Re: Kancelářské pc a multimedia*+rada
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- stimpator
- Nováček

-
Dobrý den. Moc vás prosím o zkritizování mojí pracovně herní sestavy.
Sestavu jsem si postavil sám z dostupných komponent. Co by se dalo na této sestavě zlepšit, nebo vyměnit? Jen podotýkám, že ssd disk rozhodně kupovat nechci. Pro mě osobně je výhodnější ram disk.
Základní deska : Gigabyte Z77-D3H
Cpu : Intel Core i7-2600K Sandy Bridge
Cpu chladič : Zalman CNPS10X OPTIMA 2011
Paměť : Crucial Ballistix Tactical 8GB (2x4GB) DDR3 1600 1.5V
HDD: WDC WD1002FAEX-00Z3A0 Black
GK: Sapphire DUAL-X R9 280X 3GB OC
Zvukovka : Sound Blaster Audigy 2 Platinum eX
TV Tuner: My Cinema-P7131 Hybrid
Zdroj: Corsair GS800
Skříň: COOLERMASTER HAF-922
Klávesnice: Revoltec FightKeyboard Advanced + Dell rt7d50
myši: Logitech MX 518 + A4tech Bloody V5
Windows 7 64bit pro oem
Lcd: Dell UltraSharp U2412M 16:10
Dále jsem se chtěl poradit co by bylo výhodnější či lepší zprovoznit bráškovy na hry.
Mám buď :
MB : Asus MAXIMUS FORMULA/CF/R5/FW/2GL, 775/1333, X38 (komplet balení)
CPU : Intel Core 2 Duo E8500, 3.16 GHz, s.775, BOX
HDD : WDC WD1002FAEX-00Z3A0 Black
CASE : Middletower ATX Apevia X-CRUISER-BK BLACK (trochu jsem ji pobouchal a je jako nová)
GPU : PowerColor ATI Radeon HD5770 1 GB DDR5
Windows : MS Windows XP Pro CZ SP2c CD COEM
Musel bych koupit zdroj, monitor a paměti ddr2 které jsou celkem drahé...možná lepší cpu quad z bazaru a lepší case?
Nebo:
Základní deska : m4a79t (komplet balení)
Ram: Kingston HyperX 8GB (2GBx4) DDR3 1600
Ostatní chybí včetně monitoru a musel bych koupit i operační systém.
Edit: Děkuji za radu, tak zrovna grafiky střídám jako ponožky. Budu hlídat cenu a půjdu do ní Na práci asi bude lepší to je fakt. Já tu radeonku sehnal za necelých 5k. Tak jsem do ní šel.
Sestavu jsem si postavil sám z dostupných komponent. Co by se dalo na této sestavě zlepšit, nebo vyměnit? Jen podotýkám, že ssd disk rozhodně kupovat nechci. Pro mě osobně je výhodnější ram disk.
Základní deska : Gigabyte Z77-D3H
Cpu : Intel Core i7-2600K Sandy Bridge
Cpu chladič : Zalman CNPS10X OPTIMA 2011
Paměť : Crucial Ballistix Tactical 8GB (2x4GB) DDR3 1600 1.5V
HDD: WDC WD1002FAEX-00Z3A0 Black
GK: Sapphire DUAL-X R9 280X 3GB OC
Zvukovka : Sound Blaster Audigy 2 Platinum eX
TV Tuner: My Cinema-P7131 Hybrid
Zdroj: Corsair GS800
Skříň: COOLERMASTER HAF-922
Klávesnice: Revoltec FightKeyboard Advanced + Dell rt7d50
myši: Logitech MX 518 + A4tech Bloody V5
Windows 7 64bit pro oem
Lcd: Dell UltraSharp U2412M 16:10
Dále jsem se chtěl poradit co by bylo výhodnější či lepší zprovoznit bráškovy na hry.
Mám buď :
MB : Asus MAXIMUS FORMULA/CF/R5/FW/2GL, 775/1333, X38 (komplet balení)
CPU : Intel Core 2 Duo E8500, 3.16 GHz, s.775, BOX
HDD : WDC WD1002FAEX-00Z3A0 Black
CASE : Middletower ATX Apevia X-CRUISER-BK BLACK (trochu jsem ji pobouchal a je jako nová)
GPU : PowerColor ATI Radeon HD5770 1 GB DDR5
Windows : MS Windows XP Pro CZ SP2c CD COEM
Musel bych koupit zdroj, monitor a paměti ddr2 které jsou celkem drahé...možná lepší cpu quad z bazaru a lepší case?
Nebo:
Základní deska : m4a79t (komplet balení)
Ram: Kingston HyperX 8GB (2GBx4) DDR3 1600
Ostatní chybí včetně monitoru a musel bych koupit i operační systém.
Edit: Děkuji za radu, tak zrovna grafiky střídám jako ponožky. Budu hlídat cenu a půjdu do ní Na práci asi bude lepší to je fakt. Já tu radeonku sehnal za necelých 5k. Tak jsem do ní šel.
Naposledy upravil(a) stimpator dne pon 19. kvě 2014, 23:38, celkem upraveno 2 x.
- Denko
- Začátečník

-
Re: Kritika pracovně herní sestavy+rada
Prvý komp je dobrý, GPU by som vymenil za GTX 770, ale to už je nepodstatné, ak to máš kúpené.
PC: Intel Core i5 4670K 4,2GHz + SilentiumPC Fera 3 HE1224, MSI Z87 G41 PC Mate, GIGABYTE nVidia GeForce GTX 970 G1 4G, Crucial Ballistix Sport 8GB DDR3 1600 CL9, Seagate Barracuda 7200.14 1TB, Samsung SH-224DB, Seasonic SS-500ET-T3, Zalman Z3, Windows 10 Pro 64bit
Príslušenstvo: A4tech Bloody B120, SteelSeries Rival, SteelSeries QcK+, Genius SW-HF 2.1 1700, Samsung SyncMaster 2232BW, Xbox 360 Controller
Mobil: Huawei Honor 10 Lite Blue 64GB
Príslušenstvo: A4tech Bloody B120, SteelSeries Rival, SteelSeries QcK+, Genius SW-HF 2.1 1700, Samsung SyncMaster 2232BW, Xbox 360 Controller
Mobil: Huawei Honor 10 Lite Blue 64GB
- Dithius
- Pokročilý

1 PC:
1) vyměnil bych chladič protože ten Zalman je takový nic moc a to kvůli tomu že 2600K jde nadherně taktovat a možna se dostaneš na 5 GHz což je CPU na urovni dnešního Haswelu i7 4770K
jo a jak koukam na tu desku tak dolepit pasiv na horní napajecí kaskadu CPU
2)Ta grafika je nejlevnější provedení ne ? už jsem byl poučen, že Sapphire maji opravdu luxusní kousky Radeonu R9, ale asi to neplati pro tvoji DualX takže si ji šanuj muže být potencionálně problemová
3) Nechceš SSD ? když chceš RAM disk tak se ti to naramně prodraží navic na Ramdisk nenahodíš sistem všechny programy a par nejhranějších her. moje celkové datat nezabirají více než 52 GB takže si myslím že když člověk není bordelář tak 128 GB je víc než dost a přesto Ramdisk s velkým prostorem a zaroveň dostatečnou ram je strašně drahe řešení.
2PC:
stím se moc dělat nedá, jedině koupit nějaký silnější Q 9600 CPu což jsou bazarově strašně drahý CPU a ten ti umožní nasadit vykonější Grafiku jako třeba max R9 260, ale to je vyhazovaní peněz, lepší by bylo prodat a koupit nové alespoň v podobě i3 / FX 6300 a ktomu r9 270/270X
1) vyměnil bych chladič protože ten Zalman je takový nic moc a to kvůli tomu že 2600K jde nadherně taktovat a možna se dostaneš na 5 GHz což je CPU na urovni dnešního Haswelu i7 4770K
2)Ta grafika je nejlevnější provedení ne ? už jsem byl poučen, že Sapphire maji opravdu luxusní kousky Radeonu R9, ale asi to neplati pro tvoji DualX takže si ji šanuj muže být potencionálně problemová
3) Nechceš SSD ? když chceš RAM disk tak se ti to naramně prodraží navic na Ramdisk nenahodíš sistem všechny programy a par nejhranějších her. moje celkové datat nezabirají více než 52 GB takže si myslím že když člověk není bordelář tak 128 GB je víc než dost a přesto Ramdisk s velkým prostorem a zaroveň dostatečnou ram je strašně drahe řešení.
2PC:
stím se moc dělat nedá, jedině koupit nějaký silnější Q 9600 CPu což jsou bazarově strašně drahý CPU a ten ti umožní nasadit vykonější Grafiku jako třeba max R9 260, ale to je vyhazovaní peněz, lepší by bylo prodat a koupit nové alespoň v podobě i3 / FX 6300 a ktomu r9 270/270X
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
- Hladis
- Moderátor

V ty první uz koupeny sestave není co menit.
U druhy sestavy by bylo nejlepší koupit zaklad novy a doplnit to komponenty ze staršího.
U druhy sestavy by bylo nejlepší koupit zaklad novy a doplnit to komponenty ze staršího.
- stimpator
- Nováček

-
Děkuji všem za připomínky A Váš čas.
Dnes se mi dostalo do ruky pár bazarových komponent za více než rozumnou cenu, které by se dali použít GK+CPU.
GK: EAH5870/2DIS/1GD5/V2 ...po kontrole je v pořádku, ale přehřívá se bude chtít přepastovat. Můžete doporučit nějaký chladič pro tuto grafiku? Který se ještě prodává? Ten původní se mi tam už dávat nechce.
Cpu: Phenom x4 965 Deneb. Pokud by šel stabilně odemknout a přetaktovat myslím že by těsně doháněl nový Vishera FX-6300 s jádrem Piledriver . Těch pár nových instrukčních sad u gamesek zas takový rozdíl nebude ne? Nebo myslíte raději dát pc dokupy prodat a koupit raději novější am3+? Na Intel bohužel není.
Vzhledem k tomu, že budu muset stejně koupit skříň, rozhodl jsem se že Hafa-922 dám bráchovi a koupím si tuto: Cooler Master Storm Stryker...může být? (ze zahraničí za rozumnou cenu).
Pc občas musím naložit do auta a převézt.
Základní deska: M4A79T Deluxe/U3S6 (vlastním)
Zdroj: EVGA 500B, 80+ bronze, 500W
Ram: Kingston HyperX 8GB (2GBx4) DDR3 1600 1,65V (vlastním)
chladič cpu : Zalman CNPS10X OPTIMA 2011 (vlastním, je to ten ze sestavy s core i7)
Jaký by jste mi doporučily na první sestavu s core i7 viz. poznámka od Dithiuse? Cirka 800kč?
Hdd: WDC WD1002FAEX-00Z3A0 Black (vlastním)
monitor: BenQ GW2320 může být? Strop je okolo 4000kč
A nakonec ještě jednou díky všem za pomoc!
Dnes se mi dostalo do ruky pár bazarových komponent za více než rozumnou cenu, které by se dali použít GK+CPU.
GK: EAH5870/2DIS/1GD5/V2 ...po kontrole je v pořádku, ale přehřívá se bude chtít přepastovat. Můžete doporučit nějaký chladič pro tuto grafiku? Který se ještě prodává? Ten původní se mi tam už dávat nechce.
Cpu: Phenom x4 965 Deneb. Pokud by šel stabilně odemknout a přetaktovat myslím že by těsně doháněl nový Vishera FX-6300 s jádrem Piledriver . Těch pár nových instrukčních sad u gamesek zas takový rozdíl nebude ne? Nebo myslíte raději dát pc dokupy prodat a koupit raději novější am3+? Na Intel bohužel není.
Vzhledem k tomu, že budu muset stejně koupit skříň, rozhodl jsem se že Hafa-922 dám bráchovi a koupím si tuto: Cooler Master Storm Stryker...může být? (ze zahraničí za rozumnou cenu).
Pc občas musím naložit do auta a převézt.
Základní deska: M4A79T Deluxe/U3S6 (vlastním)
Zdroj: EVGA 500B, 80+ bronze, 500W
Ram: Kingston HyperX 8GB (2GBx4) DDR3 1600 1,65V (vlastním)
chladič cpu : Zalman CNPS10X OPTIMA 2011 (vlastním, je to ten ze sestavy s core i7)
Jaký by jste mi doporučily na první sestavu s core i7 viz. poznámka od Dithiuse? Cirka 800kč?
Hdd: WDC WD1002FAEX-00Z3A0 Black (vlastním)
monitor: BenQ GW2320 může být? Strop je okolo 4000kč
A nakonec ještě jednou díky všem za pomoc!
- Dithius
- Pokročilý

1) ten 965 phenom neodemkneš není co odemýkat. Toto je jadro Daneb v tom CPU a ověř si, že ten CPU je v revizi C1 (ty se lepe taktují, narozdíl od revize C0 a da se to zjistit v CPU-Z utilitě) C0 maji problem se dostat na 4 GHz s rozumným napětím pokud vůbec. Naopak C1 umí i 4,3 GHz jako extrem (na forech je i 4,5), (ale na to nemáš chladič, nicmeně 4 GHz bys měl dát v rozumných hodnotách.
2) ten co se dá odemknout na 6 jadro byl Phenom II X4 960T s Thuban architekturou kde byli 2 jadra vypnuté a měl turbo, to staré Phenomy II X4 nemaj.
3) Chladič na 2600K do 800 ? Bezdebaty SilentiumPC Fortis 2 masivni se silným chladicim učinkem a za neskutečnou cenu:
http://www.k24.cz/product/228708/Perife ... CFORXE1226
je to novinka a jakože Fortis 1 byl lepší než Gelid stejně tak i slabší SilentiumPC Fera
a Fortis 2 bude soutěžit i s Prolimatech Basic 81 co stoji 1000,-
4) Chladič na 5870... tak tam nevim zdali by nebyl lepší fakt přepastovat, protože ten chladič nebyl uplně nejhorší. Na referenčních chladičích je fain, že umí vyhazovat vzduch ze skříně ven ale chápu že může byt hlučný. ale sehnad chladič muže být problem asi acelero S1 plus nebo:
http://chlazeni.heureka.cz/scythe-setzungen-scvsg-2000/
a acelero:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001CM3
v podpoře 5870 ale chybí, tak nevim jestli to je kvůli tomu že TDP 5870 je vyžší nebo kvůli rozměrům. 5870 je delší ale jenom a montažní otvory jsou identické, resp. měli by být tak nevidím důvod proč by to tam nešlo. Pokud podpora chybí kvůli TDP a na to má být Accelero Xtreme tak je to nesmysl protože 2x 120mm ventilator na Acceleru S1 to musí uchladit s prstem v nose. Jediný problem je chlazení napajecí kaskády - může byt jina a nebudou ti třeba sedět pasivy přibalené. Ale 5870 má chladicí Al plech když ho upravíš tak bude sedět.
jinak 5870 je slušna karta na střední hraní i dnes a bohatě stačí a vychazejí pro ní nejaktuálnější Ovladače takže tam problem není a Phenom II X4 965 4GHz je pěkný akoratní sekundant vpodstatě stejně PC ma moje sestra vedle v pokoji a hraje svoje "hry" na max
jinak Chválim základní desku co si sehnal ta Asuska má slušne napajení a hlavně rozumne huste žebrování s heatpipe. Tenhle design měl zustat až do dnešních dní. na ty dnešní kaskády se dávají takové škaredé poohybane chladiče kde žebra nejsou kolma a rozumně na ně foukat ani nejde. někdy mi to připomína spíš kumulatory teploty než chladič
2) ten co se dá odemknout na 6 jadro byl Phenom II X4 960T s Thuban architekturou kde byli 2 jadra vypnuté a měl turbo, to staré Phenomy II X4 nemaj.
3) Chladič na 2600K do 800 ? Bezdebaty SilentiumPC Fortis 2 masivni se silným chladicim učinkem a za neskutečnou cenu:
http://www.k24.cz/product/228708/Perife ... CFORXE1226
je to novinka a jakože Fortis 1 byl lepší než Gelid stejně tak i slabší SilentiumPC Fera
4) Chladič na 5870... tak tam nevim zdali by nebyl lepší fakt přepastovat, protože ten chladič nebyl uplně nejhorší. Na referenčních chladičích je fain, že umí vyhazovat vzduch ze skříně ven ale chápu že může byt hlučný. ale sehnad chladič muže být problem asi acelero S1 plus nebo:
http://chlazeni.heureka.cz/scythe-setzungen-scvsg-2000/
a acelero:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001CM3
v podpoře 5870 ale chybí, tak nevim jestli to je kvůli tomu že TDP 5870 je vyžší nebo kvůli rozměrům. 5870 je delší ale jenom a montažní otvory jsou identické, resp. měli by být tak nevidím důvod proč by to tam nešlo. Pokud podpora chybí kvůli TDP a na to má být Accelero Xtreme tak je to nesmysl protože 2x 120mm ventilator na Acceleru S1 to musí uchladit s prstem v nose. Jediný problem je chlazení napajecí kaskády - může byt jina a nebudou ti třeba sedět pasivy přibalené. Ale 5870 má chladicí Al plech když ho upravíš tak bude sedět.
jinak 5870 je slušna karta na střední hraní i dnes a bohatě stačí a vychazejí pro ní nejaktuálnější Ovladače takže tam problem není a Phenom II X4 965 4GHz je pěkný akoratní sekundant vpodstatě stejně PC ma moje sestra vedle v pokoji a hraje svoje "hry" na max
jinak Chválim základní desku co si sehnal ta Asuska má slušne napajení a hlavně rozumne huste žebrování s heatpipe. Tenhle design měl zustat až do dnešních dní. na ty dnešní kaskády se dávají takové škaredé poohybane chladiče kde žebra nejsou kolma a rozumně na ně foukat ani nejde. někdy mi to připomína spíš kumulatory teploty než chladič
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
- stimpator
- Nováček

-
Dobrý den. *Ještě řeším jedno pc pro rodiče. Jedná se o kancelářskou sestavu s monitorem + multimedia.
Do pc plánuji v budoucnu přidat nějakou mainstream grafickou kartu + lepší procesor + hdd. vzhledem k tomu, že bych v budoucnu asi cpu rád nataktoval jsem řešil čipovou sadu z97.
komponenty které jsem vybral:
Otázka: Mohl bych použít svoje paměti ddr3 kingston hyper x 1600MHz 1,65V a změnit napětí na 1,5V?
Jaký nejlevnější nízkoprofilový chladič cpu by jste mi doporučily? Jedná se mi o cpu:Intel Core i3-4150.
Vše bude usazeno v této bedně (vlastním) :
Edit: Děkuji za za rady vyřešeno. Můžete lock..
Do pc plánuji v budoucnu přidat nějakou mainstream grafickou kartu + lepší procesor + hdd. vzhledem k tomu, že bych v budoucnu asi cpu rád nataktoval jsem řešil čipovou sadu z97.
komponenty které jsem vybral:
Kód: Vybrat vše
http://www.czc.cz/15v61nnttqga18m899r47qbfd3/seznamJaký nejlevnější nízkoprofilový chladič cpu by jste mi doporučily? Jedná se mi o cpu:Intel Core i3-4150.
Vše bude usazeno v této bedně (vlastním) :
Kód: Vybrat vše
http://www.czc.cz/silverstone-sst-sg02b-f-sugo-evolutin-black/91122/produkt
Naposledy upravil(a) stimpator dne úte 20. kvě 2014, 13:15, celkem upraveno 1 x.
- Dithius
- Pokročilý

pokud Z97 tak jednoznačně s chlazenou napajecí kaskádou a pokud k tomu do budoucnu přijde ttaktovatelný CPU ze serie Intel Refresh Demon"s Canyon tak i by měl mít vice fázi neš 4 alespoň 8 +/-. ale protože pujde o malou bednu s nizkoprofilovým chladičem tak OC stejně nebude ultimatní takže ponech tu dražší desku.
Kingstony s 1,65V můžeš použít 1,65V je ještě použitelné i stímto napětím bez snižovani. Pokud ale snižite napětí na 1,5V a ověříte stabilitu tak taky není co řešit.
Nizkoprofilový chladič asi bude nutný i na OC že ? tak to chce nějaký silnější cooler:
http://www.czc.cz/silverstone-nitrogon- ... t2nsjildea
navrhuji ho, protože směr proudění jde tlakem na žebra a od nich přímo do zdroje kde je bude zdroj odsávat takže takhle by to mělo vypadat, hlavně tam nedavejte nizkoprofilový chladič, co nemůže mít ventilator na žebrech umistěn ze "spoda". Ten silverstone ma dobrou konstrukci pro vaše použiti dle výšky by se měl vejít
dale vedlejší slabši varianta ikdyž cena je levnější ale vzhledem k vykonu a počet heatpipe doporučuji pořidit silverstone
http://www.czc.cz/noctua-nh-l12/108035/ ... t2nsjildea
tady s otočením ventilatoru což ale nevytvoří přítlak na žebra:
http://www.czc.cz/raijintek-pallas/1480 ... t2nsjildea
a tady stejný případ:
http://www.czc.cz/scythe-scbsk-2100-big ... t2nsjildea
levnější chladiče na nizkoprofilová řešení na CZC.cz jsou už pak meně vykone na OC do budoucna a na co kupovat 2x chladič, když počítam vyměnu
Kingstony s 1,65V můžeš použít 1,65V je ještě použitelné i stímto napětím bez snižovani. Pokud ale snižite napětí na 1,5V a ověříte stabilitu tak taky není co řešit.
Nizkoprofilový chladič asi bude nutný i na OC že ? tak to chce nějaký silnější cooler:
http://www.czc.cz/silverstone-nitrogon- ... t2nsjildea
navrhuji ho, protože směr proudění jde tlakem na žebra a od nich přímo do zdroje kde je bude zdroj odsávat takže takhle by to mělo vypadat, hlavně tam nedavejte nizkoprofilový chladič, co nemůže mít ventilator na žebrech umistěn ze "spoda". Ten silverstone ma dobrou konstrukci pro vaše použiti dle výšky by se měl vejít
dale vedlejší slabši varianta ikdyž cena je levnější ale vzhledem k vykonu a počet heatpipe doporučuji pořidit silverstone
http://www.czc.cz/noctua-nh-l12/108035/ ... t2nsjildea
tady s otočením ventilatoru což ale nevytvoří přítlak na žebra:
http://www.czc.cz/raijintek-pallas/1480 ... t2nsjildea
a tady stejný případ:
http://www.czc.cz/scythe-scbsk-2100-big ... t2nsjildea
levnější chladiče na nizkoprofilová řešení na CZC.cz jsou už pak meně vykone na OC do budoucna a na co kupovat 2x chladič, když počítam vyměnu