Speed disk
- kodx
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Speed disk
Jak poznam ze pri defragmentaci hodil pagefile na zacatek disku?...kdyz pri defragmentovani ho ukazoval furt nekde uprostred?....a diskeeper ho taky ukazuje v te mape uprostred (a to jsem v speeddisku pridal soubor pagefile.sys do okna souboru, ktere ma hodit na zacatek disku...)
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Swapovací soubor se normálně nedá defragmentovat, natož ho přesouvat na začátek disku. Jsou sice snad nějaké specializované prográmky na defragmentaci swapovacího souboru, ale žádný jsem nezkoušel, tak nevím jak moc jsou funkční. Jinak ideální je dát swapovací soubor na jiný hdd (dostatečně rychlý).
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
SpeedDisk hazi SWAP na zacatek disku defaultne u win(95-ME). U XP ho z neznamych duvodu cpe doprostred disku i kdyz je v programu nastaveno, zby ho daval na zacatek. Takze, pokud mas XP a chces to mit na zacatku disku, tak si na tom zacatku vutvor specialni partici a na tu ten SWAP hod, a bude po problemu - tak to mam ja 
Samozrejmosti je mit pevne nastavenou velikost SWAPu
Samozrejmosti je mit pevne nastavenou velikost SWAPu
- kodx
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
no nekde jsem cetl, ze speeddisk umi presouvat pagefile na zacatek, jenze ja mam XP a jak jste psali tak u XP to asi nejde, protoze to hodil doprostred...ted uz by me teda jen zajimalo, jak si vytvorim na zacatku tu partici??? nebo co ...
jo a ze bych to mel dat na jiny hadr to je sice hezke, jenze ja mam "jen" jeden (rozdeleny na dva partišny c:20G a d:60G)...
jo a ze bych to mel dat na jiny hadr to je sice hezke, jenze ja mam "jen" jeden (rozdeleny na dva partišny c:20G a d:60G)...
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak staci kdyz pouzijes nejakej nastroj na parci s diskem, treba Partition Magic - ten to umi. Ja na to nastesti myslel uz pred instalaci systemu a tak stacil fdisk... Jinak, ne ze by u XP SpeedDisk dat na zacatek SWAP nedokazal, ale winy to prej neumoznujou - nevidel sem jedinej nastroj, co to u nich dovede dat na ten zacatek, doprostred to cpou proste vsechny...
Jinak, pokud nemas desne malo pameti a nevyuzivas tedy SWAP na max, nejni jeho pozice tak dulezita
Jinak, pokud nemas desne malo pameti a nevyuzivas tedy SWAP na max, nejni jeho pozice tak dulezita
- Lemra
- Čestný člen

Pokud je swap file umístěn v rámci jednoho disku, je z hlediska výkonu lepší, když je umístěn v souboru, a ne na samostatném logickém oddíle. Pouze je nutno nastavit pevnou velikost, protože jinak bobtnáním a zmenšováním swapu vzniká neustále místo pro fragmentaci ostatních, na disk ukládaných souborů.
Umístění swap file na jiný rychlý disk všude doporučujou... mám to tak téměř u všech strojů, ale rozhodně nepozoruju žádnej nárůst výkonu ani v testech, ani subjektivně. Pokud je ale oddíl na jiným než systémovým disku vyčleněn pro swap, doporučuji na tento oddíl umístit i temp adresáře pro win a zejména internetovej prohlížeč - výkon se nezvýší (ani nesníží), ale podstatně se zmenší fragmentace na systémovým disku a s ní související postupný pokles výkonu při diskových operacích. Doporučuji.
Umístění swap file na jiný rychlý disk všude doporučujou... mám to tak téměř u všech strojů, ale rozhodně nepozoruju žádnej nárůst výkonu ani v testech, ani subjektivně. Pokud je ale oddíl na jiným než systémovým disku vyčleněn pro swap, doporučuji na tento oddíl umístit i temp adresáře pro win a zejména internetovej prohlížeč - výkon se nezvýší (ani nesníží), ale podstatně se zmenší fragmentace na systémovým disku a s ní související postupný pokles výkonu při diskových operacích. Doporučuji.
- kodx
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Proc by nemel bejt SWAP na zvlastni logicky partition?Lemra píše:Pokud je swap file umístěn v rámci jednoho disku, je z hlediska výkonu lepší, když je umístěn v souboru, a ne na samostatném logickém oddíle. Pouze je nutno nastavit pevnou velikost, protože jinak bobtnáním a zmenšováním swapu vzniká neustále místo pro fragmentaci ostatních, na disk ukládaných souborů.
- Lemra
- Čestný člen

- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, tak to sem nevedelLemra píše:Protože je to součást jednoho fyzickýho disku a načtení téhož souboru v rámci jedný logický jednotky trvá kratší dobu. Až Ti někdy vyjde čas, tak si to otestuj.
A proc je v linuxu treba SWAP partition? To je teda lepsi ten pristup co maj wokna, z hlediska rychlosti?
- Lemra
- Čestný člen

Na tohle se zeptej nějakýho unixáře... ale to, co jsem psal výše, platí v plný míře i v Linuxu - tedy ideální je umístit swap na rychlej a systémem nevyužívanej disk. Jinak při instalaci distribuce Linuxu (aspoň těch pár, co jsem zatím dělal) jde určit v rámci jednoho fyzickýho disku, kde se bude swap oddíl fyzicky nacházet a umístit ho třeba mezi systémovej a datovej oddíl tak, aby čtecí hlavy disků nemusely skákat z jednoho konce disku na druhej... případně lze swap rozdělit na několik oddílů, ty umístit na různých discích a nadefinovat priority... tohle Billův produkt neumí...mina píše:Lemra píše:
A proc je v linuxu treba SWAP partition? To je teda lepsi ten pristup co maj wokna, z hlediska rychlosti?
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Linux umí swapovat jak do oddílu, tak do souboru. Oddíl má tu výhodu, že můžeš určit, kde na disku se bude nacházet. Já ho mám vždycky hned na začátku, kde je přenosová rychlost nejvyšší. Nic ti ale nebrání vytvořit si ještě jeden swap oddíl na konci disku a dát mu stejnou prioritu, jako má ten první. Systém si pak "odswapne" zrovna tam, kam se mu to hodí (resp. kam to má blíž)...mina píše:A proc je v linuxu treba SWAP partition? To je teda lepsi ten pristup co maj wokna, z hlediska rychlosti?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou