prosím o pomoc v rozhodování při upgradu stávajícího CPU a desky.
Stávající sestava
MB: GA-790XTA-UD4
CPU: AMD Phenom II 965 BE (OC na 3,7Ghz) + Scythe Ninja
RAM: Patriot viper DDR3 1866Mhz 16Gb
GPU: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming
Zdroj: Enermax Pro 82+ 525W
SSD: Crucial M500 - 240GB
V době vydání WatchDogs jsem zjistil, že PC už přestává zvládat většinu nových her a tak proběhl upgrade grafiky z GTX 560Ti na GTX 760.
Nyní o měsíc později jsem ve fázi, kdy potřebuji koupit desku + CPU, jenže mám už několik dní po pročítání fór a recenzí dilema.

Nemůžu se rozhodnout, zda je lepší vzít sestavu AMD či Intel.
U AMD mám vybráno FX-8350 a desku ASUS M5A97 EVO R2.0 - AMD 970 s koncovou cenou dle CZC 6 865 Kč (Chladič by mohl v tomto případě zůstat stejný co mám teď - mám k němu úchyty pouze na AMD, na intel už bohužel ne)
U Intelu pak i5-4670K s deskou ASUS B85-PRO GAMER - Intel B85 a chladič Scythe Mugen 4 s koncovou cenou 9 353 Kč.
Teď otázka, vyplatí se mi ten příplatek, pokud půjdu do Intelu? Co je lepší pro budoucnost? Stávající CPU mám už 4 roky a krmil mi grafiky od NV8600GT přes HD4890, GTX560Ti a až konečně u GTX760 mu došel dech.
Práce na tomto PC mě živí a většinu času strávím v Excelu, Photoshopu, Illustratoru, Google Chrome a až pak to jsou hry (cca 5h týdně), ale když už si tu hru zapnu, nechci řešit propady výkonu, které zažívám s aktuálním CPU ve WatchDogs. apod.
Vím, že AMD je na tom v systémových věcech výkonově cca stejně jako i5, hlavní rozdíl je ve výkonu ve hrách a spotřebě, která stejně není zas tak markantní (60W navíc už nehraje roli).
U AMD bych navíc mohl zužitkovat BOX chladič, koupit na něj tichý FAN, dát ho na stávající sestavu a postavit HTPC. Při koupi intelu bych musel případně koupit celý chladič, jelikož se mi Ninja do malé bedny nevejde.
Ať už AMD nebo intel chci CPU nataktovat cca o 500Mhz.
Prosím o vaše názory, co byste raději koupili vy?
Předem díky moc.