Refresh monitoru, k čemu ? Moirování ???
Moderátor: maXXmilian
- spirit64
- Mírně pokročilý

Refresh monitoru, k čemu ? Moirování ???
Mám tu pár dotazů, dotal jsem totiž monitor na mě moc dobrej.Je to Hyundai B790 Deluxscan (Nová verze, max 2048x1536 při 65 HZ)A mě by hodně zajímalo : Čím vyšší obnov. frek, tím míň kazí oči, to je asi jasný-ale odrazí se ten refresh nějak na výkonu GK ? pak, když nějakej blbec narve na sklo monitoru silnej basák (prům 29 cm) a udělá to ten efekt, pak to i po degaussování (asi už celkově 300 x) zůstane matně na obrazovce (Když sleduju jednoobarevnou plnou obrazovku, tak vidím uprostřed něco jako trychtýř ztmavení) dá se nějak odstranit ?? Co je to Moirování, a kčemu je dobré ??? díky za odpovědi. 
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Refresh monitoru, k čemu ? Moirování ???
ne- na vykonu se to neodrazi... jen pokud mas nizky a zaplou v sync, pak ano... ale i kdybys mel 60hz a v sync = 60 fps, tak je to jednoCaptain_Pepek píše:Mám tu pár dotazů, dotal jsem totiž monitor na mě moc dobrej.Je to Hyundai B790 Deluxscan (Nová verze, max 2048x1536 při 65 HZ)A mě by hodně zajímalo : Čím vyšší obnov. frek, tím míň kazí oči, to je asi jasný-ale odrazí se ten refresh nějak na výkonu GK ? pak, když nějakej blbec narve na sklo monitoru silnej basák (prům 29 cm) a udělá to ten efekt, pak to i po degaussování (asi už celkově 300 x) zůstane matně na obrazovce (Když sleduju jednoobarevnou plnou obrazovku, tak vidím uprostřed něco jako trychtýř ztmavení) dá se nějak odstranit ?? Co je to Moirování, a kčemu je dobré ??? díky za odpovědi.
Moire je asi ten efekt co popisujes... vypada to jak magneticke silocary... dobre je to akorat ke vztekani se...