DVD/RW NEC ND-1300A

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

DVD/RW NEC ND-1300A

Příspěvek od roxik »

má-li někdo tuhle mechaniku, podělte se o zkušenosti, předem moc díky :D
oldskool pc - xbox - xbox360
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Mel jsem tuhle mechaniku zapujcenou na vikend (premejslel jsem, ze si ji pak necham) a po pravde receno me moc nenadchla - mela problemy se čtenim "horsich" DVD-R (Gigamaster) a obcas i odmitla palení... Ale nevim, na kolik to byl treba problem danyho kusu...
Za tu cenu mi prisla super, ale po osobni zkusenosti jsem si řekl, že jeste chvili pockam ....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

četl jsem něco podobného - levná a noname média jí moc chutnat nechtěly a speciálně byl zmiňován gigamaster, ale prý firmware 1.06 to napravuje

co jsem se díval, tak už je firmware 1.07

http://www.cdfreaks.com/drive/firmware/780
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

možná se to někomu bude hodit

unofficial firmware with updated media support and regionfreedom here: http://herrie.rpc1.org
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Mám ji cca. měsíc a zatím bez problémů, používám výhradně TDK média (DVD-R a CD-R). DVD+R a DVD-RW jsem pálil taky na TDK a bez potíží, ale těch bylo zatím tak pět kousků. Firmware 1.06. K cenově výhodnému nákupu mechaniky doporučuji cybex.cz.
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ja na ní tenkrat testoval jeste Samsung media a ty jely uplne v pohode. A ty Gigamastery - to jsou celkove media dost na prd, blbnou i na jinych DVD palírnách, takze jsem to taky nechtel svadet na toho NECa...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Taky mám zálusk na tuhle DVD vypalovačku. Takže doporučujete média Samsung, Verbatim a TDK. Gigamaster a Multidisc asi radši ne co?
Kámoš si nějak hacknul firmware a pálí mu to maximální rychostí na všechny média, ale říkal, že stejně používá jen Verbatim.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Už od dob disket 5 1/4" a audio kazet platí zásada: Připlatit za médium, pokud Vám na datech záleží. 8-)
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

půjdu do ní

pálit hodlám na kvalitní média (verbatim), kromě toho není problém koupit jeden kus na otestování
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jojo asi mas pravdu... Mozna bych jeste chvili pockal. 8x palirny uz jsou temer na ceste a cena 4x paliren musi jit dolu.... Prece jen jeste porad stoji dost. Ale pokud uz si vykostil porcelánový prase a bylo tam dost tak nemas co resit :wink:

roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

no jo ale to bych mohl čekat a čekat :wink:
prase jsem vykostil a pořádně :razz:
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blondak »

Ja s ni palim bez problemu na media DVD-R 4xPRINCO (v rezimu 2x) nejdrive s tim byly strasne problemy, ale potom, co jsem tam dal firmaware od henrieho tak to beha vsechno tak jak ma http://herrie.rpc1.org/ taky jeste pouzivam nejake noname DVD-RW 1x a taky chodi OK (az na ty dobu vypalovani, pripadam si, jako kdyz jsem mel svou prvni Mitsumi CD-R :)) )
AMD XP2500+ @(11*183 MHz)/1,650V/ [Water Cooled], MSI KT3-Ultra2 BR (A6380VMS.570), 2*256MB DDR 333 [Copper Cooled]/2.6V/, MSI GeForce 4Ti 4800 SE 8x 128MB @(330/610)/1.7V/[Water Cooled], WDAC 80GB JB, 2*Seagate 80GB Baracuda 7200 Stripe, DVD+-RW NEC ND-1300A, CD-RW TEAC CD-W540E, CD-R TEAC CD-540, Creative SB Live 1024!, Genius 5.1 Home Theater, KOSS Pro4/AAT CRT 21" iiYama Vision Master 502
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Jo, jo, jo vypálit se dá na kdejakej šunt za pár korun. Nevím jak vy, ale já mám tu zkušenost, že u takových superlevných médií co je přes ně vidět za rok dva silnou část nenačtu (tedy moje mechaniky - já osobně nepřečtu ani jedno....). Tuhle zkušenost mám s CD-R a myslím, že situace s DVD+R nebo DVD-R bude velmi obdobná. Pokud chcete aby to chvilku vydrželo je nesmysl šetřit a pokud životnost pro vás není důležitá, tak proč to vypalovat? :?:
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

zkoušel jsem zatím pálit na média Verbatim DataLife DVD+R certifikované pro 2x i 4x v pohodě, teď zkouším Princo DVD-R 2x a jsou taky v poho

tak proč ne :lol:
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Já neříkal, že nejdou vypálit! :x
Pouze ta neznačková média podle mých zkušeností mají životnost velmi nejistou a když už něco vypálím , tak chci aby za rok za dva aby to na tom disku bylo a šlo to přečíst! Natoč si video, pracně setříhej, ozvuč a vypal ho na noname medium jako jedinej archív.... Vypálíš to, ale za rok se na dost možná nepodíváš. Jistě všichni máme nějaké to neznačkové CD-R staré pět let a funguje, jenže kolik máte mnohem mladších a nečitelných? Ten podíl není nezanedbatelný.

Tak proč? Když ti stojí za to uspořená dvacetikoruna tak pak nebreč. :wink:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Absolutne souhlasim s Charlim :) Mel jsem par DVD-R gigamaster a na nich par filmu - vse se zdalo uplne v pohode... jaky bylo prekvapeni kdyz zhruba po pul roce najednou jedno po druhym odešlo !!! proste se staly nečitelnyma..... Jak ja proklínal toho co mi to palil, ze nepridal 10,- kc na nejaky kvalitnejsi media.... kdepak na mediich se setrit nevyplatí.

roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Jaká média považujete za kvalitní a která ne?
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Já osobně považuji tato média za:
BEST TDK a Verbatim (každý máme své favority)
GOOD Memorex, Sony, Philips a Imitation - s nimi jsem neměl problém
BAD Gigamaster, Multidisc (u nich jsem měl pár problémů) a hlavně všechno bez jména potisku a hlavně průhledné proti oknu

Zajímavou věcí je také zjištění typu vrsty a skutečný výrobce média - umí to například Alcohol 120%. Různí výrobci a stejný výsledek(většinou jsou to obchodní jména a média překupují).... 8)
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

no, když to vezmu jako Charlie:
BEST- TDK,Verbatim,JVC(TY CENY :( )
GOOD-Emtec(BASF),Memorex
SHIT-GIGA MASTER,BELL TECH.,PRINCO(nejhorší z nejhorších-žádné se zpětně nenačetlo ani v PC ani v stolním DVD).....je jich furt nějak moc na trhu :x
-pálím na Toshibě SD-R5112,přehrávám na Panasonic S35E
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

moje best jsou DVD+R Datalife Plus 4x certified
ty behaj nejlip v psx2 :)

cd-r jsem zkousel take ale rw ne, na ty mam plextora stejne jako na cd-r :D

EDIT: výborně taky běhají DVD-R Verbatim 2x certified metal AZO