pořídil jsem si další dva monitory na eyefinity, mám TN samsungy bx2231. ale nedaří se mi je nakalibrovat barvy, aby to bylo koukatelné, prostě TN a pozorovací úhly...
jinak jsem s kvalitou svých lcd spokojen, ale ve třech vedle sebe to nejde.
Pomůže mi nějaký levný eips do 3500?
levný 22" na eyefinity
Moderátor: maXXmilian
- Maor
- Začátečník

- Maor
- Začátečník

- Ache
- Pokročilý

Re: levný 22" na eyefinity
U toho 63 bacha! ten rámeček sice je tak tenký, ale obraz je pod tou hezkou vrchní maskou je se stejným rámečkem jako na jakémkoliv jiném monitoru (třeba jako na tom 2253).
Jinak IPS je asi na ajfinity díky dobrým úhlům ideální - ze strany se barvy nijak nemění (kromě černé - viz. IPS glow efekt)...
Ale nebylo by lepší místo 3 monitorů pořídit jeden nudlový?:
http://lcd-monitory.heureka.cz/lg-29ea73/
- máš to jako ajfinity bez rámečků + super i na filmy v panoramickým formátu 21:9.
Jinak IPS je asi na ajfinity díky dobrým úhlům ideální - ze strany se barvy nijak nemění (kromě černé - viz. IPS glow efekt)...
Ale nebylo by lepší místo 3 monitorů pořídit jeden nudlový?:
http://lcd-monitory.heureka.cz/lg-29ea73/
- máš to jako ajfinity bez rámečků + super i na filmy v panoramickým formátu 21:9.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Maor
- Začátečník

ty nudle jsou pěkný, ale je to menší pracovní plocha. jen jeden a půl monitoru a windowsy neumí zarovnávat okna na třetinu. A na filmy mám v obýváku velkou televizi s htpc 
o rámečku vím, je tam mezera jako když bych rámeček sundal a nechal to jen v tom plechu
všichni mají 8-9mm od obrazu k okraji.
Je nějaká šance, že bych poznal třeba dražší IPS s 8bit barvama od těhle 6bit?
o rámečku vím, je tam mezera jako když bych rámeček sundal a nechal to jen v tom plechu
Je nějaká šance, že bych poznal třeba dražší IPS s 8bit barvama od těhle 6bit?
- Ache
- Pokročilý

No poctivých 8-bit využívají většinou až widegaumtový monitory (tam se zase hraje na trik 8bit + FCR = 10 bit panel) jako Dell U2413 / ASUS PA249...Maor píše:Je nějaká šance, že bych poznal třeba dražší IPS s 8bit barvama od těhle 6bit?
Každopádně rozdíl na těch 6bit+FCR je akorát znát pokud je blbě nastavena elektronika. Dřív to třeba dělalo šum a pod. Ale já třeba předtím měl Dell U2410 s 10bit (pardon 8bit+FCR) panelem a lepší gradient než ten shit co mam teď neměl... akorát měl hezčí živější barvy, ale to už je zas o něčem jiném (AdobeRGB / NTSC vs. sRGB)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Maor
- Začátečník

Nějak jsem přehlídl, že Philips má ještě levnější model pouze s hdmi. Navíc má české menu a hdmi kabel v balení. Jestli nejsou lepší návrhy asi do něj půjdu.