Zdravím,
mám problém s GPU Asus r9 290, u které se mi cca po 30s po startu začne sekat myš a všechno ma pomalou odezvu. Když použiju Intelackou GPU (HD 4600) tak vše běži normálně. Slyšel jsem že by to mohlo být ovladači a je pravda, že když ovladač odinstaluju tak sice vše není uplně svižné, ale běží to tak jak má. Zkoušel jsem ovladače 14.4 i downgrade na 13.12. Ovladače jsem vždy prvně odinstaloval přes správce zařízení a pak přes "přidat nebo odebrat programy" aleroblém to nevyřešilo. Je možné že je problém v čipu GPU (=reklamace)? nějak mi totiž docházejí možnosti, když mi to děla stejný problém i u starších ovladačů. Možnost vyzkoušet ji na jinem PC nemám.
asus r9 290 - sekání obrazu
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- ondatra123
- Začátečník

-
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: asus r9 290 - sekání obrazu
Já jsem se s tímto nesetkal, ale ověřil bych nejdříve, jestli nemáš v počítači virus - bitcoin minér. Ta aktivace až po načtení ovladače grafické karty by tomu napovídala: http://blog.avast.com/cs/2013/08/06/vir ... a-uloz-to/
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- ondatra123
- Začátečník

-
Ano, bylo to tím, bohužel jsem instaloval ovladače a programy dřív než antivirus, což byla chyba. Avast se o vše postaral
Děkuji
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

No já bych tak úplně v klidu nebyl. Avast jednak neni top antivirus ( i když ti teď pomohl ) a je pěkná brzda pro systém, ale hlavně, některej z tvejch programů co instaluješ má v sobě trojan a bůchví jestli jen jeden. Obvykle toho bejvá více. Ala jednou napadenej systém už nebejvá nikdy 100%.
- ondatra123
- Začátečník

-
Systém se projel ještě pak jednou před startupem a smazal jsem další takové soubory. Hlavní je, že už nikomu nedobrovolně nepřispívám. Otázka je jestli jiný antivirus dokáže odvést stejnou práci za méně potřebného výkonu (tím nechci říct, že avast je nejlepší). Když chci provést scan tak u toho maximálně brouzdám po webu a pokud jde o běžné funkce tak mě nikdy nijak extra nebrzdil, zvlášť teď s novým PC si myslím, že to řešit nemusím.