Se sítěma sem nikdy nebyl kamarád...a taky sem nikdy neviděl nějakej velkej význam (u mě doma) ke sdílení souborů/tiskaren přes mistni sit
Nicméně ted, kdy máme doma pc a už 2 ntb tak by se mi občas hodilo mít přes sít sdílenou tiskárnu o ti se už asi hodinu snažím....marně
takže nejdřív jak to mám zapojený...pc přes kabel do routru a přes wifi 2 ntb problém nastane když se chi z ntb připojit do sítě kde je pc ke kterému je připojená tiskárna... ntb prostě sít (PC-LAN) nevidí.... už fakt nevim co stim mam udělat...
prakticky mi de jen o to abych moch z ntb dole dát vytisknout soubor kterej se přes pc nahoře- u tiskarny vytiskne... to pc většinou bezi takze to problem neni.. jinak tiskarna je xerox phaser 3140
Tisk přes sít
Moderátor: Don
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
Tisk přes sít
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Tisk přes sít
Ahoj, nejsem si jisty, ale myslim ze takto nikdy nic nevytisknes. To bys musel mit sitovou tiskarnu nebo pridavny tiskovy server k tiskarne pokud se nemylim.
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Co máš kde za operační systém?
Máš na (desktop) PC zapnuté sdílení souborů a tiskáren?
Jsou PC a NTB ve stejné skupině?
Máš na (desktop) PC zapnuté sdílení souborů a tiskáren?
Jsou PC a NTB ve stejné skupině?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
myslel sem že to jde udělat přes google cloud print... z telefonu to fungovalo.. prostě v telefonu kde mam stejenej učet google jako na pc kde je připojena tiskarna dam tisk a jakmile zapnu pc a tiskárnu tak mi stránka vyjede.. chtěl sem něco podobného udělati s ntb.. jinak všude mam W7
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Do cloudových věcí nevidím.
V síti Windows bys moh nasdílet tiskárnu.
Nejdřív nastavit sdílení souborů a tiskáren v domácí síti.
Třeba já mám nastaveno na PC s Windows 7 v Centru síťových připojení, Změnit pokročilé nastavení sdílení, Doma nebo Práce
-Zapnout zjišťování sítě
-Zapnout sdílení souborů a tiskáren
-Zapnout sdílení, aby uživatel s přístupem k síti mohl číst soubory ve veřejných složkách a zapisovat do nich
-Povolit sdílení pro zařízení používající 40 nebo 56bit šifrování
-Vypnout sdílení chráněné heslem
-Povolit systému Windows spravovat připojení k domácí skupině
V Domácí skupině mám mj. zatrženu možnost sdílet tiskárny.
Ve Vlastnostech tiskárny pak nastavíš sdílení na příslušné záložce.
Na tiskárnu na PC připojeném k routeru přes kabel tisknu z NTB s Windows XP, připojeném k routeru přes WiFi.
Další popis nastavení třeba zde:
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... =winxptab1
V síti Windows bys moh nasdílet tiskárnu.
Nejdřív nastavit sdílení souborů a tiskáren v domácí síti.
Třeba já mám nastaveno na PC s Windows 7 v Centru síťových připojení, Změnit pokročilé nastavení sdílení, Doma nebo Práce
-Zapnout zjišťování sítě
-Zapnout sdílení souborů a tiskáren
-Zapnout sdílení, aby uživatel s přístupem k síti mohl číst soubory ve veřejných složkách a zapisovat do nich
-Povolit sdílení pro zařízení používající 40 nebo 56bit šifrování
-Vypnout sdílení chráněné heslem
-Povolit systému Windows spravovat připojení k domácí skupině
V Domácí skupině mám mj. zatrženu možnost sdílet tiskárny.
Ve Vlastnostech tiskárny pak nastavíš sdílení na příslušné záložce.
Na tiskárnu na PC připojeném k routeru přes kabel tisknu z NTB s Windows XP, připojeném k routeru přes WiFi.
Další popis nastavení třeba zde:
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... =winxptab1
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
Ok děkuji za pomoc.. nakonec to byla jen taková prkotina...na všech zařizenich v siti sem dal opustit skupinu, pak na pc s tiskarnou skupinu založil, přidal ostatní a vše funguje podle mých představ