problém s RAMkamy PROSÍM POMOC!!

Paměťové moduly DDR3 pro stolní PC i pro notebooky.
Mascarpone
Nováček
Nováček

problém s RAMkamy PROSÍM POMOC!!

Příspěvek od Mascarpone »

prosím vás, mám 2x4GB Ram DDR3 od Kingston Hyper X Silver časování 9-9-9-27 a místo 8GB se mi zobrazujou jenom 4 Gb :-( jakto???

zkoušeli sme tu druhou v jinem pc a jede normálně ale v mém pc funguje jen jedna..a když tu první vyndám a nechám jen jednu ve slotu tak se restartovává pc...:-(
fakt už jsem už zoufalej, prosím pomozte někdo...

//PET5: Přesun do podsekce
blystar
Začátečník
Začátečník

Re: problém s RAMkamy PROSÍM POMOC!!

Příspěvek od blystar »

Jaký máš Windows 32/64bit ?

Takže ta jedna RAM ti v jednom PC jede normálně a v druhém PC ti způsobuje restarty je to tak ?

V PC ve kterém ti teda "údajně" ta "jedna" ramka jede, bych spustil MEMTEST. Pokud bude OK, zkusil bych tu otestovanou ramku dát zpátky do PC ve kterém ti "údajně" způsobuje restart, ovšem do jiného slotu. Napiš jak jsi dopadl.
Mascarpone
Nováček
Nováček

Ahoj,tak už nejede ani v jednom pc :-( teda spíš se asi nezobrazuje, nijak nesmrdí,že by se třeba spálila nebo se rozbila.. memtest myslíš v biosu? mám double click bios II a tam sem to nenašel..:-(

Windows 8 pro 64bit
Mascarpone
Nováček
Nováček

sloty jsem zkoušel všechny.. jsou dva modrý a dva černý cik-cak..
Mascarpone
Nováček
Nováček

napíšu ti sestavu

deska-Z77A-G43 double clic bios II
procesor- intel i.5 2500k 4,4Ghz stabilně(základ 3,3) ale mám to zapnutý na 4Ghz
ramky v popisu nahoře
chladič CPU- Tranquillo gelid
zdroj-Seasonic 620w bronz
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Pokud ti nenajede ani v jednom ze dvou PC, tak je odpověď docela jistá. RAM=KO. Pokud ti PC ani nenaběhne, tak bude RAM vadná. Memtest slouží k otestování RAM, nahraješ na FLASH DISK a nabotuješ http://wiki.ubuntu.cz/memtest86 . V tvém případě už není moc co testovat.
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Zrus OC , vyresetuj nastavenia biosu popripade vyber baterku zo zakladnej dosky na 20 minut. Daj ju naspat. Ramky skus v slotoch poprehadzovat , skusaj ci ti pc nabootuje aj s tou ktora ti nejde. Az mas na tie ramky zaruku a jeden kit ti nebude fungovat riesil by som RMA. Mozne je , ze tvoj bios na doske moze byt nekompatibilny s tvojim typom ramiek. To znamena , ze chod na stranku MSI zaregistruj sa na ich fore a do googlu si zadaj tento SW : MSI Forum HQ USB Flashing Tool Pouzi na to USB a po nabootovani si mozes pustit aj MEMtest je tam totiz integrovany http://forum-en.msi.com/faq/article/pri ... flash-tool stiahni si od tadeto najnovsi bios na tvoju dosku http://www.msi.com/product/mb/Z77AG43.html#/?div=BIOS v kazdej verzii biosu je vylepsena kompatibilita dosky s ram modulmi od kazdeho vyrobcu.
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
Mascarpone
Nováček
Nováček

fakt děkuju moc kluci,du na to.. dám vědět jak to dopadlo..
Mascarpone
Nováček
Nováček

mě to přijde hrozně složitý ten flash biosu z USB.. na těch stránkách pišou že se to dá flešnout i pomocí Live Update 5. myslíš že to mužu zkusit?
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Složité? Dát bios na flešku, v biosu kliknout na flash a je to? To mi složité nepřijde, přes LU5 bych to nedělal...
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
Mascarpone
Nováček
Nováček

ok
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Pokud mu ta RAMka nenajede ani v jednom z PCs, tak je to docela jasné. Když má 2x4GB a jeden modul mu funguje a druhý mu nenajede nikde .. proč řešit bios jedné desky, když mu ram nenajede ani v druhé desce. Navíc jedna ze dvou ramek mu jede, tudiž je PC kompatibilní s jeho ramkama. Logika, ten postup co si mu popsal mi přijde zbytečný a nic neřešící.
Mascarpone
Nováček
Nováček

zdravim, tak jsem zkusil všechny postupy co jste mi napsaly.. a ramka se stale nenačte.. ani v jednom slotu ani samostatně bez te co funguje.. ale taky je velice zajimave,že ta zdrava ramka funguje jenom v jednom slotu!!?? nemela by nahodou fungovat ve vech slotech?
takže je to asi jasný.. 4Gb ram is death... a taky možná 3 sloty na záklaní desce??
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nejspíše ano. Pokud je v záruce, tak doporučuji reklamovat, sám tuto desku vlastním a nějaký problém s RAM nebo sloty sem neměl.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
Mascarpone
Nováček
Nováček

je fakt že má "doživotní" záruku.. zkusim jí poslat zpátky na alfacomp, a uvidíme jestli jí vymění.. když ne..
tak mě napadlo tohle řešení..
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001X9I

půjde do ty desky co mám já i ty??
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tvá deska má doživotní záruku? O tom sem teda ještě nikdy neslyšel... A ne, 1x8GB modul není zrovna nejlepší řešení...
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Deska nemusí být špatná. Podívej se do manuálu, jaké kombinace osazení pamětí ve slotech podporuje. Je běžné, že pokud osazuješ jen jeden modul, že musí být pouze v jednom konkrétním slotu a v jiném nepojede.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Mě jede jeden modul ve všech slotech :) Byla to věc, kterou jsem testoval, když mi nešla iGPU. Takže tam problém mít určitě nebude.
Mascarpone
Nováček
Nováček

hmm, tak to mám teda radost... nic jinyho mi nezbyde než koupit jeden 8Gb modul.. když ostani sloty nejspíš nefungujou.. 4gb je málo.. dneska mi dal steam na víkend zahrat cod Ghosts. a seká se mi to...
každopádně děkuju za rady.. všem

a když by měl někdo zájem o zdravý 4gb modul, tak je ode dneška na prodej...
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Proc nereklamujes desku?
Odpovědět

Zpět na „DDR3“