkušenosti + mám správně postup?

Příspěvek od <big>lama »

jen jsem to tak proletěl (je to moc textu) ale vypadá to na stejný princip jako agmo (nečekaně). Samotná implementace je jednoduchá, pokud používáš nějaký eshop ala prestashop atd, tak některé platební brány pro ně mají hotové moduly, tak si to kdyžtak zjisti ;)

Jinak mám cca měsíc starou zkušenost s implementací agmo brány ;)
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: Paltební brány - zkušenosti + mám správně postup?

Příspěvek od Václav Sedlář »

Ahoj, díky za info...

no jde o to, že to nebude eshop, ale nabídka jedné konkrétní služby (předobjednávka), takže to bude takový mikro web s jednou stránkou, kde bude představen produkt, dole jedna cena a jede form, kde user vypíše potřebné kontaktní údaje a tlačítko zaplatit...

Pozn. v té citaci jsem to psal já tak jak jsem pochopil návod - to není opsaný text z návodu.... :-)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“