Měkká čepička šroubku

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jarmil
Nováček
Nováček

Měkká čepička šroubku

Příspěvek od Jarmil »

Zdravím,

mám měkkou čepičku na šroubku od chladiče u grafické karty. Zatím je to takové rozmělněné, ale nechci se v tom vrtat bez nějakého nápadu jak ho vyměnit.

Můžete mi prosím poradit jak ten šroubek povolit? :)
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Měkká čepička šroubku

Příspěvek od AllowedCry »

Foto? Jinak já se řídím tím, že když to nejde sílou, tak to půjde ještě větší sílou :-D
Jarmil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarmil »

Foto zatím nemám :D To rčení znám :D Párkrát mi v tom proklouzl šroubovák a pak jsem to radši nechal být, tak to asi vypadá :P
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

K cemu foto? Podle prvniho prispevku to vypada na strzenou hlavicku.
Dneska se bohuzel sidej uz i srouby, vidim to na notesech. Misto ocelovych je to nejaka slitina co se po dvouch trech povolenich serve a pak jedine odvrtat. Je to smutne, ze se setri i na tomhle.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Jarmil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarmil »

Jj byl jsem dost naštvaný, když jsem na to přišel :evil: PS: Po záruce :roll:
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Hej, šak ta špička změkla, až po skončení záruky :-D joke
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

tak já bych se nedivil, kdyby to byl záměr. Takhle pěkně poznáš jestli už se v tom někdo vrtal :)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Navíc 99% kutilů nepotřebuje přesný šroubovák, protože "to přece v poho povolím úplně vším voe" :-)
Co jsem zatím viděl strhaný hlavy šroubu, tak to bylo vždycky nožem nebo plochým šroubovákem nebo křížákem, který byl o 2 čísla menší/větší :-D
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Přesně tak. Nyní je třeba použít pěkně nový ostrý bit odpovídající velikosti. Pokud není místo křížového zářezu v hlavě šroubu už kruhový důlek, měl by se nový bit chytit.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
kdyrja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kdyrja »

Taky jsem toto jednou zažil u kamaráda, snažil se to sundat nožem a vohlodal to tak že už to nijak nešlo. Naštěstí to byl takovej ten šroubek co drží chladič a je pod ním ta pružinka. Tak jsem si vzal malý štipačky pořádně zabral a uštípnul sem ho. Možná by šel i vytočit, ale neměl sem usebe kleště.
PC_1: AMD Ryzen 5 1600 ; AMD RX 580 8Gb (Sapphire) ; 8Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 750gb hybrid SSD + 240gb SSD
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Občas pomáhá kombinace šroubovák + vteřinový lepidlo + neposednej šroubek :-)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

mnohem zábavnější kombinace jsou ocelový šrouby ze zbytků druhoválečnějch tanků vs. 3ka imbus klíč "made in japan"
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“