Kancl PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kancl PC
http://www.czc.cz/5vbvj48306heqa8ckh0g849g0g/seznam
Požadavky jsou v podstatě pouze na velkej úložnej prostor (dříve 40gb disk), vypalování fotek, stažení videa z kamery. Nutné origo office a win. Nějaké návrhy jak hlavně ušetřit??? To Pentium beru jako minimum, Celer už dávat nechci.
Dík za jakýkoliv námět.
Požadavky jsou v podstatě pouze na velkej úložnej prostor (dříve 40gb disk), vypalování fotek, stažení videa z kamery. Nutné origo office a win. Nějaké návrhy jak hlavně ušetřit??? To Pentium beru jako minimum, Celer už dávat nechci.
Dík za jakýkoliv námět.
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kancl PC
Velky ulozny prostor si zada velky crash plan. Pameti dej s ohledem na IGP do dualu. Stejne rozsirovat nebudes a trochu pomuze.
V kanclu jedine Dell Optiplex nebo Vostro a vubec nejsem fanouskem ponekud stupidniho setreni na komfortu, prihodil bych SSD a slusnou klavesnici. SSD i dobre periferie udelaji nakonec vic, nez prehnany procak, kulickova Genius krysa a olezla Chicony klavesnice.
V kanclu jedine Dell Optiplex nebo Vostro a vubec nejsem fanouskem ponekud stupidniho setreni na komfortu, prihodil bych SSD a slusnou klavesnici. SSD i dobre periferie udelaji nakonec vic, nez prehnany procak, kulickova Genius krysa a olezla Chicony klavesnice.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ok, diky, paměti dam teda 2x4Gb Kingston 1333.
SSD nepřichází v úvahu, nejsou peníze. Vzhledem k tomu, že tam chce origo win a office už jsem 4k přez rozpočet a další výdaje navíc si neobhájím a ani k tomu není důvod. Ten člověk měl doteď nějaké soc.478 pentium s 1gb ram a 40Gb diskem, tahle sestava bude pro něj naprosto luxusní. Jak jsem psal, PC je na ukladání videa a vypalování fotek a asi nějaké to účetnictví.
Periferie má a pokud mu nevyhovujou, muže si je koupit sám podle toho jaké vyhovujou. Na to už mě nepotřebuje
SSD nepřichází v úvahu, nejsou peníze. Vzhledem k tomu, že tam chce origo win a office už jsem 4k přez rozpočet a další výdaje navíc si neobhájím a ani k tomu není důvod. Ten člověk měl doteď nějaké soc.478 pentium s 1gb ram a 40Gb diskem, tahle sestava bude pro něj naprosto luxusní. Jak jsem psal, PC je na ukladání videa a vypalování fotek a asi nějaké to účetnictví.
Periferie má a pokud mu nevyhovujou, muže si je koupit sám podle toho jaké vyhovujou. Na to už mě nepotřebuje
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nesouhlasim, ale to nebudeme resit. Neco podobneho jsem resili pro sestrenku. Beha v tom Suse s LXDE. Nepozna rozdil, lita to jak z praku a protoze Office 2010 fungujou pres Wine, stejne jako to jeji ucetnictvi (stalete Slusovicke z dob DOS 6.22 nebezi ani pod Windows, pouze pres Dosbox), nebylo nutny zacvakat Windows. Jen se musela sehnat ikona okne do "Start". VLC, k3b, Facebook i Youtube funguje. Tolik k inspiraci.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsou prostě nutné windows, oni v ničem jiném nic neumí a já je nehodlám cokoliv na tom učit, už takhle to bude přechod z XP na 8.1 velká změna. JInak tady na tom už asi nic zlevnit nepůjde, tak to půjdu pomalu objednávat...
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak proc mu tam nedas Windows 7 - vlastne nechapu, proc sis to prebral tak, ze ti vnucuju Linux.
- WenzelLAH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
7/8.1 je to stejné, akorát u 8.1 mu tam udělám jednu ulohu po spuštění at mu najede hnedka plocha a 8.1 budou mít déle podporu jak 7.