Automatické uspání DVI monitoru po zapnutí HDMI projektoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Lexon
Nováček
Nováček

Automatické uspání DVI monitoru po zapnutí HDMI projektoru

Příspěvek od Lexon »

Ahoj.
Měnil jsem LCD monitor a projektor (obojí v jeden den) a mám menší problém. Mám grafickou kartu od nVidie (GeForce GTX 650TI), která má DVI i HDMI výstup. Na DVI mám zapojený monitor (BenQ GW2320) a na HDMI je připojen projektor (Optoma HD131XD) obojí v rozlišení 1080p, 1920x1080.
Dříve jsem měl stejně zapojená zařízení (také monitor a projektor) a fungovalo mi to tak, že projektor byl vypnutý a systém startoval defaultně na monitoru. Když jsem zapnul projektor připojený HDMI kabelem, tak se obraz automaticky přepl na projektor a monitor na stole se uspal. Po vypnutí projektoru se monitor sám oživil. Měl jsem jiné rozlišení na monitoru a projektoru, teď mám na obojím FullHD. Bohužel se mi nedaří systém dostat do takového stavu jako dřív. Teď když zapnu projektor, tak se signál na grafice sám nepřepne. Používám windowsácký DisplaySwitch.exe (Win7 64b) kde ručně obraz přepnu. Po vypnutí projektoru se monitor také sám neoživí a musím ho také ručně v aplikaci přepnout. Navíc se mi v této aplikaci hlásí projektor Optoma jako "Pouze počítač" a monitor na stole jako "Pouze projektor". Jde to alespoň nějak prohodit? Na funkčnost to samozřejmě vliv nemá, ale rozčiluje mě to :-)
Grafická karta i oba kabely (HDMI+DVI) jsou původní. Jen ta zobrazovací zařízení jsou jiná a mají stejná rozlišení, jinak je vše stejné jako dřív, včetně ovladačů od nVidie a instalace Windows7.

A ještě jeden menší dotaz:
Kdybych nechal z obou výstupů grafárny (DVI+HDMI) nechat jít duplikovaný obraz s tím, že bych ručně zapínal-vypínal zobrazovadla podle potřeby, bude to mít vliv na zátěž PC (grafické karty) a nebo je to úplně stejné jako když nastavím jen jeden výstup?

No, je to dlouhé a možná zmatené, ale doufám, že se nějaká dobrá duše najde, která můj problém pochopí a bude mít snahu pomoci. Předem děkuji =)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické uspání DVI monitoru po zapnutí HDMI projekto

Příspěvek od Stratos »

nebylo by jednodusi poridit nejaky pasivni HDMI rozbocovac za par stovek?

Rozbocovac funguje tak ze posle stejny obraz do zarizeni ktere je zrovna aktivni tj kdyz zapnes projektor obraz automaticky naskoci do nej a kdyz vypnes monitor vypne se do nej signal taky atd...

Tusim ze sem to nekde videl za cca 400,-
Lexon
Nováček
Nováček

Re: Automatické uspání DVI monitoru po zapnutí HDMI projekto

Příspěvek od Lexon »

No tak řešení by to bylo, ale raději bych to rozchodil tak jak to už před pár dny fungovalo. V podstatě se to chovalo stejně jak ten HDMI rozbočovač, ale bylo to zadarmo bez dalšího zbytečného kousku HW ;-)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“