Zdravím,prednedávnom som si dal poskladať nová pc cez gigastore ( tam som si objednal všetky komponenty a oni mi ho vyskladali nainštalovali a následne zaslali na moju adresu. Pc sa skladá z týchto komponentov
MSI B85-G43
Asus Geforce gtx 760 2gb twin frozr
Intel core i5 4440
ram 2x4 gb kingston 1600MhZ
1TB hdd seagate
Evga 600w zdroj 80+ bronze
Coolermaster k280
Windows 7 64bit
Tento pc ma vyšiel 750eur+- . Pc je v pohode no chcel som ho hlavne na hranie určite.No a moj problém je v tom,že si myslím že pc dosť hučí pri hraní .Aspoň sa mi tak zdá , a tuším sa aj zohrieva . Cca po nejakých 15 minutach hrania je pc dosť horuci,ked sa ho chytím z vrchu na bedni tak je to dosť dosť teplé až horuce by som povedal. Teploty som meral a pri hraní sa pohybuju nejak 65-73 stupnov max. zatial. Hrávam vlastne teraz CS GO ( pri tejto hre mi taktiež hučal a aj skrinka bola horuca,pokym som nezapol v nastaveniach rezim pre ntb,teraz to je v pohode. Pri watch dogs mozem detaily nastavit hocijako na low,medium ci ultra no pc stale pritom huci a je ako vravim horuce ked sa chytim,to iste aj pri Sniper Elite V2. Pri Skyrime mi to tak nerobí,ani outlast,csgo. Chcem sa vlastne spýtať či to je normálne že pc začne pri hraní hučať a býva takto horuci ? Ja sa moc do toho nevyznám,skrinku rozoberat ani nic take nechcem,taktiez do servisu sa mi s tym nechce kedze ho mam cca 2 tyzdne. Neni to niečo v nastaveniach ? alebo sa vyjadrite Vy,dakujem za každý názor.
Hlučnosť pc a teplota jeho skrinky
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- weas000
- Nováček
-
- PET5
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hlučnosť pc a teplota jeho skrinky
V zátěži se budou komponenty samozřejmě zahřívat. Vidím tady několik možných příčin nadměrného hluku. Tou první bude zřejmé použití boxovaného chladiče procesoru. Ten bude v zátěži při vyšších otáčkách určitě slyšet. Další příčinou a možná hlavní příčinou všeho bude zřejmě nedostatečný průtok vzduchu ve skříni. Ta skříň má standardně osazen pouze jeden ventilátor pro nasávání vzduchu do skříně. Na odtah tam nic není a musí se dokoupit. Kvůli vysoké teplotě uvnirř skříně se zřejmě hůře chladí i grafická karta, která pak musí zvyšovat otáčky ventilátorů, což opět přidává na hluku.
Nejdříve bych dokoupil alespoň jeden ventilátor 120 mm a ten osadil na horní zadní pozice pro odtah vzduchu ze skříně. Pak bych sledoval, které komponenty nejvíce hlučí a podle toho postupoval dále.
Nejdříve bych dokoupil alespoň jeden ventilátor 120 mm a ten osadil na horní zadní pozice pro odtah vzduchu ze skříně. Pak bych sledoval, které komponenty nejvíce hlučí a podle toho postupoval dále.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- blaho
- Žlutá karta
-
Asi tak, mat iba jednu 120 v prede je tragedia.Ozaj minimum je dalsia 120 na odvod vzduchu z case.
+ mohol by este hodit jednu tichu 120 na nasavanie z toho laveho bocneho otvoru.
+ mohol by este hodit jednu tichu 120 na nasavanie z toho laveho bocneho otvoru.
- cameroncz
- Středně pokročilý
Tu skříň mám a mám v ní sestavu v popisu, její průtok zvuku je, aspoň dle mého názoru zcela nedostatečný. Já jsem vše vyřešil sundáním bočnice, teploty o 10-15 stupňů slezly a vše je ok.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i