Problém s HD 7790

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
PCTed
Nováček
Nováček

Problém s HD 7790

Příspěvek od PCTed »

Dobrý den,
Před cca 2 měsíci jsem si složil PC s dole uvedenými komponenty.
Asi měsíc počítač fungoval výborně... Ale poté začaly problémy s ovladači na grafiku.
Při hraní to většinou grafika zvládala na 60 FPS.. Když nastaly problémy, tak jsem chvíly jsem hrál a potom zčernala obrazovka asi na 5 vteřin, poté se obraz vrátil zpět...Ovšem ale s neuvěřitelným sekáním. Někdy pomohl restart počítače, někdy ne, někdy reinstall ovladačů, někdy ne... Opravdu už si s tím nevím rady
Prosím poraďtě,
předem děkuji
PCTed
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: Problém s HD 7790

Příspěvek od Krteq »

Napiš pls přesný model karty (P/N pokud možno) a uveď verzi driveru.

Jaké jsou teploty při hraní?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Vadný zdroj/karta? Zkus ji otestovat v jiném PC (když ani reinstalace ovladačů nepomohla)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Zdroj ne, tam by při pádu do blackscreenu nikdy nedošlo k částečnému obnovení funkce. Pád kvůli napájení = odpojení napájení do jádra. Tohle vypadá na nestabilní Vram = pokud neni taktlá, tak vadnou kartu.

Rovněž bych hooodně otestoval i na test podtaktoval ramky, člověk nikdy neví. Kdysi mi padala 8800GT 1GB klasicky na nvidiáckej driver v Assasin creedovi, občasi artefakty, a grafikou to vůbec nebylo, bylo to nestabilní ram, díky které se koruptily data o texturách což shazovalo grafickej driver.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“