OCZ RevoDrive 3 240GB PCI-E a Acronis, MiniTool a další

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
PcBuh
Začátečník
Začátečník

OCZ RevoDrive 3 240GB PCI-E a Acronis, MiniTool a další

Příspěvek od PcBuh »

Ahoj, mám SSD z popisu a potřebuji SW jako je Acronis disk director, MiniTool na CD s Boot SW

Acronis disk director – ukáže SSD ale jen 111GB z 240GB
MiniTool – Ukáže SSD jako 2x 111GB viz. foto

Obrázek

Zkoušel jsem více SW, už nevím co to všechno bylo ale vše dopadlo stejně.

Děkuji
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: OCZ RevoDrive 3 240GB PCI-E a Acronis, MiniTool a další

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Revodrive neni SSD. Revodrive je karta s dvěma sandforce SSD napojené na nejlevnějším řadiči, kterej nebyl PCI-E ale jen PCI-X takže je tam vedle něj ještě PCI-X na PCI-E můstek. Ty programy to viděj správně, na controlleru (divim se že ho vůbec detekujou) viděj 1 SSD. To co se tam děje je interní raid a jako 1 disk se to pro OS tváří až s drivery OCZ. Acronis pro win by s tim pak měl umět pracovat. Bootovatelný tooly nemaj ten driver, takže ty nepůjdou. Leda že by některé z nich dovolovala načtení externího driveru jako instalátor windows + by existoval driver kompatibilní s tim toolem, což ale pochybuji.
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Acronis má možnost vytvoření Boot CD s WinPE ke se dá vložit ovladač ale je to na nic. Stejně ho nenajde vůbec :(

Obrázek
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Takhle dobrá rada v tomhle případě by byla spíš zbav se toho krámu než to odejde. Revodrive je hroznej kus HW.

Pokud e tak seber starej disk, OS klonuj na něj a z něj pak bootni a případně cpi další věci zpět na revodrive, prostě mimo ty bootovací utility.
WuVirr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WuVirr »

Ahoj,
vyřešil jsi nakonec nějak ten problém?? Mam úplně ten samý. Acronis mi ho nenajde vůbec a Paragon ho najde ale je rozdělený. Tak jak píšeš ve svém příspěvku, když ho zatrhnu tak mi Paragon zahlásí, že je disk vadný a že bych ho měl zkontrolovat. A že mi udělá zálohu, ale jen sektor po sektoru a tak dlouho žít nebudu. Každá rada teď dobrá.

Slunce v buši.
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“