Reset PC pomocí mobilu.

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
padlo
Nováček
Nováček

Reset PC pomocí mobilu.

Příspěvek od padlo »

Zdravím, mám na starost server, který potřebuju občas vzdáleně restartovat protože zamrzne. Napadlo mě dát na svorky resetu fotorezistor a k němu připevnit v krabici telefon. Po prozvonění by se rozsvítil displej, klesnul odpor a sepnul reset. Fungovalo by to? Zkoušel to někdo s nějakýma konkrétníma hodnotama fr?.
Ještě jsem našel tohle

Kód: Vybrat vše

http://www.flajzar.cz/ostatni/univerzalni-dalkove-ovladani-gsm.htm
, ale nevím jestli bych to s normální páječkou dal dohromady. Díky
kdyrja
Začátečník
Začátečník

Re: Reset PC pomocí mobilu.

Příspěvek od kdyrja »

Jo fungovalo by to ale chtělo by to už nějakej menší obvod s trimrem pro nastavení cislivosti. A nebo to připojit přímo na ten mobil a zjistit kterej obvod se nějak propojí. Ale má to jednu chybu. Když ti tam operátor pošle sms nebo na to číslo někdo zavolá tak jsi víš kde :D

Koumal jsem takto zapínání pc a nakonec jsem to vyřešil na asi 200m čínským zvonkem za 70kč :D
PC_1: AMD Ryzen 5 1600 ; AMD RX 580 8Gb (Sapphire) ; 8Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 750gb hybrid SSD + 240gb SSD
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM
padlo
Nováček
Nováček

Příspěvek od padlo »

když by se to zresetlo navíc, tak bych to přežil a volat na to nikde nebude. Na 200km ale natáhnout drát nemůžu :D
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Pro tyhle účely se používají GSM pagery. Jeden takovej jsme měli v zabezpečovačce na baráku.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od dohnalik »

GSM pager je řádově mnohem dražší, na tohle stačí fakt fotorezitor, trimr a tranzistor, nebo nějaký hradlo (celkem jedno jaký, OR, AND, invertor, všechno vyhoví). Ale nebudeš mít žádnou zpětnou vazbu.
padlo
Nováček
Nováček

Příspěvek od padlo »

JJ, pager je zbytečně drahej pro tohle použití. Zpětná vazba není třeba - pokud se to zresetne, naskočí vzdálená plocha, pokud ne, otočim to znova :wink: Nemáte někdo tušení, nebo líp vyzkoušenou kombinaci trimru a fotorezistoru s nějakýma konkrétníma hodnotama? Pro tohle použití by to stačilo. Dík :D
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

sezen nejakou starou nokii 3310 a pripoj reset pres tranzistor do napajeni motorku pro vibrace
napajeni telefonu pak pres prevodnik z 5V vetve ze zdroje

pak to chce jeste u operatora zablokovat vsechny cisla krome jednoho (to ale nevim jestli nejak jednoduse jde) aby ti to neresetovaly telefonni automaty co hledaj aktivni cisla
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“