Mam problém s cca tyden zakoupenou grafikou a nejsem si jist zda je skutecne spatna.
Když jsem zapnul FM 2014 objevil se m ibarevny pas na obrazovce.Kdyz jsem popojizdel kurzorem tak pasu zacalo pribivat.Dokonce zmizelo i část grafiky ( manager zobrazeny na uvodni obrazovce,zustala jen ruka)Po chvily se opet objevil.Pasy se vesmes objevuji z levého horniho rohu a jdou do stredu.
Hledal jsem a zkousel graficke programy na otestovani funkcnosti GPU.
Zacal jsem nejdříve Video Memory testem který trval cca 2 hodiny.nenaslo mi to jedinou chybu.
Spustil jsem opet hru FM 2014 a hle opet a zase pruhy když jsem chtěl rozkliknout nejakou nabidku.
Pruhy vesmes z horniho levého rohu.(Nepomohla ani reinstalace) (Ovladace na GPU mam nejnovsi.Starsi jsem nezkousel instalovat.)
Cim vic jsem prejizdel po cursorech tim vic se objevovalo cernych,modrych,cervenych pruhu.( po chvily zmizely a nahradil je jiny)
Nedalo mi to a ztahl jsem si Furmark. Kde jsem provedl stability test..Normalni test který trva cca minutu při rozliseni 1280x1024 ..Teplota grafiky 69 stupnu.(Bez chyby)
Provedl jsem tedy ten burn it 15 minutovy test při rozliseni 1980x1020 a teplota grafiky se vyšplhala na 89 stupnu.Ventilatory silene hucely..:-//( Vyskocila mi chobova hlaska ze teplota GPU je vissi nez 60 stupnu)
Ještě jednou shrnu mou Pc sestavu:
Zdroj 610 W Gigabite GE-P610A-C2 - (Nevim zda je dostacujici)
Asus sabartooth 990fx R2
Case mam od NZXT H440 ( Ma celkem 4 ventilátory : 3 vepředu které nasavaji vzduch,1 vzadu který odvadi)
Pameti 20 GB - ( 2x 8gb Corsairs vegarance 2400 mhz + 2x2Gb kingston Hyper x 1600 mhz. ) Všechny jedou na 667 mhz.
Chlazeni hydro series h100i ( 2 nove vymenene ventilátory Quiet edition 120 mm)
1x HDD 500 GB
1x SSD 250 GB
Procesor AMD fx 8350 4 GHz Vishera ( Nelze nataktovat na vic nez 4.3 GHZ - přitom testy tvrdily ze bez problemu jede na 4.6 GHZ a dokonce jsem videl i video na youtube jak z nej jeden manik vytahl 4.8 GHZ a nutno podoknout ze ma stejnou desku jakou mam ja tak nevim no :-/
A co se tyka te grafiky tak jsem i dokonce cetl ,ze by nemel byt zadny problém s taktem..Zkusil jsem tedy predepsane parametry které byly otestovany a jsou funkci.
No u me to opet neplati.( Reset PC , zamrzne)
3D mark mi nesel spustit. Po prejeti dema mi to vyplivlo nejakou chybu.
V Furmarku se mi v testu zacaly objevovat pruhy..Uplne ty stejne ba i dokonce ihorsi ne v Fm 2014.Tak jsem ho radeji vypnul.Grafiku nastavil do defaultu
Kazdopadne vas znalce prosim o radu ci jakoukoliv pomoc.
Nevim co mam v tehle situaci delat
Vim jak je to s reklamacemi..Grafika byla koupena přes internet shop a ma záruku 3 roky.
Ale opravdu nevim jak budu něco takového resit na dalku pokud budu muset.
Kazdopadne se pripravim i na to ze jim budu muset napsat.Ale potrebuji si byt jisty ze ta ma grafika ma opravdu nejaky problém.
Jsem uz dost nestastny..Tolik penez jsem vyhodil za to abych mel kvalitni PC sestavu a zatím mi to prijde tak ze je to jen hromada srotu :-/
Ještě takovy detail FanSpeed mi ukazuje teploty :
Temp 1 : 53
Temp 2 : 41
Temp 3 : - 128....? To je pravdepodobne nejaky nesmysl tak?
Vsem moc diky za pripadne brzke odpovedi a rady!