Nový pracovní notebook

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
koxx
Nováček
Nováček

Nový pracovní notebook

Příspěvek od koxx »

Zdravim, potřebuji poradit při výběru nového notebooku.

Co potřebuji a využívám k mé praci:
- Klasický office
- Indesign
- Autocad
- Photoshop

No, takže si představuji:
- něco menšího než 15'6 modely, nejlépe 13 - 14'
- něco výkonného 6 - 8 GB ram, i7 ?
- rozhodně větší rozlišení než tragické 1366x..
- určitě SSD disk
- mám 2 monitory, takže buď noťas s dvěma výstupy nebo podporu dokiny

To je asi vše, koukal jsem se na nějaké lenovo, dell, zenbook. Vše mi to přijde takové drahé nechce se mi dávat za notebook 50 litrů, za každý tip budu rád díky.
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nový pracovní notebook

Příspěvek od Herpes »

A kolik přesně si ochoten dát?
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
koxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od koxx »

Tak kolem 40 více se mi nechce, když za 2 roky to bude mít hodnotu nula nula nic. Samozřejmě když bude rozumný argument dát více ...
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Herpes »

Já bych si víceméně kromě Applu na práci vzal ThinkPady od Lenova nebo EliteBooky od HP. EliteBook mám doma a celý z hliníku a docela bomba:)

Nicméně, tady toto bych si vzal.. Lehce přes 40tyček...Máš 256 SSD..(jenom, ale zase SSD), 14" displej FullHD-matný, i7..:) zbytek si přečteš...

http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-t440p ... u6re4ltti1

Nebo skoro podobný, akorát jinou grafiku, větší displej, menší cenu, SSD pouze jako Cache HDD... zbytek přečti..http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge- ... u6re4ltti1

Každopádně jsou to mé osobní názory...

Kámoš má MSI...herní dělo...nevím jestli by vyhovovalo tobě...ale né nadarmo se říkalo, že MSI se ti rozteče pod rukama... nevím jak je tomu dnes..:)
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
koxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od koxx »

Kruci kruci to je dilema s lenovem mám problém, že se mi po vzhledové stránce vůbec nelíbí a s HP nemám moc dobré zkušenosti, jinak výbavička dobrá u toho prvního. Vůbec nevyžaduji, nepotřebuji pracovní řady jen většinou mají více výstupů nebo podporují dokiny, pořebuji na ty 2 monitory. Msi a podobné herní notebooky to je podle mého výhra kvantity nad kvalitou. Hry už mě stejně nebaví a na výpočty přes grafiku to taky nevyužiji takže mi stačí integrovaná.

Otázka to lenovo má jeden výstup analog a druhý DP. Má cenu dokupovat dokinu kvůli 2 digitálům ? Mám 2x FullHD monitor když jeden bude připojen přes DP a druhý přes analog bude to vedle sebe nějak poznat ??

Ještě pokukuji po Zenbooku, jako snad jediný má 2 výstupy(hdmi,DP) a cena je také slušná plus kvalita zpracování..
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Duvody pro nakup ThinkPadu davno zanikl a ThinkPad uz nejsou nastrojem. Dock? Urcrite ano.
Dell Latitude E6440 nebo Fujitsu Lifebook E733, E743 s dobrou chemii potreb za prijatelnou cenu.

O jedne T440 s 256GB FDE SSD, 8GB RAM, i7M-IntelHD-wifi, BT, 1600x900, Win7+Win8, WWAN, 6ti clanek vcetne doku, zaruky, dokladu, baleni a osobniho predani/dovozu bych vedel. Od vedlejsiho stolu velmi casto zni "ja debil, no to mi ho vyndej" a dalsi paleta reakci, kdyz se neni schopen uchladit ani mimo dok behem kompilaci, kdy se vyrazne podtaktuje.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Asus Rog Strix G18
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“