Jak otestovat prázdný 2,5" HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- jarison
- Nováček

-
Jak otestovat prázdný 2,5" HDD
Zdravím všechny, mám zde problém ohledně HDD. Kamaráda začala poslední dobou často navštěvovat BSOD
, tak s tím zašel do servisu, a tam mu řekli, že je v prdeli harddisk. A řekli mu, že oprava bude stát 5000,- . Tak koupil nový a já jsem mu ho vyměnil a chtěl jsem mu tam nainstalovat 64-bit W7 (nutno podotknout, že jsem lehounce pokročilý
). Nicméně tohle nejsou zase tak těžké operace... Jenže při dokončení instalace a posledním restartu mi vždycky naskočila BSOD. Tak jsem zkusil nainstalovat 32-bit a to se nainstalovalo vždy v pořádku (Jak ty 64-bit tak i 32-bit jsem zkusil instalovat 3x). Tak jsem zkusil projet RAMky jak memtestem, tak goldmemory. Nejdříve jsem nechal udělat memtest důkladný test a už hned od začátku mi to vypisovalo chyby jak splašený. No a pak jsem zkusil i gold a to bylo to samé. Takže z toho jsem usoudil(možná chybně, na to mi odpovíte třeba Vy), že problém nemusí být v HDD, ale v RAMkách. (jeden 4GB modul 1333MHz DDR3). No a teď se konečně dostávám k tomu špatnému HDD (Hitachi 640GB 5400rpm). Zkoušel jsem hledat, ale nikde jsem nenašel, zda se dá otestovat i harddisk, podobně jako paměti, že bych si udělal bootovací cd s nějakým programem a nechal ho otestovat? Jediné co mě napadlo, že bych ho dal do externího boxu a nechal ho projet přímo ve windowsech, jako externí. Děkuji mnohokrát za odpovědi
- PKBO
- Moderátor

Re: Jak otestovat prázdný 2,5" HDD
Na otestování ve win použij HD TUNE PRO, trial verze je na 14 dní, nejprve se podívej do záložky healt, jestli tam něco svítí žlutě nebo červeně tak sem hoď screen, potom můžeš udělat scan povrchu - což nějakou hodinku zabere.
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Re: Jak otestovat prázdný 2,5" HDD
Ano, existují i utility přímo od výrobce disku, pro vypálení na CD a následné otestování disku po bootu z CD.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB