I já bych potřeboval pomoci s výběrem komponent na opravu a tím nutný upgrade PC který po následcích úderu blesku tady v ulici zůstal nefunkční s poškozenou základní deskou. Ostatní komponenty jsou po zkoušce s jinou základní deskou funkční a nevykazují žádné známky poškození. Jelikož už HW neni nějaký pátek moje hobby a přestal jsem to sledovat, takže se v tom už moc neorientuju, proto bych si rád nechal poradit jak níže uvedené sestavě trochu zvednout morálku tak do 10 tisíc. (Samozřejmě když by se něco vyloženě vyplatilo...) PC používám na 2D/3D grafiku, hry. Jsem si vědom stáří sestavy v dnešní době, ale pro ne tak prioritní upgrade nebyly zbytečné finance.
Aktuálně je tedy sestava:
Asus P5B Premium=KO
Intel C2D E4600 2,4GHz
Gigabyte GTX460
Patriot DDR2 4GB
Seasonic 500W
Počítám teda minimálně s výměnou MB a CPU+chladič kvůli změně socketu, ale jde mi o radu jak tu sestavu případně celou nějak omladit, nechci zázraky, jsem si vědom peněz, ale v rámci možností. Dotaz už jsem zde v jednom topicu položil a od zdejšího uživatele jsem dostal toto http://www.czc.cz/4b639lvpu8h4rbdhdo40q2lcu2/seznam doporučení s tím že bych za zbytek funkčních komponent mohl dostat kolem 3 tisíc které by mi částečně vykompenzovaly to převýšení 10k, ovšem tedy bez chladiče. Alternativami byly slabší karty R9-270/280. Jak to vidíte ostatní? Děkuji moc.