Tři monitory - jedna nebo dvě grafiky?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
mir77
Začátečník
Začátečník

Tři monitory - jedna nebo dvě grafiky?

Příspěvek od mir77 »

Čistě hypoteticky, chtěl bych postavit desktop a využívat tři monitory. Zatím jsem ve fázi úvah. Uvažoval jsem GeForce GTX 860 a jde mi o to, zda je možnost používat plnohodnotně 3 monitory s FullHD, protože u mě na notebooku na GeForce GT 650M toto nelze.
Pokud to nelze i zde, tak bych uvažoval nějakou slabší grafiku k této do páru s tím, že by měla využití při počítání PhysX ve hrách. Zajímalo by mě, jakou nejlevnější grafiku k tomu lze koupit a zároveň, jaká úskalí tato kombinace s sebou nese. Případně jak výkonný zdroj osadit v kombinaci s řekněme jedním SSD, jedním HDD a Core i5.
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
nou
Začátečník
Začátečník

Re: Tři monitory - jedna nebo dvě grafiky?

Příspěvek od nou »

nepotrebuju byt karty pre zapojenie troch monitorov v SLI? a teda mali by byt viac rovnake? ale kedze ta 860 ledva utiahne jeden full HD monitor tak asi to chces len na zobrazovanie. potom mozes pichnut ten treti monitor do integrovanej grafiky ktora je v CPU. ak teda mas.
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Nechci hrát na třech monitorech. Na jednom hraji, na dvou běžně pracuji a třetí je připojená TV. Každopádně nevím, jaká je dneska funkcionalita a jak se to popere, takže proto se ptám.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Půjde to bez problémů. Uměj to všechny keplery avejš. U mobilních to často skřípe protože tam jsou výrobci schopni třeba připojit display VGA a ještě dát další VGA out + HDMI out, takže to najednou použit nelze protože Keplery maj už jen 1 ramdac.
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Čili pokud tomu rozumím dobře, tak na jednu grafiku, která má tři konektory připojím 3 monitory a nemusím nic řešit, jo? Tzn. uvažovat nějakou, která má 2x DVI + 1x HDMI.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano ale musí to bejt Nvidia. Radeony potřebujou pro více než 2x DVI aktivní převodníky z DP. Také je dobré se řídit kartami s referenčímy výstupy. Nereferenční karty mohou mýt výstupy upravené, ala třeba 4x DVI ale jen single link, nebo 2x DVI + 2x HDMI přičemž nejedou všechny spolu, atd.

Pokud by bylo možné použít display port použij jej, pokud se naopak můžeš zbavit HDMI, zbav se ho.
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

O Radeonu bych ani neuvažoval. Jinak Mám dva stejné monitory se vstupy DVI/VGA/HDMI a TV s HDMI vstupem, takže kombinace bude 2x DVI + 1x HDMI. Jinak nevím, co myslíš těmi referenčními výstupy.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Referenční výstupy = ty výstupy jaké má základní karta s default PCB navržená Nvidií. Ne custom karty Gigabyte, Zotac a podobně.
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

A to koupím kde? :) Běžně vídám jen právě tyhle značky, plus ASUS, Gainward a další.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Povídám aby měla výstupy jako referenční karta NV. Nemusí to bejt celkově základní karta, ale i ty se daj sehnat. Většina karet prostě bude v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“