Sum mikrofonu (Zvukovka?)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
KapriQ
Začátečník
Začátečník

Sum mikrofonu (Zvukovka?)

Příspěvek od KapriQ »

Ahojte, po vymene dosky, resp upgrade pc (Povodna doska bola gigabyte MA785GT-UD3H) mi zacal sumet mikrofon (Mikrofon je stale ten isty co bol na starej doske), tak som zacal hladat problem, myslel som teda ze to je mikrofonom, tak som objednal druhy.

Prvy mikrofon je : Genius MIC-01A , a momentalne novy : Trust Starzz, ano viem ze to nie je mikrofon za 200€ ale myslim ze by mal nahravat normalne.

Momentalne som zapojil ten Trust, a sumenie je este vacsie, co vobec nechapem, (A je tam trochu aj BRUM, alebo ako to nazvat)...

Akoze myslim si ze to je na 80% zvukovkou, pretoze som skusal ten MIC ako jeden, tak aj druhy v notebooku ACER ASPIRE 5733, kde je tiez ten sum, ale trosku mensi...

Chcem sa spytat, je problem v integr. zvukovke ? Moze toto robit napr zdroj ? (Pytam sa preto, lebo mi piskaju cievky v zdroji, ale myslim ze to nahravania by sa to nemalo ako prenasat)

Ak to je zvukovkou, myslim ze zvukovku za 10€ nema cenu kupovat, tak staci aspon nieco taketo ?

http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 502714.htm

Normalne som vytoceny, aby som kvoli pos***temu mikrofonu kupoval zvukovku za 35€ ???

Stara doska stala vtedy nejakych 50-60€, teraz mam dosku za 80€ a je v tom horsi audio chip jak na tej starej ...

btw: Skusal som menit vsetky nastavenia, vypnut vstupy atd atd, jedine co pomohlo trochu bola funkcia potlacenia sumu, ale potom je ten hlas taky bez hlbok ... Proste okresany...

Dakujem kazdemu za rady a typy :)
MB: ASRock B450 Steel Legend • CPU: AMD Ryzen 3600 @stock • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance DDR4 (3200MHz CL16) RED LED • GPU: RX 480 MSI Gaming 4G (@1350MHz/7760MHz) • PSU: EVGA 430W • Case: NZXT H500
Gear: • Mouse: Logitech G703 • Monitor: Philips 23,6" PLS @81Hz (246E7QDSW)
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Sum mikrofonu (Zvukovka?)

Příspěvek od PKBO »

Ahoj, zkus stáhnout ještě nejnovější drivery ze stránkách výrobce né desky, ale vyloženě zvukovky - kupříkladu Realtek.
KapriQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapriQ »

Skusil som ale bez uspechu , uz som mal na skusku doma aj Creative X-Fi XtremeGamer, a tam uz ma druha strana pocula lepsie, tak asi objednam nejaku zvukovku a bude to poriesene, tak uvidime...
Zatial stale bádam ci je to teda fakt v zvukovke
MB: ASRock B450 Steel Legend • CPU: AMD Ryzen 3600 @stock • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance DDR4 (3200MHz CL16) RED LED • GPU: RX 480 MSI Gaming 4G (@1350MHz/7760MHz) • PSU: EVGA 430W • Case: NZXT H500
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

hodně se chválí Asus Xonar - já jí mam taky (D1), zvuk super, ale mam problém s ovladači, prostě mě to nedrží nastavení mikrofonu - win 8.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

mě šumí mikrofon i na xonar essence STX, zapojil sem si mikrofon do jiný zvukovky (budto onboard, nebo něco do USB)
KapriQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapriQ »

Hmm, tak ja som ochotny dat max za to max 32€ viac nie ... AJ to je dost, bud Creative SOUND BLASTER AUDIGY SE alebo Creative SOUND BLASTER AUDIGY FX...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

LoCo99 píše:mě šumí mikrofon i na xonar essence STX, zapojil sem si mikrofon do jiný zvukovky (budto onboard, nebo něco do USB)
A jak ti to šlape ? Měl jsem za to, že provozovat integrovanou + dedikovanou znamená problém - ale jestli mě to vyřeší sraní s těma ovladačema tak se na horší kvalitu svého hlásku můžu pěkně vykašlat :)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no mě přijde že kvalitu hlasu mam uplně stejnou na obou zvukovkach, funguje to uplne v pohodě a nic sem neinstaloval
KapriQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapriQ »

Tak som objednal zvukovku Creative SOUND BLASTER AUDIGY FX + Zdroj ... snad som nespravil chybu ... V zdroji mi piskaju cievky alebo neviem co to je a prenasa sa mi to tiez do sluchatok...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

KapriQ píše:. V zdroji mi piskaju cievky alebo neviem co to je a prenasa sa mi to tiez do sluchatok...
Tak snad jsi tentokrát šáhl po něčem kvalitnějším než je Fortron/Evolve
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tomu pískání cívky ve sluchátkách nevěřim moc, zdroj jako takovej má možná problemy s nějakym zvlněnim nebo tak něco ale nepřijde mi že to ovlivnuje sluchátka, spíš to vidim na grafiku, mě píská občas docela znatelně, ale já mam starý topení a eště přetaktovaný
KapriQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapriQ »

Uvidime zajtra :) pride mi to, a dam Vam vediet :) snad bude vsetko ok, ak nie, vzdy sa da tovar vratit :P dnes som vracal mikrofon do alzy a uplne ok

/edti: Takze zvukovka uplne super, sum mikrofony sa znizil, skoro uplne odstranil (Od mikrofonu za 3€ neocakavam zazraky), akurat ked zapojim sluchatka do predneho panelu tak piskanie je rovnake, ale to je asi kablami do front panelu, a zdroj tak isto uplne v pohode
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“