Extrémne spomalenie počítača

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
atracor
Nováček
Nováček

Extrémne spomalenie počítača

Příspěvek od atracor »

Dobrý deň. Chcel by som vás poprosiť o radu. Mám problém, že čas od času sa mi extrémne zpomalí celý počítač, vyťaženie procesoru vybehne na 100%, napriek tomu že takmer nič nerobím. Zaujímavé na tom je, že sa mi to stáva pravidelne cca raz za mesiac tak zhruba na jeden deň posledného možno pol roka. Mám ešte náhradný hdd, keď ich vymením na druhom ten istý problém väčšinou nie je, takže si nemyslím že by to mohlo byť hardwarom. Začína to byť iritujúce, nakoľko je nb na celý deň úplne nepoužiteľný. Ďakujem všetkým za rady a tipy :)
Naposledy upravil(a) atracor dne čtv 1. kvě 2014, 10:55, celkem upraveno 2 x.
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Extrémne spomalenie počítača

Příspěvek od Herpes »

Napiš co je to přesně za nb...
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
atracor
Nováček
Nováček

Příspěvek od atracor »

Je to starý krám. Dell latitude d830 :D
atracor
Nováček
Nováček

Příspěvek od atracor »

Môj neodborný názor je že si raz za čas Windows niečo aktualizuje( bežné aktualizácie mám ale vypnuté), inštaluje, alebo testuje alebo niečo podobné ...
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Herpes »

Netuším co by to mohlo způsobovat, ale když vidím, jak je to staré, tak kdysi na starších kouscích mi dělal hodně antivirus. Třeba když byl naplánovaný test celého pc..tak pomalu nešlo na něm nic dělat... zkus se podívat, jestli tam není takhle něco nastavené..
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
atracor
Nováček
Nováček

Příspěvek od atracor »

OK teraz asi dostanem vynadáno. Ja na tomto hdd totiž to žiadny antivir nemám :D Raz za 3 mesiace stiahnem dáky freeware a skontrolujem celý pc, ale vždy mi nenájde nič. Zo skúseností mám názor že väčšina antivirov sú len dobre zamaskované vírusy :D
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Dobře, jak starý máš svůj OS a v jakém stavu je HDD, dělal sis na něm výpis SMART?
http://panterasoft.com/hdd-health/
atracor
Nováček
Nováček

Příspěvek od atracor »

Win ma asi pol roka. Hdd je fakt starý, môže mať tak 7 rokov, ale nakoľko mám 2 hdd a ten druhý je nový a robí to aj na ňom čas od času, tak si nemyslím že je to tým. Ten výpis som nerobil, popravde ani neviem ako ...
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Když píšeš, že je NTB starý, určitě má málo RAM, takže se časem zas**e a začne to swapowat na HDD.
Problém vyřešen, peněžité dary vítány :-D

Jak se dělá SMART? Stáhni a nainstaluj program, který jsem postoval výše, po spuštění se ti ukáže jednoduchá tabulka s procentama zdraví a teplotou, nahoře jsou záložky, klikni na "Drive" a dej "SMART Attributes". Postup odměny popsán výše :-)
atracor
Nováček
Nováček

Příspěvek od atracor »

A nevieš ako by som tomu mohol pomôcť ? Btw Ramky mám 2 Gb.
atracor
Nováček
Nováček

Příspěvek od atracor »

Ok, prikladám pár obrázkov. Snáď im budeš rozumieť viac ako ja :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Herpes »

RAM jsou taky možnost, ale aby mu to dělalo jen jednou za měsíc? Divné ne?
atracor
Nováček
Nováček

Příspěvek od atracor »

RAM nezvyknem zaťažovať na viac ako 50 %, teda aspoň podľa správcu úloh. Zato keď spočítam koľko cpu žere chrome a ostatné procesy, procák by mal ísť tak na 50-60 % a nie na 100% nonstop. Fakt už neviem čo s tým.
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Herpes »

RAM to nebudou... to by dělalo skoro furt... Nechápu, proč nemáš antivir... Kdyby si měl Linux, tak neřeknu, ale Windowsy bez antiviru bych nedal....(dal, kdybych neměl zapojený pc k internetu). Zkus si stáhnout nějaký antivir a otestuj pc.
k-e-n-j-y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k-e-n-j-y »

podla mna mas spustenych vela procesov a to tak vytazuje pc, skus este dat kontrolu malwarebytes mozno pomoze ak nie tak neviem...
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“