Zdravím, mám na starost server, který potřebuju občas vzdáleně restartovat protože zamrzne. Napadlo mě dát na svorky resetu fotorezistor a k němu připevnit v krabici telefon. Po prozvonění by se rozsvítil displej, klesnul odpor a sepnul reset. Fungovalo by to? Zkoušel to někdo s nějakýma konkrétníma hodnotama fr?.
Ještě jsem našel tohle
Jo fungovalo by to ale chtělo by to už nějakej menší obvod s trimrem pro nastavení cislivosti. A nebo to připojit přímo na ten mobil a zjistit kterej obvod se nějak propojí. Ale má to jednu chybu. Když ti tam operátor pošle sms nebo na to číslo někdo zavolá tak jsi víš kde
Koumal jsem takto zapínání pc a nakonec jsem to vyřešil na asi 200m čínským zvonkem za 70kč
GSM pager je řádově mnohem dražší, na tohle stačí fakt fotorezitor, trimr a tranzistor, nebo nějaký hradlo (celkem jedno jaký, OR, AND, invertor, všechno vyhoví). Ale nebudeš mít žádnou zpětnou vazbu.
JJ, pager je zbytečně drahej pro tohle použití. Zpětná vazba není třeba - pokud se to zresetne, naskočí vzdálená plocha, pokud ne, otočim to znova Nemáte někdo tušení, nebo líp vyzkoušenou kombinaci trimru a fotorezistoru s nějakýma konkrétníma hodnotama? Pro tohle použití by to stačilo. Dík
sezen nejakou starou nokii 3310 a pripoj reset pres tranzistor do napajeni motorku pro vibrace
napajeni telefonu pak pres prevodnik z 5V vetve ze zdroje
pak to chce jeste u operatora zablokovat vsechny cisla krome jednoho (to ale nevim jestli nejak jednoduse jde) aby ti to neresetovaly telefonni automaty co hledaj aktivni cisla