Zajímavá deska, vypadá to na přímého konurenta Asus T97-A (což se mi líbí) ale také stojí stejně.... teď je otázka jestli se GB vyhrabal z jejich bios/EFI slumpu ve kterym posledních pár let byl.
To je už vše opravené a jejich UEFI BIOS funguje korektně. Ta nová řada desek Gaming se mi zdá blízko stylu MSI Gaming, zaměření na zvuk, který má kvalitní čip a oddělenou část na desce plus síťovku Killer.
Jo tzn zbytečnosti. To neni killer čip to je přejmenovanej Atheros, killer je jen koupeá marketingová značka. To samé ten zvuk a marketingově oddělé (což na jednom PCB se stejnym napájenim jako jiné řadiče absolutně nejde) zvukovky, atd. Proto se mi více líbí řešení Asusu, Intel síťovky mam radši. Obvykle Asus bejvá drašší ale v tomhle případě neni takže si dle mého názoru GB tu cenu neobhájí.
Ta sitovka od Atheros je vysledkove plne srovnatelna jako od Intelu a je vesmes jedno zda tam mas tu Intel nebo tuhle. Samo Killer je jen marketing na pubose. Porad ale lepsi Intel a Atheros nez Realtek. Ty zvukovy cipy jsou lepsi nez bezne osazovany zvukovy kodeky a jsou srovnatelny s levnyma zvukarnama a jsou i vcelku pro bezny sluchátka a repraky pouzitelny. Jinak tohle je cenove proti ASUS Z97 AR s Z97-G45 Gaming a ne proti Acku. Acko je proti GA-Z97AX a Z97 Gaming 5. Kazdopadne se hezky všichni opicej a prichazeji s nejakou "gaming" deskou
No vidíš a ted uz to "gaming" ma i Gigabyte a i ASUS na to najel se svou B85 PRO Gamer Ale zase ty gaming mají proste lepsi sitovku nez Realtek a lepsi zvukovy cip a z marketingovyho hlediska to byl dobrej tah. Proto se ted ostatní opicej.
Zdravím, pořídil jsem si zákl. desku GB-Z97X-Gaming 3. Když si připojím sluchátka (ATH-T500) do zadního portu int. zvuk. karty tak je slyšet silné rušení, které se různě mění podle pohybu myši a zátěže počítače, když tam připojím reproduktory tak to není skoro slyšet. Když dám sluchátka do předního portu, tak tam žádné rušení slyšet není. Poslouchal jsem s těmito sluchátky i na int. zvukovce na steré desce (GB-MA770T-UD3) a tam jsem se nikdy se žádným rušením nesetkal. Je to na reklamaci?
Ahoj, zrovna tuhle desku mám taky, ale rušení nemám. O rušení by vůbec neměla být řeč navíc, když marketingově je zvuková část oddělená od desky. Myslím si, že reklamací by to mělo projít.
S reklamací dle mě nepochodíš, chyba je sice v desce, ale těžko se to bude prokazovat.
Jinak u reproduktorů to pravděpodobně neslyšíš, z toho důvodu, že nebudou moc kvalitní, navíc mnoho se ztratí v okolním ruchu. Sluchátka máš přece jen na sobě, takže je to slyšet výrazněji i v případě horších sluchátek.
... Don't give the noise a chance ... ULN PC:MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE:Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
A nebo maj vlastní zesík, vlastní napájení a vlastní zemi. To bejvá problém toho rušení, něco se přenáší do země na desce a to způsobuje ty ruchy. Tohle už jsem párkár viděl, většinou to byly nekvalitní návrhy komponent, ne vady. Ale kor u desky kde proklamujou odstínení zvuku bych jim to fakt omlátil o hlavu. Je spousta cheap desek za 1000kč co tim netrpěj. Vim že je to u nich spíš šťastná náhoda, ale stejně.
Ano, souhlasím s tím omlátit o hlavu, zvláště když to marketing zmiňuje jako málem "profi" zvukovku, ale většinou na RMA nic neslyší a i kdyby to někomu z techniků demonstroval, bude dělat také blbého, že to neslyší, toť má zkušenost Samozřejmě zkusit to může.
... Don't give the noise a chance ... ULN PC:MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE:Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Na reklamaci to nejspíš nepošlu, protože si taky myslím, že to neuznají a navíc už doma nemám starou desku a cpu, takže bych byl bez pc. Štve mě, že jsem na to nenarazil v lhůtě, kdy bych desku mohl bez udání důvodu vrátit
No asi se poohlídnu po nějakém sluchátkovém zesilovači, nebo zvukové kartě i když nerad, protože profi sluchátka nemám. Ještě si pohrávám s myšlenkou, že jack předního panelu vyvedu někam dozadu (aby mi to nepřekáželo vepředu) a budu si ty sluchátka připojovat tam. Měli by mít oba výstupy (přední, zadní) stejnou kvalitu zvuku?
Pokud je to uváděno jako funkce a funguje to špatně, tak máš právo reklamovat. (Na stránkách výrobce je to uvedené, že je to pro dokonalé odrušení) Jen někdy musí zákazník prodejce přemluvit a vysvětlit proč reklamuje. Jednu šustivou desku spolužák na výšce reklamoval a dali mu novou. A byl tehdy spokojený. Myslím, že to ale tehdy Gigabyte nebyla, ale ASUS.
Dedicated Audio Hardware Zone
+ Separation on the PCB layer protects the board's sensitive analog audio components.
+ Separate analog and digital ground to protect against Electromagnetic Interference (EMI).
+ LED trace path lighting illuminates to show the separation of the PCB layers.
Já klasické repráky mám zapojené jen při vyjímečném přenosu do jiné lokality, jinak jedu přes SPDIF optikou na receiver a tak šum není ani při tichu na MAX. Sluchátka zapojuji taky do receiveru.
HD Audio konektor na přední panel může mít jinou cestu v obvodu, která může být bez rušení, ale je třeba vyzkoušet, moc bych na to nesázel...
Instaloval jsem ovladace pro desku z prilozenyho CD a ted mam dole na liste ikonky "Spravce zvuku Realtek HD" a "Sound Blaster X-Fi MB3" . Mam tam mit oboji, nebo mam jedno odstranit? Pripadne by tam melo bejt uplne neco jinyho?
diky
Tady ti asi nikdo neporadi. Pravdepodobne tu desku skoro nikdo nema, diskuze je tady uplne mrtva.
Ja se te aspon zeptam Jak jsi dokazal ve speedfanu regulovat ty otacky? Ja tam muzu nastavit jen GPUfan. Mam verzi 4.50. Ma to na to vliv?
diky
mám tu desku a ve speedfan můžu nastavit taky jen GPU
CPU fan je samozřejmě 4pin ale stejně se nedá regulovat
btw k mojemu problému se zvukem: kamarád měl navíc Xonar DS, tak jsem ji tam dal, použil UniXonar drivery a jsem spokojený, navíc když jsem v biosu hledal kde vypnout int. zvukovku, narazil jsem na možnost vypnutí toho červeného podsvícení (yes-s)