Rozvod site pres 230V el. sit

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Crustik
Začátečník
Začátečník

Rozvod site pres 230V el. sit

Příspěvek od Crustik »

Dobry den,

rad bych se zeptal jakou mate zkusenost s rozvodem pocitacove site pres rozvod el. site (230V).

Nasel jsem produkty s kteryma jsou zakaznici podle vsecho perfektne spokojeni:

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/tp-link-ttl-pa4010-starter-kit-d389665.htm
Podle recezni a diskuzi vypada vse ok. Takove to zarizeni plug and play, jednoduche na nastaveni.
Jsem k tomuto reseni trosku skepticky takze uvitam vsechny komentare.

Zaroven bych se rad zeptal a overil jestli reseni ktere se pokusim popsat dole bude fungovat:

ISP -> Modem (UPC router - CISCO EPC 3925) Port1< -> RJ-45 < ->TP-link do zasuvky < - > 230V < ->TP-link do zasuvky (Pokoj 1) a zaroven do druheho pokoje dalsi < ->TP-link do zasuvky (pokoj 2)

Dokoupil bych pouze toto zarizeni:

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/tp-link-tl-pa4010-d439022.htm
podle diskuzi zarizeni se musi sparovat ale nevim jak to bude funkni pri jednom vychozim a dvou koncovych zarizenich.

Nebo ?

Musim udelat reseni:
pokoj 1:
ISP -> Modem (UPC router - CISCO EPC 3925) Port1: < -> RJ-45 < ->TP-link do zasuvky < - > 230V < ->TP-link do zasuvky
a zaroven koupit jeste jednu sadu
pokoj 2:
ISP -> Modem (UPC router - CISCO EPC 3925) Port2: < -> RJ-45 < ->TP-link do zasuvky < - > 230V < ->TP-link do zasuvky

Moc bych ocenil komentare a rady.

Dekuji
Omal
Začátečník
Začátečník

Re: Rozvod site pres 230V el. sit

Příspěvek od Omal »

Hodně záleží na kvalitě kabelů. Měď je OK, hliník jak kdy. Kromě toho to má i jiná omezení - aby to fungovalo, musí být oba adaptéry na stejné fázi a na stejném jističi.

Za mě tedy jednoznačně ne. Nejlepší je natáhnout UTP, je to levné a je to bezproblémové. Provrtat pár zdí zase není taková námaha. Zatím můžete kabely schovat do lišt a až budete malovat, tak do zdi dáte husí krk a kabel schováte tam.
Crustik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crustik »

@Omal: diky za nazor, pro me je reseni bud wifi a nebo elektrika, kdybych mohl natahnout UTPcko tak se o to nezajimam.

Jinak pro ostatni kdyby se o problematiku zajimali. Volal jsem nakonec na technickou podporu TP-linku.

Zarizeni ktere jsem uvedl se muzou jakkoliv kombinovat az do poctu 16kusu. Muzou to byt zarizeni s wifi i bez wifi. Vsechny zarizeni se sparuji a budou bezen na jednom subnetu.

Do mesice si to chci koupit takze sem napisu jak to funguje / nefunguje :]
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Osobně mám zkušenosti s více powerlajnama značky TPLINK a jde hlavně o vyzkoušení, ale rozhodně bych se jich nebál je použít, pokud jde o novější el. rozvody po domě.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Omal píše:Za mě tedy jednoznačně ne. Nejlepší je natáhnout UTP, je to levné a je to bezproblémové. Provrtat pár zdí zase není taková námaha. Zatím můžete kabely schovat do lišt a až budete malovat, tak do zdi dáte husí krk a kabel schováte tam.
Malovat a vyříznout drážku pro husí krk+malovat je docela rozdíl :-D
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

karf:

Co je na tom divného? Až bude chtít malovat, tak vyseká drážku, dá tam husí krk a vymaluje.
Crustik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crustik »

malovani, vysekavani a vicemene jakekoliv operace nejsou mozne, proto musim to resit tak jak to resim. Rozvody jsou nove po medi, myslim si ze to bude OK
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

V tom případě budou rozvody po el. síti lepší než WiFi.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“