Výběr monitoru - úprava fotek

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Blluma
Nováček
Nováček

Výběr monitoru - úprava fotek

Příspěvek od Blluma »

Dobrý den,

mám v plánu koupit nový monitor. Primárně na úprafu fotografií. Hlavně vyvolání z RAWu a další úpravy v PS. Okrajově hraní několika her (Diablo 3, Heartstone, WoT) + běžná práce Word, Internet atd. Na filmy mám plasmu.

Mám několik podmínek: poměr stran 16:10, rozlišení 1920×1200, raději matný povrch, co nejlepší barevné podání

Předběžně jsem si vybral: EIZO EV2436WFS

Takže se ptám, dá se sehnat monitor podobných parametrů za méně peněz? Přece jen cena 10 500 ,- je dost a pokud by se dalo ušetřit, tak raději přikoupím něco k foťáku, tam se může investovat pořád :D Děkuji.
generix
Začátečník
Začátečník

Re: Výběr monitoru - úprava fotek

Příspěvek od generix »

Benq BL2411PT?
PC1: AMD Phenom II X2 555BE@X4 B55 {1003GPMW} 3.7@1.48V, ASROCK 890GX Extreme3, 2x4GB Kingston Blue, Coolermaster Hyper 212+, Arctic Cooling MX2, Powercolor HD4770, Kingston V+ SSD 128GB+other, Enermax PRO87+ 600W, Thermaltake Tsunami VA3000SWA
Blluma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Blluma »

Díky, za tip. Už jsem přečetl pár recenzí a nevypadá to špatně.

Co mě ale trochu odrazuje je regulace jasu (nejde moc stáhnout). Když vezmu že fotky upravuji převážně večer a v noci, několik hodin v kuse, tak nevím nevím.

příklad z jedné recenze: Nyní přijde taková menší studená sprcha. Rozsah jasu je totiž malý a pro uživatele pracující za tmy to bude asi největší negativum. Možná to bude i důvod k nekoupi tohoto monitoru. Jas 81 cd/m2 je zkrátka pro noční práci moc vysoký.
generix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od generix »

vždy používám ambientní osvětlení, lampička za monitorem, kdyžtak ještě světlo v pokoji (10W led), pak na minimální jas v poho + program f.lux akorát ten si hraje s teplotou barev, po první noci zcela bez osvětlení jsem myslel že ho pro pálení očí budu vracet, nicméně je zcela oki pro práci i v noci
PC1: AMD Phenom II X2 555BE@X4 B55 {1003GPMW} 3.7@1.48V, ASROCK 890GX Extreme3, 2x4GB Kingston Blue, Coolermaster Hyper 212+, Arctic Cooling MX2, Powercolor HD4770, Kingston V+ SSD 128GB+other, Enermax PRO87+ 600W, Thermaltake Tsunami VA3000SWA
Blluma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Blluma »

Tak lampičku za LCD používám snad odjakživa, ale i tak asi zůstanu u toho: EIZO EV2436WFS

Mám dost citlivé oči a prostě mám strach z únavy zraku po pár hodinách práce. Určitě nebudu používat žádný program na snížení jasu, navíc když mění teplotu barev (pro mě nepoužitelné).

Jinak ten BenQ nevypadá špatně, škoda.

U EIZO EV2436WFS není špatná 5 letá záruka + softwarová kalibrace.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“