Přehřívání Toshiba A300D

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
xima
Začátečník
Začátečník

Přehřívání Toshiba A300D

Příspěvek od xima »

Ahoj,

mám problém s notebookem Toshiba A300D-11T.
Příliš se přehřívá. Normálně na stole se do pár minut vypne.
Když na to foukám zespodu větrákem na podložce, tak teplota klesne jen asi o 5-10 stupňů, ale neuchrání notes od vypnutí. Měřil jsem teplotu speedfanem a je tam pořád kolem 75-80 stupňů a při zátěži i hodně přes 80. Myslel jsem, že ty dva větráky (coolermaster notepal u2) napájené z USB jsou málo, tak jsem tam cvičně hodil ještě silnější 140mm větrák napojenej na zdroj v PC. Ani to nepomohlo. Pořád tam je přes 75 st. Myslel jsem, že je vada ještě někde jinde, ale když jsem na to fouknul pistolí z kompresoru, tak teplota letěla až někam pod 30 během pár vteřin. Takže to přehřívání bude asi důsledek pouze nedostatečného chlazení.
Mám dotaz: řešil jste někdo něco podobného, případně na stejném notebooku? Jak problém vyřešit když nepomáhá ani podložka s větrákama?

Díky.
dvoukilo na oley z hospody
Ad3san
Začátečník
Začátečník

Re: Přehřívání Toshiba A300D

Příspěvek od Ad3san »

Jiní budou mít možná lepší rady ale ta moje zní: zkus kuknout na pastu na procesoru a když tak přepastuj.
Notebook:Asus N61Vn
Mobil:Samsung galaxy S4
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: Přehřívání Toshiba A300D

Příspěvek od orgasmic »

Zmer teploty programem HWiNFO...umi psat do logu, takze po restartu uvidis max teploty, kdy doslo k vypnuti.
Obvykle staci sundat spodni dekl a vycistit notebook od prachu a teploty hodne klesnou.

Kdyz nepomuze, tak jedine prepastovani CPU a GPU.
Asus Rog Strix G18
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“