Máme v domácnosti notebook ASUS K50IJ-SX078C - stáří cca 4,5 roku (tedy již dávno po záruce). Zhruba před necelým rokem jsem vyměnil stávající 320 GB SATA disk za 128 GB SSD disk Crucial M4 kvůli zrychlení celého notebooku. Nyní bych se chtěl zeptat, zda má nějaký smysl provést ještě podobný upgrade u některých dalších komponentů, neboť kupovat úplně nový notebook v současné době neplánujeme...Tedy v návaznosti na nějakou opravdu ne příliš velkou cenu.
- RAM - ty sice jsou o velikosti 3 GB, ale DDR2 s frekvencí 800 MHz = nabízený upgrade za DDR3 o velikosti 4-8 GB (zda by to až tolik pomohlo a kolik by to pochopitelně stálo)
- CPU - stávající Intel Core2 Duo T5870 2GHz řekl bych už není žádná velká sláva, ale co místo něj. Otázkou je, zda by ta výměna byla vůbec reálná...nikdy jsem to neřešil
- s grafickou kartou Intel GMA X4500M a mechanikou DVD±RW bych určitě nic nedělal, sice takový akumulátor už téměř nic nevydrží, ale většinou ho máme zapojený v síti
http://www.czc.cz/asus-k50ij-sx078c/67275/produkt
Případný upgrade notebooku ASUS K50IJ-SX078C
Moderátor: Don
- Donic
- Mírně pokročilý
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Případný upgrade notebooku ASUS K50IJ-SX078C
Notebook podporuje pouze DDR2 pameti, takze DDR3 tam nedas.
Zjisti si max podporu velikosti RAM, ale pro bezne pouziti 3GB naprosto staci.
Vymena CPU take neprinese nic vic krome vyssiho zahrivani.
Upgrade CPU je mozny na ty, ktere v tomto notebooku byly prodavany ve vyssi konfiguraci.
Jedinny mozny realny prinos bych videl pri pouziti dvou stejnych RAM kvuli funkci dual channel.
Tim se zrychly i integrovana GPU.
Jinak jakykoliv upgrade je u tohoto booku zbytecny.
To uz je lepsi notebook prodat a koupit jiny vykonejsi.
Zjisti si max podporu velikosti RAM, ale pro bezne pouziti 3GB naprosto staci.
Vymena CPU take neprinese nic vic krome vyssiho zahrivani.
Upgrade CPU je mozny na ty, ktere v tomto notebooku byly prodavany ve vyssi konfiguraci.
Jedinny mozny realny prinos bych videl pri pouziti dvou stejnych RAM kvuli funkci dual channel.
Tim se zrychly i integrovana GPU.
Jinak jakykoliv upgrade je u tohoto booku zbytecny.
To uz je lepsi notebook prodat a koupit jiny vykonejsi.
Asus Rog Strix G18
- Donic
- Mírně pokročilý
Re: Případný upgrade notebooku ASUS K50IJ-SX078C
Vidíš, tak to jsem nevěděl, že notebook podporuje pouze paměťi DDR2...Jen mě napadá, proč tam dávali RAM na liché číslo (zřejmě 1 + 2 GB) a nikoliv dvě stejné v návaznosti na dual channel
Zkusím zjistit tu maximální podporu velikosti RAM...
Zkusím zjistit tu maximální podporu velikosti RAM...