Pomoc s rozmyšlením rozpočtu na NTB

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
xecuttor
Začátečník
Začátečník

Pomoc s rozmyšlením rozpočtu na NTB

Příspěvek od xecuttor »

Ahoj lidi. Neumím přímo porovnat výkon notebooku vs výkon stolního PC.

Potřebuji notebook, který bude minimálně stejně výkonný jako sestava v mém popisu. Na všechno, co na něm dělám, mi teď postačuje moje PC.

texty, práce, internet, jenže jednou za čas, párkrát do týdne:
Zpracovávám fotky - Lightroom, Photoshop
Vytvářím tiskoviny - Corel Draw
Jednou za čas si zahraju nějakou hru a nepotřebuji ultra detaily

Doporučte mi prosím notebook, který bude co nejlevnější, ale aby splňoval mé nároky. Moje myšlenkové pochody jsou nyní takové, že ten notebook snad nebude za nějakou velkou pálku a myslím, si, že podobný výkon jako moje PC splní i notebook na cenové hranici 10 tisíc Kč, ale nerad bych byl nemile překvapen.

Rád bych viděl porovnání bazarový model vs nový model, protože se bazarovým věcem vůbec nebráním a naopak, rád je vyhledávám, když je slušná nabídka poměru cena/výkon.
AMD Phenom II X4 940 BE, Asus M2N-E, 4GB 800Mhz DDR2, Sapphire AMD Radeon 5770 1GB Vapor-X, Enermax Eco80+ 500W
Obrázek
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: Pomoc s rozmyšlením rozpočtu na NTB

Příspěvek od orgasmic »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pocitej s rozpoctem kolem 20tis.
Asus Rog Strix G18
xecuttor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xecuttor »

Jak jsem řekl, neumím to napřímo porovnat. Přeci jen, když si uvědomím, jak moc je ten můj PC starý. Uznávám, že co se týče her, dělá to tam hlavně ta grafika. Ale o tom CPU, tím bych si tak jist nebyl.

Přidávám tedy jiné PC k porovnání výkonu s notebookem. Mým nynějším pracovním PC, který stál před rokem cca 7 tisíc NOVÝ:

Core i3-2120, freezer 7, 8 GB DDR3, 500 GB RAM, Fortron 350W, bez externí grafiky. Jeho výkon ve zpracování fotek, PS, corelu atd. cítím jako dostatečný (možná dokonce i větší jako můj domácí herní PC asi kvůli RAM). Ovšem s těmi hrami, že by ta grafika byla, přestože je už docela dost stará, takový velký rozdíl ve výkonu?
AMD Phenom II X4 940 BE, Asus M2N-E, 4GB 800Mhz DDR2, Sapphire AMD Radeon 5770 1GB Vapor-X, Enermax Eco80+ 500W
Obrázek
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html

V 3D marku 06 ma Radeon 5770 skoro 18 000 bodu, intel HD 2000 cca 2300, takze 8x pomalejsi. 3DM Vantage 10 000 bodu proti 700, tj. 14x pomalejsi. Prijde ti to jako stejny vykon? :)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“