Oddíl D: v RAW místo NTFS po instalaci Win8.1

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 8 a 8.1.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Duke90
Začátečník
Začátečník

Oddíl D: v RAW místo NTFS po instalaci Win8.1

Příspěvek od Duke90 »

Zdravím,

po čisté instalaci Windows 8.1 se mi nezobrazuje oddíl disku D. Jen systémové Cčko. Ve správě disků jsem jej objevil, ale místo NTFS je ve formát souborů RAW. Přitom jsem pouze nainstaloval čistý operační systém a při instalaci jsem si normálně rozdělil pevný disk na dva oddíly. Nevíte někdo proč se to vůbec stalo a jak to napravit ? Při instalaci Win se mi tohle stalo poprvé. Jinak mám notebook ASUS S200E. Předem děkuji za každou radu!
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Oddíl D: v RAW místo NTFS po instalaci Win8.1

Příspěvek od Brázda.l »

Prostě ten oddíl musíš naformátovat, sice si to rozdělil ale nemá to žádný file system.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Duke90
Začátečník
Začátečník

Re: Oddíl D: v RAW místo NTFS po instalaci Win8.1

Příspěvek od Duke90 »

To je poprvé, co jsem musel přes správce disků něco takového dělat. Naformátovat a přidat písmeno jednotky. Normálně se mi po instalaci (tehdy Win7) po stejném postupu (vytvořil jsem pomocí instalátoru dva oddíly) vždy zobrazily oba disky, jen Dčko jsem musel naformátovat aby šlo otevřít. Tohle je poprvé co se druhý oddíl takto skryl v jiném systému souborů po klasické instalaci Windows. Proto jsem tak překvapen. Každopádně děkuji za odpověď! ;-)
Odpovědět

Zpět na „Windows 8 a 8.1“