Asus R9 280x DCUII Problem pls Help!

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Stefanek
Nováček
Nováček

Asus R9 280x DCUII Problem pls Help!

Příspěvek od Stefanek »

Dobry Den.
Mam problém s cca tyden zakoupenou grafikou a nejsem si jist zda je skutecne spatna.
Když jsem zapnul FM 2014 objevil se m ibarevny pas na obrazovce.Kdyz jsem popojizdel kurzorem tak pasu zacalo pribivat.Dokonce zmizelo i část grafiky ( manager zobrazeny na uvodni obrazovce,zustala jen ruka)Po chvily se opet objevil.Pasy se vesmes objevuji z levého horniho rohu a jdou do stredu.
Hledal jsem a zkousel graficke programy na otestovani funkcnosti GPU.
Zacal jsem nejdříve Video Memory testem který trval cca 2 hodiny.nenaslo mi to jedinou chybu.
Spustil jsem opet hru FM 2014 a hle opet a zase pruhy když jsem chtěl rozkliknout nejakou nabidku.
Pruhy vesmes z horniho levého rohu.(Nepomohla ani reinstalace) (Ovladace na GPU mam nejnovsi.Starsi jsem nezkousel instalovat.)

Cim vic jsem prejizdel po cursorech tim vic se objevovalo cernych,modrych,cervenych pruhu.( po chvily zmizely a nahradil je jiny)
Nedalo mi to a ztahl jsem si Furmark. Kde jsem provedl stability test..Normalni test který trva cca minutu při rozliseni 1280x1024 ..Teplota grafiky 69 stupnu.(Bez chyby)
Provedl jsem tedy ten burn it 15 minutovy test při rozliseni 1980x1020 a teplota grafiky se vyšplhala na 89 stupnu.Ventilatory silene hucely..:-//( Vyskocila mi chobova hlaska ze teplota GPU je vissi nez 60 stupnu)
Ještě jednou shrnu mou Pc sestavu:
Zdroj 610 W Gigabite GE-P610A-C2 - (Nevim zda je dostacujici)
Asus sabartooth 990fx R2
Case mam od NZXT H440 ( Ma celkem 4 ventilátory : 3 vepředu které nasavaji vzduch,1 vzadu který odvadi)
Pameti 20 GB - ( 2x 8gb Corsairs vegarance 2400 mhz + 2x2Gb kingston Hyper x 1600 mhz. ) Všechny jedou na 667 mhz.
Chlazeni hydro series h100i ( 2 nove vymenene ventilátory Quiet edition 120 mm)
1x HDD 500 GB
1x SSD 250 GB
Procesor AMD fx 8350 4 GHz Vishera ( Nelze nataktovat na vic nez 4.3 GHZ - přitom testy tvrdily ze bez problemu jede na 4.6 GHZ a dokonce jsem videl i video na youtube jak z nej jeden manik vytahl 4.8 GHZ a nutno podoknout ze ma stejnou desku jakou mam ja tak nevim no :-/
A co se tyka te grafiky tak jsem i dokonce cetl ,ze by nemel byt zadny problém s taktem..Zkusil jsem tedy predepsane parametry které byly otestovany a jsou funkci.
No u me to opet neplati.( Reset PC , zamrzne)
3D mark mi nesel spustit. Po prejeti dema mi to vyplivlo nejakou chybu.
V Furmarku se mi v testu zacaly objevovat pruhy..Uplne ty stejne ba i dokonce ihorsi ne v Fm 2014.Tak jsem ho radeji vypnul.Grafiku nastavil do defaultu
Kazdopadne vas znalce prosim o radu ci jakoukoliv pomoc.
Nevim co mam v tehle situaci delat :-( Tyhle teploty se mi nezdaji normalni. Navíc record senzor mi vyplivuje jednu chybu (Varovani) za druhou.Co se tyka grafického adapteru,NB....
Vim jak je to s reklamacemi..Grafika byla koupena přes internet shop a ma záruku 3 roky.
Ale opravdu nevim jak budu něco takového resit na dalku pokud budu muset.
Kazdopadne se pripravim i na to ze jim budu muset napsat.Ale potrebuji si byt jisty ze ta ma grafika ma opravdu nejaky problém.
Jsem uz dost nestastny..Tolik penez jsem vyhodil za to abych mel kvalitni PC sestavu a zatím mi to prijde tak ze je to jen hromada srotu :-/
Ještě takovy detail FanSpeed mi ukazuje teploty :
Temp 1 : 53
Temp 2 : 41
Temp 3 : - 128....? To je pravdepodobne nejaky nesmysl tak?
Vsem moc diky za pripadne brzke odpovedi a rady!
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Asus R9 280x DCUII Problem pls Help!

Příspěvek od Hladis »

No to je dilo. Ten zdroj da na +12V 504W a je jen 80+. Vyrobenej v AcBel Polytech coz je pro me neznama firma. Pokud do toho rves pretoceny FX a ještě 280x, tak to muze mit problémy a ten zdroj to nemusi vůbec zvladat. A vůbec to je hrozna kombinace. 280x jsou taky snad nejporuchovejsi grafarny soucasnosti trpici artefakty a jinymy srandickami s nestabilitou.

Reseni: Mas moznost tu GPU vyzkoušet jinde ? Vyzkousej ještě nejaky jiny hry zda se tam neobjevi artefakty taky. Zdroj bych doporucoval vymenit a grafarnu v pripade potvrzeni jeji vady reklamovat.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

To s tím FM2014 se jedná o potvrzený bug ovladače 14.6 BETA. Jakou verzi máš nainstalovanou?
Stefanek píše:Nedalo mi to a ztahl jsem si Furmark. Kde jsem provedl stability test..Normalni test který trva cca minutu při rozliseni 1280x1024 ..Teplota grafiky 69 stupnu.(Bez chyby)
Provedl jsem tedy ten burn it 15 minutovy test při rozliseni 1980x1020 a teplota grafiky se vyšplhala na 89 stupnu.Ventilatory silene hucely..:-//( Vyskocila mi chobova hlaska ze teplota GPU je vissi nez 60 stupnu)...

...A co se tyka te grafiky tak jsem i dokonce cetl ,ze by nemel byt zadny problém s taktem..Zkusil jsem tedy predepsane parametry které byly otestovany a jsou funkci.
No u me to opet neplati.( Reset PC , zamrzne)
3D mark mi nesel spustit. Po prejeti dema mi to vyplivlo nejakou chybu.
V Furmarku se mi v testu zacaly objevovat pruhy..Uplne ty stejne ba i dokonce ihorsi ne v Fm 2014.Tak jsem ho radeji vypnul.Grafiku nastavil do defaultu
Na jakých taktech ta grafika jela v tom Furmarku? Máš tam nainstalované nějaké ASUS utility jako třeba SmartDoctor atp.?

89°C na GPU ještě není nijak závratná teplota co by to GPU nevydrželo, ale stejně by to chtělo upravit regulaci otáček ventilátorů.
Stefanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stefanek »

Hladis píše:No to je dilo. Ten zdroj da na +12V 504W a je jen 80+. Vyrobenej v AcBel Polytech coz je pro me neznama firma. Pokud do toho rves pretoceny FX a ještě 280x, tak to muze mit problémy a ten zdroj to nemusi vůbec zvladat. A vůbec to je hrozna kombinace. 280x jsou taky snad nejporuchovejsi grafarny soucasnosti trpici artefakty a jinymy srandickami s nestabilitou.

Reseni: Mas moznost tu GPU vyzkoušet jinde ? Vyzkousej ještě nejaky jiny hry zda se tam neobjevi artefakty taky. Zdroj bych doporucoval vymenit a grafarnu v pripade potvrzeni jeji vady reklamovat.
Co se tyka Gk nemam moznost ji vyzkoušet v jinem PC.. U jinych her mi to zatím nedělalo..Resp jsem zkousel Crysis 3 ale u ni se zdalo ze je obraz trochu rozmazany.
Když jsem chtěl hrat 3D neslo to. Obraz jsem mel side by side rozdeleny na 2 casti.Chtelo to po me vypnout overscan.V nastaveni ati jsem nastavil underscan .Bez zmeny.
LCD mam AOC d2769vh.
Dále jsem hral PES 2014 - Bez problemu.
Jenze jak mam potvrdit vadu te grafarny?
Kdybych vedel ze je kazova nekupoval bych ji.Dozvedel jsem se to az včera.
Mohl by jsi mi popřípadě doporucit nejaky slusny zdroj který by mi to všechno utahnula zbyla mi ještě nejaka rezerva? Chci si ještě zakoupit HDD 4 TB.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zdroje se řeší jinde.

Tohle bude čistě SW problém, viz ten můj příspěvek.
Stefanek píše:Když jsem chtěl hrat 3D neslo to. Obraz jsem mel side by side rozdeleny na 2 casti.Chtelo to po me vypnout overscan.V nastaveni ati jsem nastavil underscan .Bez zmeny.
Můžeš tu první část trochu rozvinout?
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

dej vsechno na standartni takty (bios reset to defaults)
reinstaluj ovladace na 14.4

a pak napis co to dela po tyhle uprave
i7-12700K, 1x16GB,1x32GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz@6000MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Ještě bych doplnil aby odinstaloval všechny ASUS utility.
Stefanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stefanek »

Co se tyka ovladace tak mam tusim catalyst 13.1 beta ale nejsem si jistej.pc mam rozebrane.budu ho skládat zpet.Podivam se a napisu jakou verzi mam.
Taktoval jsem to nejpre přes Afterburner
a zkusil jsem i ASUS GPU tweak.
Takt jsem delal presne jak tenhle typek popisuje
http://www.hardocp.com/article/2013/10/ ... 5Q3UIt8PIU
Au te grafiky při tom testu jeli snad ventilátory na 100% - Nehorazny kraval.
Co se tyka toho bugu u Fm jak ho vyresit?
Ohledne zdroje se omlouvam ze sem vlozil dotaz do nespravne sekce. Mrknu do sekce zdroje a vyhledam nejaky kvalitni zdroj.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Stefanek píše: Jenze jak mam potvrdit vadu te grafarny?
Udelej to co ti napsal Krteq a Oneb1t. Vrat cely PC do defaultního nastaveni bez OC a prohazej ty ovladace a vyukousej vice her, zda se tam artefakty ci nestabilita neprojevi. Odinstaluj ty nesmysly od ASUS. Tedy musíš vyloucit chybu hardware a pripadne vyresit software chybu. Kazdopadne vymena zdroje te asi nemine. Ten tvůj to s OC CPU a GPU proste nezvladne.
Stefanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stefanek »

Krteq píše:Zdroje se řeší jinde.

Tohle bude čistě SW problém, viz ten můj příspěvek.
Stefanek píše:Když jsem chtěl hrat 3D neslo to. Obraz jsem mel side by side rozdeleny na 2 casti.Chtelo to po me vypnout overscan.V nastaveni ati jsem nastavil underscan .Bez zmeny.
Můžeš tu první část trochu rozvinout?
V nastaveni Crysis 3D jsem se nekde docetl zr pokud chci hrat ve 3D musíš snížit rozliseni na 1280x720x30 aby mi crysis ve 3D jel.
Provedl jsem to .V nastaveni prepnul do modu side by side.Vyskocila mi chyba ze mam na driverech vypnout overscan..
V catalistu jsem tedy stahl kurzor na underscan.Potvrdil a znovu spustil hru.Porad to stejny.2 obrazy.
Vyzkousel jsem prepnout 3d na monitoru.Nereaguje.Porad dva obrazy.
Jinak například filmy ve 3d mi normalne jedou bez problemu.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

To je absolutni nesmysl. Není divu ze to mas mazly, když nejedes v nativním rozliseni monitoru. Nastav Crysis 3 na nativni rozliseni. To bych rad vedel, kdes to cetl.
Stefanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stefanek »

Hladis píše:To je absolutni nesmysl. Není divu ze to mas mazly, když nejedes v nativním rozliseni monitoru. Nastav Crysis 3 na nativni rozliseni. To bych rad vedel, kdes to cetl.
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... D-na-3D-tv

Tady na tom odkazu se typek zminuje o Crysis 3.
Stravil jsem nad tim několik hodin a i přes veškerou snahu se mi nepodarilo Ho Rozchodit ve 3D.
Stefanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stefanek »

tak co se tyka ovladacu mam ATI catalyst 14.6. Hodim tam tedy catalyst 14.4 a odinstaluju veskere asus utility.Seystem uz je v defaultu.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Ten co psal ten návod je trochu mimo :lol:

Crysis ve 3D na Radeonech nerozjedeš, na to je potřeba driver třetích stran a jen s anaglyfem popř. prokládaný pasiv jen s podporovaným monitorem/TV.

Nastav si v Crysis 3 Rozlišení na nativní toho monitoru jak psal Hladis a neřeš 3D (které je stále nepoužitelné). Mimochodem, ty máš TV co zvládá pasiv 3D (pro to je ten návod)?
Stefanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stefanek »

Tak opravdu to pomohlo.:D Stacilo jen přeinstalovat ovladace na starsi..
Ted uz se jen mrknu po nejakem lepsim zdroji abych mohl z grafiky vytahnout maximum.
Jen doufam,ze teploty budou primerene a neuslysim prilis velky hluk ventilatoru.
Vsem moc diky za pomoc!
Hezky den!
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Není zač ;)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“