Herní myš max do 500,- Kč
- ashanter
- Nováček
-
Herní myš max do 500,- Kč
//PET5: Přesunuto ze sekce "Ostatní hardware" do odpovídající podsekce
Dobrý den,
potřeboval bych poradit co by bylo nejlepší volbou herní myši do 500,- Kč
Hlavně chci laserovou a co je lepší jestli USB kabel, Bluetooth nebo přes ty radiové frekvence.
Děkuji
Dobrý den,
potřeboval bych poradit co by bylo nejlepší volbou herní myši do 500,- Kč
Hlavně chci laserovou a co je lepší jestli USB kabel, Bluetooth nebo přes ty radiové frekvence.
Děkuji
- PKBO
- Moderátor
Re: Herní myš max do 500,- Kč
to se nedá dost dobře doporučit, já tu mam třeba Razer NAGA 2012 za 1900 a Logitech M500 za 600 a stejně radši hraju s Logitechem...
- davkol
- Žlutá karta Bazar
-
Záleží na preferovaném stylu úchopu, tvaru, velikosti, citlivosti atd.
Proč chceš laser?
Proč chceš laser?
- sierpe
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak taky bych radši laser než optiku. Já si nedávno koupil Nagu ale držela se mě tak blbě že jsme se vrátil zpět k dokonale logitech G700 prostě jí nic zatím nepřekonalo. Herní myš do 500 bude těžký navíc bude asi ,,herní,, jen v popisu ale ne v praxi. Investice do myši se ale vyplatí. Koukni hlavně na ty co mají možnost závaží nebo jsou aspoň těžší. Bezdrátovou dobrou herní myš koupíš až kolem 2k takže bych radši hledal drát.
CPU: Intel Core i7-9700K / NOCTUA NH-D15S + NF-S12A PWM, MOTHERBOARD: ASUS ROG Maximus XI Hero, GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 Ti O12G, RAM: Kingston HyperX Predator 16GB DDR4 3333MHz, SSD: M.2 Samsung 970 EVO PLUS 500gb, Samsung SSD 850 EVO 1TB, HDD: WD Black 1TB, 3x WD Blue 4TB, POWER: Corsair RM850x, CASE: FRACTAL DESIGN Define 7 - XL / 6x NOCTUA NF-A14 PWM upgrade, MOUSE: Logitech G700s, AUDIO: Logitech Z323 2.1, HEADSET: Logitech G633 Artemis Spectrum 7.1, KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum, GAMING: 2x Microsoft XBOX ONE Controller, IPS: ASUS ProArt PA329C / ASUS ROG Strix XG349C
- davkol
- Žlutá karta Bazar
-
Proč?sierpe píše:Tak taky bych radši laser než optiku.
- sierpe
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Protože je citlivějši
CPU: Intel Core i7-9700K / NOCTUA NH-D15S + NF-S12A PWM, MOTHERBOARD: ASUS ROG Maximus XI Hero, GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 Ti O12G, RAM: Kingston HyperX Predator 16GB DDR4 3333MHz, SSD: M.2 Samsung 970 EVO PLUS 500gb, Samsung SSD 850 EVO 1TB, HDD: WD Black 1TB, 3x WD Blue 4TB, POWER: Corsair RM850x, CASE: FRACTAL DESIGN Define 7 - XL / 6x NOCTUA NF-A14 PWM upgrade, MOUSE: Logitech G700s, AUDIO: Logitech Z323 2.1, HEADSET: Logitech G633 Artemis Spectrum 7.1, KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum, GAMING: 2x Microsoft XBOX ONE Controller, IPS: ASUS ProArt PA329C / ASUS ROG Strix XG349C
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
Citlivější? Já osobně rozdíl několika ns neocením a to asi nikdo, jelikož odezva obrazu bude mnohem delší, než samotná odezva myši, navíc si myslím, že v tom žádný podstatný rozdíl nebude, ale laser zní víc cool.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- davkol
- Žlutá karta Bazar
-
U citlivosti (sensitivity) jde o to, jakou *dráhu* je nutno urazit, aby kurzor přejel obrazovku nebo pohled ve hře se otočil o 360 stupňů. Je ovlivněna nastavením softwaru, rozlišením obrazovky a senzorem myši.AllowedCry píše:Citlivější? Já osobně rozdíl několika ns neocením a to asi nikdo, jelikož odezva obrazu bude mnohem delší, než samotná odezva myši, navíc si myslím, že v tom žádný podstatný rozdíl nebude, ale laser zní víc cool.
Právě marketing hrozně tlačí myši se senzory, které mají přes 5k cpi – a zpravidla¹ jsou právě laserové. Lživě to vydávají za přesnost, přestože většina těch senzorů snímá více či méně nekonzistentně². AFAIK je jediná výhoda *moderních* laserových senzorů v absenci jitteru při vysokém rozlišení. Nicméně nevím o žádné levné³ myši s takovým senzorem – u nich je i maximální rozlišení na úrovni optického A3090, uniká mi proto, proč by takový senzor měl být prioritou.
Ale hlavně, proč řešit senzor, když naprosto stěžejní je tvar a velikost?
¹ Dneska už i optické senzory jdou vysoko, třeba Avago/PixArt 3310.
² Hardwarová akcelerace, různé podivné chyby, omezení rychlosti snímání, háklivost na povrchy.
³ Důvěryhodné značky a levnější než Gigabyte Thor M7, kterému bych osobně taky moc nevěřil.
PKBO píše:to se nedá dost dobře doporučit, já tu mam třeba Razer NAGA 2012 za 1900 a Logitech M500 za 600 a stejně radši hraju s Logitechem...
No a zrovna M500 má naprosto šílený smoothing.
- PKBO
- Moderátor
Nevim co smoothing, ale prostě se mě s ní hraje líp než s tim Razerem no.
- davkol
- Žlutá karta Bazar
-
To nepopírám.
Mouse Guide 2.0: A list of mice with superior sensors and more (laskavý čtenář mimochodem může spočítat laserové myši v tom přehledu)1.7 Smoothing
Sometimes, people mistake smoothing for prediction since that is what the word "smoothing" seems to describe. The problem of "noticeable smoothing" falls in the category of lag/delay (which can be caused by a number of things, "smoothing" being one of them), but I decided to add it separately to address some of the confusion surrounding it. The thing people notice when they complain about "smoothing" is actually a delayed response when moving the mouse. Every mouse has smoothing and in itself it is not a bad thing. It just describes part of the process of how mouse tracking is translated to cursor movement. Where smoothing starts to become an issue is when this process noticeably affects sensor performance in the form delay. I should note that the delay associated with smoothing is not something that will be a problem for everyone, or not even something everyone will be able to notice.
- petrxp
- Začátečník
-
Slušná "myšofílie", takže která myš je dobrá ?
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
- davkol
- Žlutá karta Bazar
-
Myšofilie? No nevím, já třeba myš považuju za jedno z nejhorších polohovacích zařízení na trhu.
Dobrá myš je pochopitelně taková, která vyhovuje požadovanému stylu používání s co nejméně kompromisy. Pro mě je to třeba Roccat Savu nebo CM Storm Xornet; preferuju fingertip grip se střední citlivostí na pevné podložce, používám GNU/Linux a na senzoru mi moc nesejde. Pro někoho, komu vyhovuje např. palm grip s velmi nízkou citlivostí, to může být G400/DA/IME/...
Dobrá myš je pochopitelně taková, která vyhovuje požadovanému stylu používání s co nejméně kompromisy. Pro mě je to třeba Roccat Savu nebo CM Storm Xornet; preferuju fingertip grip se střední citlivostí na pevné podložce, používám GNU/Linux a na senzoru mi moc nesejde. Pro někoho, komu vyhovuje např. palm grip s velmi nízkou citlivostí, to může být G400/DA/IME/...
- Ukuk
- Začátečník
Predne nez ses zeptal si mel uvest jakym zpusobem mys drzis a co za mysi si mel predtim...Dost by jsi tim napovedel tem co ti budou radit...
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB