Nevytahujte akáčka, já vím že to tu bylo už tisíckrát ale je to starý a nedostala by se mi k tomu odpověď .Chci si pořídit LCD panel ale kvůli tomu abych měl pravdivou tepltu, např jako v Bios ne bo ještě lepší.(A regulace větráčku by se mi taky hodila, nebo jen na cpu) Jen tak jsem viděl SYS GUardian III,a tak by mě tajímalo co dokáže.(Nic ? To jsem čekal ) k´mi poradtě prosím, I also don´t wanna die in the flames.
Jakékoliv LCD //spíš LED display, které připojíš k PC ti ukáže pouze teploty, které vidíš ve windows... většinou obslužný soft tahá teploty z Mother Board Monitoru...
...Pokud teda nemáš Abit uGuruClock (už se na to tady naráželo jinde, hledej...) (ty to tahají přímo z BIOSu)
No,..o tech pravdivych teplotach v biosu se da dost polemisovat.Zalezi od desky.Ale nepsane pravda je,ze LCD displee ukazuji rozdil v teplote cca -4°C od biosu.Vychazi to z umisteni teplotnich cidel.Hold fyzika je sfina!
Ywik@ píše:No,..o tech pravdivych teplotach v biosu se da dost polemisovat.Zalezi od desky.Ale nepsane pravda je,ze LCD displee ukazuji rozdil v teplote cca -4°C od biosu.Vychazi to z umisteni teplotnich cidel.Hold fyzika je sfina!
To záleží jaké displeje. U těch, které používají vlastní externí čidlo (typické pro displeje v levných casech) to není nepsané pravidlo, tam je to totiž naprosto logické. Vzhledem k tomu, že čidlo nidky nepřipevníš přímo na jádro, to musí zcela zákonitě měřit blbě (míň).
A displeje řízené softwarově z PC berou teploty z MBM, takže tam záleží na vnitřní přesnosti čtení teplot a kalibraci jednotlivých senzorů. Takže de facto na BIOSu...
The problem has been eaten. Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
TomV: Nevim co ma tvuj prispevek znamenat,Ale oprasujes tam dane uvedene zrejmosti.Tvoje tvrzeni o "levnych bednach"jsou asi Tvoji zkusenosti.Ja mam vsak jine.Staci si s tim pohrat a promerit. T.cidlo se da umistit hned tesne vedle jadra cipu CPU pod chladic.Zalezi jestli mas trochu fistrona a zrucne rucicky.
Nechci se hadat, ale zalezi na kalibraci cidla a na jeho umisteni. Pokud chci merit teplotu procesoru na pasivu nic mi v tom nebrani, ale pokud chci aby teploty odpovidaly musim zkalibrovat cidla. Coz neni problem ani u cidel z "levnych casu", u nich je vyhodou prave cena. Obvykle staci mereni teploty v rozsahu cca 20 stupnu, coz i pri zkalibrovani od oka a pouziti obycejneho termistoroveho teplomeru da rozumne vysedky odchylka cca 1-2 stupne. Dalsim problemem je hystereze, ale ta se da do jiste miry potlacit umistenim cidla co nejblize ke zdroji tepla.
Ja merim teploty procesoru napr tak, ze protahno 2 tenke draty mezi piny v socketu, na jeden konec pripajim termistor cca 11-12k pri pokojove teplote a na druhy konec dratu pripajim konektor.Samotne cidlo je schopno snimat zmeny teploty velice rychle, mnohem rychleji nez ji vyhodnoti logika v obyc case display. odezva na zatizeni procesoru je do pul sekundy, coz uplne dostacuje.
Aha, takže si mám koupit třeba ten SYS a hodit čidlo, a zkalibrovat to s (třeba BIOSEM) na stejno, pak by to mělo změny měřit stejně myslíš ? jestli jo, tak jo.
Nevíte co je u MSI v BIOSU case intrusion ???(Disabled/enabled/reset ??)
Captain_Pepek píše:Aha, takže si mám koupit třeba ten SYS a hodit čidlo, a zkalibrovat to s (třeba BIOSEM) na stejno, pak by to mělo změny měřit stejně myslíš ? jestli jo, tak jo.
Nevíte co je u MSI v BIOSU case intrusion ???(Disabled/enabled/reset ??)
otevření bedny - je to blbost pro servisaky, ale celkem by me zajimalo, ktera bedna na to am konektor