LCD Panel, pravdivá regulace teploty.

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

LCD Panel, pravdivá regulace teploty.

Příspěvek od spirit64 »

Nevytahujte akáčka, já vím že to tu bylo už tisíckrát ale je to starý a nedostala by se mi k tomu odpověď .Chci si pořídit LCD panel ale kvůli tomu abych měl pravdivou tepltu, např jako v Bios ne bo ještě lepší.(A regulace větráčku by se mi taky hodila, nebo jen na cpu) Jen tak jsem viděl SYS GUardian III,a tak by mě tajímalo co dokáže.(Nic ? :( To jsem čekal 8) ) k´mi poradtě prosím, I also don´t wanna die in the flames. :sad:
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Jakékoliv LCD //spíš LED display, které připojíš k PC ti ukáže pouze teploty, které vidíš ve windows... většinou obslužný soft tahá teploty z Mother Board Monitoru...
...Pokud teda nemáš Abit uGuruClock (už se na to tady naráželo jinde, hledej...) (ty to tahají přímo z BIOSu)
Francie ... sladká Francie
Ywik@
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ywik@ »

No,..o tech pravdivych teplotach v biosu se da dost polemisovat.Zalezi od desky.Ale nepsane pravda je,ze LCD displee ukazuji rozdil v teplote cca -4°C od biosu.Vychazi to z umisteni teplotnich cidel.Hold fyzika je sfina! :roll:
AMD Thorton 2200+@3000+[(167*13,5/1.75V)28°C/48°C][Abit NF7 v2.0][FORTRON 60PN(PF) 300W][ArcticCooling CS 2TC r2][Kingstone Hyper X 1x500/2x256/333/cl2 (11-2-2-2 DualChannel)][Orig.ATI AIW Radeon 7500/64MB (TV Tuner)][DVD Toshiba SD M 1802 (16x,48x)][Hitachi 7k250 (120GB/8MB)][WDC (20GB/2MB)][ViewSonic VG 712b][TRUST AMI Mouse 250 SP WIRELESS OPTICAL (PS/2)][LCD 3XThermo,1xFan,1xFan-tunel][EVEREST 2543/1028 (@+26%)]
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ywik@ píše:No,..o tech pravdivych teplotach v biosu se da dost polemisovat.Zalezi od desky.Ale nepsane pravda je,ze LCD displee ukazuji rozdil v teplote cca -4°C od biosu.Vychazi to z umisteni teplotnich cidel.Hold fyzika je sfina! :roll:
To záleží jaké displeje. U těch, které používají vlastní externí čidlo (typické pro displeje v levných casech) to není nepsané pravidlo, tam je to totiž naprosto logické. Vzhledem k tomu, že čidlo nidky nepřipevníš přímo na jádro, to musí zcela zákonitě měřit blbě (míň).

A displeje řízené softwarově z PC berou teploty z MBM, takže tam záleží na vnitřní přesnosti čtení teplot a kalibraci jednotlivých senzorů. Takže de facto na BIOSu...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Ywik@
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ywik@ »

TomV: Nevim co ma tvuj prispevek znamenat,Ale oprasujes tam dane uvedene zrejmosti.Tvoje tvrzeni o "levnych bednach"jsou asi Tvoji zkusenosti.Ja mam vsak jine.Staci si s tim pohrat a promerit. T.cidlo se da umistit hned tesne vedle jadra cipu CPU pod chladic.Zalezi jestli mas trochu fistrona a zrucne rucicky. :P
AMD Thorton 2200+@3000+[(167*13,5/1.75V)28°C/48°C][Abit NF7 v2.0][FORTRON 60PN(PF) 300W][ArcticCooling CS 2TC r2][Kingstone Hyper X 1x500/2x256/333/cl2 (11-2-2-2 DualChannel)][Orig.ATI AIW Radeon 7500/64MB (TV Tuner)][DVD Toshiba SD M 1802 (16x,48x)][Hitachi 7k250 (120GB/8MB)][WDC (20GB/2MB)][ViewSonic VG 712b][TRUST AMI Mouse 250 SP WIRELESS OPTICAL (PS/2)][LCD 3XThermo,1xFan,1xFan-tunel][EVEREST 2543/1028 (@+26%)]
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Nechci se hadat, ale zalezi na kalibraci cidla a na jeho umisteni. Pokud chci merit teplotu procesoru na pasivu nic mi v tom nebrani, ale pokud chci aby teploty odpovidaly musim zkalibrovat cidla. Coz neni problem ani u cidel z "levnych casu", u nich je vyhodou prave cena. Obvykle staci mereni teploty v rozsahu cca 20 stupnu, coz i pri zkalibrovani od oka a pouziti obycejneho termistoroveho teplomeru da rozumne vysedky odchylka cca 1-2 stupne. Dalsim problemem je hystereze, ale ta se da do jiste miry potlacit umistenim cidla co nejblize ke zdroji tepla.

Ja merim teploty procesoru napr tak, ze protahno 2 tenke draty mezi piny v socketu, na jeden konec pripajim termistor cca 11-12k pri pokojove teplote a na druhy konec dratu pripajim konektor.Samotne cidlo je schopno snimat zmeny teploty velice rychle, mnohem rychleji nez ji vyhodnoti logika v obyc case display. odezva na zatizeni procesoru je do pul sekundy, coz uplne dostacuje.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Aha, takže si mám koupit třeba ten SYS a hodit čidlo, a zkalibrovat to s (třeba BIOSEM) na stejno, pak by to mělo změny měřit stejně myslíš ? jestli jo, tak jo.
Nevíte co je u MSI v BIOSU case intrusion ???(Disabled/enabled/reset ??)
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Captain_Pepek píše:Aha, takže si mám koupit třeba ten SYS a hodit čidlo, a zkalibrovat to s (třeba BIOSEM) na stejno, pak by to mělo změny měřit stejně myslíš ? jestli jo, tak jo.
Nevíte co je u MSI v BIOSU case intrusion ???(Disabled/enabled/reset ??)
otevření bedny - je to blbost pro servisaky, ale celkem by me zajimalo, ktera bedna na to am konektor :roll:
Burn in hell.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“