Mám problém z kvalitou videa. Když vyrenderuju video z vegasu, po přehrání v přehrávači jsem z kvalitou videa celkem spokojený. Po nahrání na youtube je ale obraz neostrý a barvy "vyblité". Nikde jsem nenašel nic, co by mi pomohlo. Má někdo nějakej typ jak to vyladit aby byla kvalita na youtube stejná jako při přehrání v PC?
vyrenderuj to ve většim rozlišení, třeba 1440p , youtube by to měl pak zprasit míň, a nebo bych zkusil nějakej jinej formát, ale do toho zas tolik nevidim co je fajn a co ne
Youtube je to nejhorsi svinstvo co existuje.Ja sem tenhle problem resil dlouho a nakonec sem zjistil ze to nejde vyresit.
Video po nahrani na YT projde YT kompresi co uplne znici kvalitu.
Zkousel sem treba 28min 2GB video a po nahrani na YT to video melo jen 140MB a kvalita uplnej humus.
Zkpousel sem googlovat vsude mozne a nic nepomohlo.Nejlepsi je asi video z frapsu renderovat ve vegas a pak jeste v handbreake aby bylo co nejmensi a pak to teprve dat na youtube.Ale i tak to ztrati asi 80% kvality.
Naposledy upravil(a) HEAD dne sob 2. srp 2014, 06:47, celkem upraveno 1 x.
Hmm, souhlas naprostý - YT jsem také řešil a nic, jak pako jsem měnil kodeky, kontejnery, snažil se Googlu vyhovět co nejvíce aby NEMUSEL nic převádět a výsledek vždy stejný - tmavé video s kompresí jak blázen...
JJ, je to rozdíl Daily cca 1.2GB a YT cca 800MB ... YT to jen mrší a nevím zda se to někdy zlepší, asi ano až to bude placené
Vím, že píšu pozdě a autor už problém nejspíš vyřešil, ale když jsem nahrával na YT videa já (render přes Vegas 12 Pro), tak jsem to udělal vždy tak, že jsem ho dal do Full HD, MP4, minimální bitrate aspoň 20MBit/s, max. bitrate tak 40Mbit/s.
Těch 8-16 MBit/s je podle mě málo, na jiných video serverech by to možná stačilo, ale já se radši u YT ujistím vyšším bitrate, takže až to YT zprasí, aspoň to není tak drastické jako při použití nízkého BR.
vstupní velikost je velká a výstupní malá záleží jestli v divxu nastavím 1 2 3 ale i když dám tu nejlepší tak ta velikost je malá ,dělal jsem i video ze srazu má to 15 minut a super zkoušel jsem všechny kodeky ale velikostí výstupní a kvalitou se divxu nikdo nevyrovná ,ale kdybys to chtěl přesně tak bych musel udělat nějaké nové a přesně bych ti to napsal
Stejně to YouTube mrví, nevěřím že když se tam uploadne video třeba 20.000 mbps tok s velikostí při uploadu např. 1GB, tak to YT nezmrví na 1/3 a možná i méně.
To postované video má na YT 314MB cca v MP4 (4mbps video/30fps), takže tipuji že upload měl více. Leda by YT zapracovalo na optimalizaci a bylo to "dnes" už lepší, ale to se mi nezdá.
to video se totalně prokoduje a buhvico, ted jsem uploadoval něco a očividně ubyl jas, ale na kvalitu si stěžovat nebudu, uploadoval jsem asi minutu a pul dlouhy MP4 video o ani ne 100 mb , vysledek cca stejnej jak po renderu
já teda točim jen něco z her, a nikdy to neni to co jsem měl na monitoru při hraní - natačim přes dxtory přes nějakej zazračnej kodek a už v ten moment přichazim o barvy trošičku , pak to renderu v sony vegas na "internet 720p" nebo jak se to jmenuje, a tim to ještě trochu zmrvim, ale já od svejch videí nečekám showreel mýho 4x SLI TITAN rigu ve 4K, ale jde mi spíš o tu informační hodnotu, takže ikdyž mam celkem dobrej net na upload (no ne vyloženě na upload ale určitě je ten net nadpruměrnej), tak si ty videa renderuju v něčem mín naročnym (ikdyž zase u mně render neni problem s i7)
Je to jedno. To je právě ten problém s youtube, ať mu dáš cokoliv, stejně si to překóduje dle sebe pro svůj mizenej bitrate. Nejvíce se mu líbí .FLV interně kódovaná H264 kodekem a AAC 48Khz audiem. Tu pak schroustne a procesne x krát rychleji, ale výsledek neni lepší ani omylem. U YTB videa si jen hlídám aby video mělo stabilních 30fps (občas dnes i pokusně 60), protože jakákoliv variabilita nebo nestandard může zkončit jako stutter/neplynulé video.
Když ztahnu 1080p 30fps viudeo z youtube, average bitrate má +- 3,75mbit. Zde musíte souhlasit že to se prostě nedá a na konci nemůže bejt kvalitní video. Pokud to jde na upload či torrent enkóduju kolem 32Mbit na 2 průchody 4 referenční mezisnímky. Pokud na youtube tak pff... 8Mbit jeden průchod 2 referáky a víc stejně nemá smysl cokoliv lepšího si youtube stejně domrví vlastnim procesingem.