Rada ohledně použití dekodéru prostorového zvuku

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Tomule
Nováček
Nováček

Rada ohledně použití dekodéru prostorového zvuku

Příspěvek od Tomule »

Dobrý den,
dlouho už přemýšlím nad otázkou jak velký je rozdíl ve výsledném poslechu prostorového zvuku u filmů z běžné integrované zvukové karty a naopak použití externí zvukové karty například Sound Blaster X-Fi Surround HD (na 5.1 Logitech Z906).
Další otázkou je v případě použití malého HTPC s optickým digitálním výstupem, pořídit tuto externí zvukovou kartu, nebo je tato volba zbytečná a je lepší vést digitální signál přímo z HTPC do reproduktorů Logitech Z906 a použít integrovaný dekodér? (jak kvalitní může být?)

Dokázal by někdo ještě navíc porovnat tento zvukový systém se starším typem AV Receiveru SONY STR-DE645 a kompletní sestavou sony reproduktorů?

Děkuji předem za jakékoliv názory a postřehy.
cormack
Začátečník
Začátečník

Re: Rada ohledně použití dekodéru prostorového zvuku

Příspěvek od cormack »

Zdravím!

Já jsem měl HTPC a v něm Asus Xonar. Ze zvukovky jsem vedl signál optikou do receiveru. Prostorový zvuk pak rozkodoval receiver a záleží na kvalitě jeho DAC. Pak je ovšem zvukovka pouze transport!

Pokud jsem to vedl analogově, pak jsem mohl posoudit kvalitu převodníku v kartě.

Zdálo se, že kvalitnější byl receiver oproti kartě!

Pokud máte kvalitní receiver, tak to bude zřejumě lepší, než pořizovat externí zvukovku.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Mne sa na Z906 nepodarilo spustit DTS decoder ani pri pouzivani optical audio, neviem ci to nie je viazane iba na digital cez cinch.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Tomule
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomule »

Dobrý den, děkuji za vaše názory, s dekódováním zvuku na Z906 jsem přes optický kabel měl také problém, vyřešil to až přehrávač Power DVD, přes který jediný zvuk dekódovaly Z906. Snad to pomůže..
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Aha, diky...
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“