Sdílení 3G internetu přes wifi router

Vše kolem bezdrátových sítí - WiFi, atd.

Moderátor: Don

Odpovědět
Malco
Nováček
Nováček

Sdílení 3G internetu přes wifi router

Příspěvek od Malco »

Zdravím,

je možné sdílet 3G internet přes wifi router?
Od operátora bych zapojil 3G modem(USB) do wifi routeru a připojoval se na něj pak z PC nebo z mobilu.

Jde mi o to, abych nemusel mít ADSL internet na místě, kde je mnohem rychlejší internet přes 3G.

Jaký wifi router je k tomuto účelu vhodný?

Díky za odpověď.
Intel i5 3350P 3,1GHz, MSI H77MA-G43, Sapphire Radeon HD7850 1GB @1050/5200 MHz, 8GB DD3 RAM Kingston HyperX 1600Mhz, Seasonic S12II-430W
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Sdílení 3G internetu přes wifi router

Příspěvek od AllowedCry »

Ale uvědomuješ si, že latence a FUP limit je právě největší problém u těchto internetů přes simku..
Malco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Malco »

I v Praze ta kvalita není až taková? Bude kvalitnější mít připojení ADSL 8Mbit nebo 3G internet s neomezenou FUP na web a 20GB FUP na youtube a spol. ?
Intel i5 3350P 3,1GHz, MSI H77MA-G43, Sapphire Radeon HD7850 1GB @1050/5200 MHz, 8GB DD3 RAM Kingston HyperX 1600Mhz, Seasonic S12II-430W
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Už to, že si použil slovo FUP, dělá z 3G netu nepoužitelnou věc... 20GB, to je jeden fHD film, jedna serie seriálu, no nic moc, navíc co sem byl v praze pracovně a využíval sem 3G net, tak rychleji jak 8Mb/s mi to nejelo.
Malco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Malco »

Mně třeba 20GB na stahování stačí. Na prohlížení webu se FUP nevztahuje.

Jde mi o možnost nějaké alternativy vůči ADSL. Nemám s ním dobré zkušenosti - je nestabilní a pomalé.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Záleží, co od toho čekáš a od jakého operátora to chceš, jaký tarif.
Používám mobilní internet od O2 přes 3G. Nechá se to, pro web. Ale je to hodně závislé na vytížení sítě, pokud je venku šeredně, zima atd., pak to bývá pomalé, jak na tom visí spousta lidí. Naproti tomu při pěkném počasí, později večer, v noci, brzo ráno to celkem sviští.
Samozřejmě to bude závislé i na místních podmínkách.

Taky při připojení přes router pozor na celkem nízkou hodnotu Uploadu. Alespoň u (starších) routerů ASUS WL-5xx.
Pokud chceš něco tlačit ven.

Taky bych uvítal tip na nějaký soudobý naprosto bezproblémový router pro 3G, pokud by mi můj stávající Asus (viz podpis) časem dosloužil.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Malco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Malco »

Internet bych vzal asi od Vodafone to Turbo. A k tomu tento router AirLive N450R.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Při jakémkoli zatížení sítě ten net pojede na hovno, blbá volba, radši ADSL a zařídit si solidní podmínky..
Crusad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crusad »

Na web přes 3G ok. Pokud máš LTE, tak si přes to možná i zatelefonuješ (přes VOIP - dramaticky by měly klesnout latence, ale nemám odzkoušeno) nebo něco zahraješ (FPS asi ne :D ). Jak je řečeno výše - záleží, na co to chceš.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ono je celkem jedno, na co to chce, je to prostě to nejhorší možné řešení... Nebaví mě rozebírat proč je to na hovno, tady nejsi v USA, ale v ČR, kde se jede na zastaralé 3G síti + LTE, které sem ještě nikdy ale nechytil, ani v Praze atd a td...
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

Ani v USA není situace tak růžová. Ve městech mají sice novou infrastrukturu, ale je tam připojených hodně lidí, takže ve výsledku stejné jako tady.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ve výsledku to není stejné jako tady, když tam má větší město i 5mil. obyvatel, takže ve výsledku jsou rychlosti a stabilita stejné jak tady, ale lidí je tam přecejen o trochu více, ale to jsme dost odbočili a praxe může být jiná, tak či tak, lepší ADSL 8Mb/s než 3G, které má teoretickou rychlost vyšší, ale jak sem řekl, já se nikdy nad 8Mb/s nedostal a na mobilu jsou mi latence celkem ukradené :)
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátové sítě“